Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
zavrseni poslovi oko suncokreta, ovaj i jos mnogo drugi trebali bi biti duplo veci, ali zemljisni herbicidi su ove godine previse dobro odradili posao i suncokret je sporo napredovao hibrid je LG 5665

I sam imao problem kao i ti, cak sam jednu parcelu planirao i da presejem koliko je lose izgledao, i odjednom je "buknuo", dobio tamnu boju i skoro stigao sve ostale suncokrete!

Ja sam moj suncokret koji je zaostajao u porastu zbog zemljišnih herbicida oprskao sa ekoboosterom pre nedelju dana. Danas ću ga ošpartati pa ću ga još jednom oprskati. Hibreid je LG 56.65. Treba mu samo sunca i visoke temperature pa će krenuti. A njiva čista, možeš na prste jedne ruke da izbrojiš korove :osmeh:

Poslednja izmena:
lg 56.65 i kod mene tako, kasnije stigne sve ranije suncokrete. mi smo na nas u oranje bacili 200 kg 3x16 po jutru,zatim poprskali bioplant folrom, i pre neki dan zagrnuli sa 200 kg po jutru An-a.. nadamo se najboljem, u istoj agrotehnici prosle godine je imao prinos boli glava..

Neoma,kako je lose niknula,jos se i odlicno drzi,ali je zato zercovi i bambiji urnisu.
photo0091.jpg

I sam imao problem kao i ti, cak sam jednu parcelu planirao i da presejem koliko je lose izgledao, i odjednom je "buknuo", dobio tamnu boju i skoro stigao sve ostale suncokrete!

Ovaj je i obisao komsijske koji nisu bili prskani dubinski, u pocetku je jadno izgledao :osmeh:

- - - - - - - - - -

muxusy.jpg

Posle desetak dana kad sam dosao, stao sam i gledam jel to moja njiva ili komsijina, krivo mi je samo sto ga nisam slikao onako ''sprcenog'', ovo je slika od juce!
img1346.jpg

img1345.jpg

Drustvo danas bio da obidjem Suncokret i vidim da na nekoliko stabala ima ovih bubica.... Jer su stetne po suncokret???? Vidjao sam ih i u ostalim parcelama (ne mojim)...

IMG1916.jpg

Prvi put sejem SUncokret i nemam pojma sta su ove bubice???

Ima i Mrava ali nisu sve Mravi bar koliko ja mogu da vidim izbliza... Da nisu larve mrava ili tako nesto??? Zaista neznam sta je to.. I dal je stetno po Suncokret... Unapred hvala svima...

Kristal jel to onaj suncokret iz posta 836 iz ove teme, od 11.juna?
Nije ista parcela, razlika je tri dana i u setvi i u prskanju stim da je ovaj sa slike sejan u ritsku crnicu pa po meni slabije su delovali herbicidi nego u gornje ugarnice,no nema vise problema ni za oneAko pogledas dobro sliku iza traktora je komsijska njiva suncokret svetlije boje sejan pre mojeg desetak dana

- - - - - - - - - -

Ima i Mrava ali nisu sve Mravi bar koliko ja mogu da vidim izbliza... Da nisu larve mrava ili tako nesto??? Zaista neznam sta je to.. I dal je stetno po Suncokret... Unapred hvala svima...
Ja mislim da mravi neidu dzabe na suncokret mora biti neka gamad sto se mozda nevidi pa mravi njih klopaju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh