Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

Ne dobija zemlja vec onaj ko tu zemlju obradjuje.
To je mrtvoo slovo na papiru druze.
U praksi NEMAA od toga nista.
Evo ja vratio 5 hektara zemlje bas zbog toga sto sam placao kiriju (zakup) a vlasnik zemlje imao gazdinstvo na svoje ime i kaze on uzima subvencije...Nije mi se isplatilo tako,da sve unapred placam sa ovom cenom zitarica plus prosle godine poplave,-udavila voda mnoge njive plus i losa cena,ove godine susa plus losa cena...
I sta mislis sta se dalje desilo??Kako cujem bila opsta hajka i jurnjava ko ce pre da uzme tu zemlju da obradjuje i placeno mu ista cena kirije kao sto sam ja placao a subvencuje ostale da i dalje uzima on kao vlasnik zemlje.
Znaci NEMA od toga nistaa,uvek ce se naci ko ce da pristane na uslove koje vlasnik zemlje diktira,sto je mozda i normalno , NJEGOVA je zemlja,uzmi ili ostavi.
To mozda moze da prodje negde u nekom brdskom i planinskom kraju ili zabecenom selu gde Niko nece zemlju da obradjuje,inace u prigradskim mestima gde se otimaju za zemlju ,kao sto rekoh nema od toga nista.

Čista ponuda i potražnja. Svaka roba vredi onoliko koliko je neko spreman da je plati
Vama da se ne isplati, ne biste uzimali zemlju u zakup pod tim uslovima. Onda bi oni menjali uslove, skidali cenu. Vi pristajete - znači da vam se isplati (ako ste normalni).
Ja mislim druze da ne bude da vredjam nekog samo pricam moje misljenje koje smatram da je istina a to je da su vecina njih ( pricam iz iskustva i razgovora sa ljudima u mom selu) nepismeni ljudi bez osnovnog znanja o sabiranju i oduzimanju a kamoli nekih tezih matematickih operacija...
Vazno je samo da se hvale ko vise hektara zemlje obradjuje ,aa too koliko ulozio a koliko dobio-zaradio,too oni neracunaju!
Katastrofa kakvih sve ljudi imaa i ponekad mi nije zao sto propadamo ,jer takve i treba j..ati sto rece onaj u klipu sa protesta

Pa dobro i to je legitimno
Bitno im je da se hvale, reklamiraju po selu, a to košta! Svaka zabava košta, neka plaćaju ako vole. Postoji i mazohizam kao pojava, neki ljudi to vole, to im prija. I to je ok.
Ponekad razmisljam tako pa mi cas zaoo sto propadamo na poljoprivredi (mislim o ratarenju i ovim cenama),a ponekadd mi iz ljutnje dodje zao (bas zbog tih takvih sto im je samo vazno da se hvale i sto se otimaju za zemlju) sto nemam u vlasnistvu nekih 100-200-300 hektara zemlje nee da bi ja obradjivao ,nego da tim mazohistima koji ne racunaju i nemaju blage veze sta rade i dal imaju zaradu na too sto rade,da udarim dobru kiriiju(zakup) i da im se kezim u lice i postavljam uslove paa etoo im zemlja i neka rade i neka se hvalee koliko rade.
Sto rece u testamentu onaj u Maratoncima:"Zao mi je ste moji a ne deca nekog mog neprijatelja..."

Sve se moze lako resiti samo da ima volje. Danas u digitalno doba, za 5 min, samo nema volje za to.
I jesi i nisi upravu.
Nisi upravu jer ti koji su rabni za zemlju ,i kojima sve malo i kojima je bitno samo da se hvale da rade sto vise zemlje bez racunanja i kalkulacije o zaradi...Bass ti takvi ce cak i da se uredi da dobija novac od subvencija onaj ko obradjuje,bas ti takvi ce otrcati kada im legnu subvencije drzave da ih odnesu vlasnicima te zemlje na koju su dobili subvencije ,samoo da bi im vlasnici zemlje dali zemlju da obradjuju...to ti je resen genetski kod takvih ljudi i tuu NEMA pomoci,i OPET se sve svodi na isto kao sto je i sada,vlasniku zemlje ide i kirija i subvencije .

Čista ponuda i potražnja. Svaka roba vredi onoliko koliko je neko spreman da je plati
Vama da se ne isplati, ne biste uzimali zemlju u zakup pod tim uslovima. Onda bi oni menjali uslove, skidali cenu. Vi pristajete - znači da vam se isplati (ako ste normalni).
Pre će biti da se raditi mora nego što se isplati. Rate za nove "đon direve" su opasna stvar, natera čoveka na sve i svašta.
Evo šansa da se nepravda ispravi. Samo jedan poziv:
https://uap.gov.rs/obavestenje-poja...ekcije-povodom-prijava-zloupotreba-zemljista/

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Стигло решење, али још увек нема могућности одрицања права на жалбу. Је л и то траје док сервер актуализује информације?

Meni je samo zanimljivo koliko ste vi optereceni njihovim kreditima ili dugovima ko da im vi trebate sve to pomiriti!
Stigli smo i do toga da su svi koji obradjuju vise zemlje nepismeni i ludi a stekli sta su stekli u zivotu a pametni ispadnu svi sto rade 2-3 ha a jedva spajaju kraj sa krajem!
Nek mi neko kaze da to nije idiotizam i zavidnost na najvecem nivouu!
Neka svako radi kako ume i zna nit mu dajes nit ti uzima!

Nazad
Vrh