Ne ,samo ovaj deo.Da li si imao slicnih problema na jos nekoj podrivanoj njivi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne ,samo ovaj deo.Da li si imao slicnih problema na jos nekoj podrivanoj njivi?
Problem je što je prošle godine na tom metu (gde se gubi) bio sastav dva useva.Kukuruz u redovnoj setvi sa jedne strane i kukuruz sa druge strane (kad se voda povukla).Predpostavljam da je na tom mestu došlo do dupliranja nekog herbicida koji ima zemljišno delovanje i koji nije uspeo da se skroz razgradi.
Kiraj,kod mene glavni krivac za to sto se gubi suncokret je dupla doza Acetogala plus...Tacno 12 redi gde sam usao ponovo prskalicom i jos isao polako,tu ne samo da je suncokret nestao nego trava ni dan danas ne raste....
U pravu si bolje neka je i 1 metar a glava kao "slonovo uvo" nego visok,tanan,glavica mala a kad dodje oluja...a on zreo...ceses se i gde te ne svrbi!Ne mora da znaci ali uglavnom su nizi bolji i tolerantniji,imaju deblje stablo!Koliko znam,tolika visina kod suncokreta,uopste nije neka bogzna kakva prednost.
Zapravo i jeste,prvi popada kad dune malo jaci vetar.
Da me neko ne shvati pogresno,ali...pored svih stranih semenskih kuca i nasviranih hibrida od istih,kad cujem da neko jos uvek seje ns suncokret....
Bez ljutnje ali po meni je to los suncokret,list mali sitan,stablo tanko,glave jos losije...NS Dusko,sejan 20.04.na 25cm.zasad dobro izgleda. Uploaded with ImageShack.us
---------- Poruka napisana u 20:16 ---------- Prethodna poruka je at 20:08 ----------
bogami Dusko je vislji od mene (ja sam oko 173cm) Uploaded with ImageShack.us