Suncokret 2012

Koju cenu očekujete za rod suncokreta po toni?

• 270 e

Glasovi: 4 6,2%
  • 300e

Glasovi: 12 18,5%
  • 350e

Glasovi: 13 20,0%
  • više od 350e

Glasovi: 36 55,4%

• Ukupno glasača
    65
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Problem je što je prošle godine na tom metu (gde se gubi) bio sastav dva useva.Kukuruz u redovnoj setvi sa jedne strane i kukuruz sa druge strane (kad se voda povukla).Predpostavljam da je na tom mestu došlo do dupliranja nekog herbicida koji ima zemljišno delovanje i koji nije uspeo da se skroz razgradi.

Kiraj,kod mene glavni krivac za to sto se gubi suncokret je dupla doza Acetogala plus...Tacno 12 redi gde sam usao ponovo prskalicom i jos isao polako,tu ne samo da je suncokret nestao nego trava ni dan danas ne raste....

Kiraj,kod mene glavni krivac za to sto se gubi suncokret je dupla doza Acetogala plus...Tacno 12 redi gde sam usao ponovo prskalicom i jos isao polako,tu ne samo da je suncokret nestao nego trava ni dan danas ne raste....

Tolko problema ove godine s preparatima za prvo prskanje suncokreta da je to neverovatno, svuda problemi. Toga sa prometrinom nije bilo.
Sa cime prskati naredne godine, a ne uprskati?

Setva od 12 .IV, samo što ne procveta.

Poslednja izmena:
Dok kukuruzi i ostali prolećni usevi pate,on uživa ,bar za sada.

NS Dusko,sejan 20.04.na 25cm.zasad dobro izgleda. Uploaded with ImageShack.us

---------- Poruka napisana u 20:16 ---------- Prethodna poruka je at 20:08 ----------

bogami Dusko je vislji od mene (ja sam oko 173cm) Uploaded with ImageShack.us

Koliko znam,tolika visina kod suncokreta,uopste nije neka bogzna kakva prednost.
Zapravo i jeste,prvi popada kad dune malo jaci vetar.

Da me neko ne shvati pogresno,ali...pored svih stranih semenskih kuca i nasviranih hibrida od istih,kad cujem da neko jos uvek seje ns suncokret....

Koliko znam,tolika visina kod suncokreta,uopste nije neka bogzna kakva prednost.
Zapravo i jeste,prvi popada kad dune malo jaci vetar.

Da me neko ne shvati pogresno,ali...pored svih stranih semenskih kuca i nasviranih hibrida od istih,kad cujem da neko jos uvek seje ns suncokret....
U pravu si bolje neka je i 1 metar a glava kao "slonovo uvo" nego visok,tanan,glavica mala a kad dodje oluja...a on zreo...ceses se i gde te ne svrbi!Ne mora da znaci ali uglavnom su nizi bolji i tolerantniji,imaju deblje stablo!

Popodne oko 7 sati.Suncukret još izdržava ovu vrelinu.

Vrelina čini svoje,donji listovi polako odumiru.

Zemlja počinje da puca,a pčele da padaju.

Moj prijatelj ima 60-70 košnica i trenutno su na suncokretovoj paši ovde u Bačkoj, zainteresovan je da ih preseli negde u Banat (Zrenjanin i okolina) ukoliko ima neka veća parcela sa suncokretom iz kasnije setve koji tek ulazi ili će ući u cvetanje. Ako je neko od banaćana zainteresovan ili ima informaciju nek mi se javi na pp.

Hvala unapred i nadam se da nisam u:off_topic: jer pčele povećavaju prinos suncokreta aovo nije predmet kupoprodaje, te ovaj post ne smatram klasičnim oglasom...

:ppozdrav:

Kod nas ima kasnije sejanih suncokreta ali prolazeći kroz atar, vidim da je mnogo pčelara već došlo i zauzelo dobre pozicije.U punom su cvetu sejani oko 10 aprila ,spremaju se za cvetanje sejani oko 1 maja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh