Peet
Član
Jeste skinuta pre 7 dana! Vlaga 14%Kiše nema već nedeljama...da li je soja skinuta.........
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jeste skinuta pre 7 dana! Vlaga 14%Kiše nema već nedeljama...da li je soja skinuta.........
Može naravno pa kada budem stigao odgovoriću vam.Srdjan1 jel moze na pp? Da pitam za savet
Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Ne dobija zemlja vec onaj ko tu zemlju obradjuje.To sa vlasnicima zemlje neće ići lako.Arendašima je bolje da kupe zemlju i subvencije su sigurno njihove.Ne može niko raspolagati sa imovinom vlasnika kako on hoće.Ipak subvencije dobija zemlja.
To je mrtvoo slovo na papiru druze.Ne dobija zemlja vec onaj ko tu zemlju obradjuje.
Ja mislim druze da ne bude da vredjam nekog samo pricam moje misljenje koje smatram da je istina a to je da su vecina njih ( pricam iz iskustva i razgovora sa ljudima u mom selu) nepismeni ljudi bez osnovnog znanja o sabiranju i oduzimanju a kamoli nekih tezih matematickih operacija...Čista ponuda i potražnja. Svaka roba vredi onoliko koliko je neko spreman da je plati
Vama da se ne isplati, ne biste uzimali zemlju u zakup pod tim uslovima. Onda bi oni menjali uslove, skidali cenu. Vi pristajete - znači da vam se isplati (ako ste normalni).
Ponekad razmisljam tako pa mi cas zaoo sto propadamo na poljoprivredi (mislim o ratarenju i ovim cenama),a ponekadd mi iz ljutnje dodje zao (bas zbog tih takvih sto im je samo vazno da se hvale i sto se otimaju za zemlju) sto nemam u vlasnistvu nekih 100-200-300 hektara zemlje nee da bi ja obradjivao ,nego da tim mazohistima koji ne racunaju i nemaju blage veze sta rade i dal imaju zaradu na too sto rade,da udarim dobru kiriiju(zakup) i da im se kezim u lice i postavljam uslove paa etoo im zemlja i neka rade i neka se hvalee koliko rade.Pa dobro i to je legitimno
Bitno im je da se hvale, reklamiraju po selu, a to košta! Svaka zabava košta, neka plaćaju ako vole. Postoji i mazohizam kao pojava, neki ljudi to vole, to im prija. I to je ok.
Ne dobija bukvalno.A i ne dobija onaj koji je obrađuje ako je vlasnik protiv.Ne dobija zemlja vec onaj ko tu zemlju obradjuje.
I jesi i nisi upravu.Sve se moze lako resiti samo da ima volje. Danas u digitalno doba, za 5 min, samo nema volje za to.
Pre će biti da se raditi mora nego što se isplati. Rate za nove "đon direve" su opasna stvar, natera čoveka na sve i svašta.Čista ponuda i potražnja. Svaka roba vredi onoliko koliko je neko spreman da je plati
Vama da se ne isplati, ne biste uzimali zemlju u zakup pod tim uslovima. Onda bi oni menjali uslove, skidali cenu. Vi pristajete - znači da vam se isplati (ako ste normalni).