Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

To sto racunate je po jutru 17000 ?
Vreca najskupljih hibrida je oko 11500 ,a treba oko 1,7 vreca. Za hektar treba oko 3 vrece. Vreca 25k.
Soju I psenicu pokriva tih 17000.

То сто рацунате је по јутру 17000 ?
Вреца најскупљих хибрида је око 11500 ,а треба око 1,7 вреца. За хектар треба око 3 вреце. Вреца 25к.
Соју И псеницу покрива тих 17000.
Кoд nas nije više tako . To se dešavalo dok smo slušali kojekakve promotere raznih fensi semenskih kuća i kao budale sejali na 19 i 20 cm. Pa malo malo zasuši i vršemo onu stvar . E sada se setva vraća na razmak od 26 pa čak neko i 30 cm. I samim tim treba i manje semena po jedinici površine a višegodišnji prosek roda pokazuje veću rentabilnost redje setve. Jako retke su godine sa uslovima za njihovu preporuku sklopa. E sad ...

Јел меша неко семе више хибрида у кутије и сеје?!? Причам са једном озбиљном њушком каже најбоље њиве су му биле те где је све измешано?!!?

Dešavalo se da na jednu njivu posejem sve što je ostalo od prošle godine ,grupe od 400 do 600 ali obično tu radim silažu.

Јел меша неко семе више хибрида у кутије и сеје?!? Причам са једном озбиљном њушком каже најбоље њиве су му биле те где је све измешано?!!?
Ja ne mesam, ali sam slusao davnih godina da su u cetvorobraznu sejacicu sipali po dve kutije razlicito seme. NS 640 i ZP 704. Tad se sejalo samo za berbu u klipu, a da li je bilo bolje ne znam. Interesantno da su se oba hibrida odrzala do danasnjih dana, a mozda ima i skoro 40 godina kako su se pojavili. Na zalost davno ih ne sejem da bi komentarisao danasnju rodnost.

Овај лик сипа два три хибрида у једну кутију и одвали га тако са приносом чак су му и ледаре прошле боље него код других , поуздан инф.није рекла казала.

Код нас није више тако . То се дешавало док смо слушали којекакве промотере разних фенси семенских кућа и као будале сејали на 19 и 20 цм. Па мало мало засуши и вршимо ону ствар . Е сада се сетва враћа на размак од 26 па чак неко и 30 цм. И самим тим треба и мање семена по јединици површине вишегодишњег просека рода показује већу рентабилност реда сетве. Јако ретке су године са условима за њихову препоруку склопа. Е тужно...
Оde piše sve što treba. Jel treba nekima da crtam a.?

Je l se zna koliko kg soje moze da se opravda po ha? Nista mi ne vredi kad prodje setva, ustvari tesko ce se naci seme i pre setve. Jedino sad da ga narucujem. I zna li neko kako su to planirali, tamo gde ide psenica na soju/kukuruz/suncokret u toj god ima dve setve. A gde soja/kukuruz/suncokret dolazi posle psenice u toj godini nema ni jedna setva.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Je l se zna koliko kg soje moze da se opravda po ha? Nista mi ne vredi kad prodje setva, ustvari tesko ce se naci seme i pre setve. Jedino sad da ga narucujem. I zna li neko kako su to planirali, tamo gde ide psenica na soju/kukuruz/suncokret u toj god ima dve setve. A gde soja/kukuruz/suncokret dolazi posle psenice u toj godini nema ni jedna setva.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока
Verovatno racunaju proizvodnu godinu. Na primer 23/24.

Nazad
Vrh