Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

Jedno pitanje meni su ispaltili subvencije po hektaru prijava je bila na 5,7 hektara 103,000 din. To je isplaceno sada sam usao u eagrar sad pise da je placeno 161,000 o cemu je tu rec? Ako neko zna nek mi napise
To vam znači da će vam biti isplaćeno dodatnih 10.000 dinara (Direktna davanja).

Ako ste dobro rekli na računu treba da vam legne ±58.000 dinara.

Poslednja izmena:
@Srđan01 (Offline)
Da li možeš da mi proveriš da li je ovo ispravno:

Podneo sam zahtev za investiciju sistem za navodnjavanje, za povrće.

Kod zahteva sam upisao podatke o računu. Na jednom računu su sve odvojene stavke, i to:
1. KPK kapajuća traka, kolčina 21600 metara, cena 108.000
2. Lay Flat, količina 250 kom, cena 120.000 din
3. Starter za LF, količina 80 kom, cena 2.250 din

Obzirom da se u okviru zahteva trebaju navesti količine za svaku vrstu investicije, ja sam u 3 reda naveo:
1. 7.03 (sistem kap po kap) - kpk kapajuća traka
2. 7.03 (sistem kap po kap) lay flat
3. 7.03 (sistem kap po kap) starter za lf

Da li je ok tako?
Za koju površinu je dovoljno ovo da se navodnjava? Da li država daje sredstva za ceo iznos ili odredjeni procenat?

Kako se prijavljulje crkvena zemlja uzet u zakup ? Kakav ugovor treba da se saćini ( kakve podatke treba da sadrži ugovor ) ?

A gde dolazi ta opcija?
Na platformi ePodsticaji u okviru softverskog rešenja eAgrar.

Ovde imate uputstva
Poruka u temi "Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu"

Kako se prijavljulje crkvena zemlja uzet u zakup ? Kakav ugovor treba da se saćini ( kakve podatke treba da sadrži ugovor ) ?
U zakupu ili ustupljeno zemljište od pravnog lica
Zemljište je u zakupu ili ustupljeno od pravnog lica.

Kako staviti crkvenu zemlju u našem gazdinstvu preko platforme eAgrar

1. Kliknuti na
    Update

Pregled i promena podataka o gazdinstvu
  2. Dodaj parcelu nosioca
  3. U zakupu ili ustupljeno zemljište od pravnog lica

Od dokumenata je potrebno

1. Overen Ugovor i Izjava (Prilog 2a) od strane Notara i samog Paroha
  2. Izvod iz eKatastra
  3. Prilog 2a

Napomena

Prilikom unosa u eRPG potrebno je da upišete matični broj crkve. Ispred matičnog broja dodati odgovarajući broj nula do 13 cifara, da bi sistem prihvatio zahtev.

Imam par parcela gde je pokrenut postupak uknjižbe ugovora o poklonu.Da li čekati da se proces završi ili napraviti novi ugovor po stanju kakvo je u katastru(stari vlasnik)?

Imam par parcela gde je pokrenut postupak uknjižbe ugovora o poklonu.Da li čekati da se proces završi ili napraviti novi ugovor po stanju kakvo je u katastru(stari vlasnik)?
Ako je pokrenuta Ostavinska rasprava možete da ubacite parcele do 15 Novembra.

JP-fakticko-obradjivanje.jpg

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања позива пољопривредне произвођаче да од данас изврше евидентирање пољопривредног земљишта које фактички обрађују, а без регулисаног правног основа са претпостављеним власником.

Пољопривредници у евиденцију могу унети

• пољопривредно земљиште које фактички обрађују у комасационом подручју, а што се може потврдити записником о утврђивању фактичког стања комисије за комасацију јединице локалне самоуправе

• пољопривредно земљиште које фактички обрађују, а где је иза уписаног власника пољопривредног земљишта у току оставински поступак, a претпостављени власник не располаже правноснажном судском одлуком о стицању предметне непокретности односно није уписан у јавни регистар Kатастра непокретности као власник и не противи се да пољопривредник који евидентира земљиште у текућој години обрађује предметно пољопривредно земљиште.
Евидентирање се врши путем портала еАграр – Електронског Регистра Пољопривредних Газдинстава (еРПГ) на електронској адреси https://erpg.eagrar.gov.rs/ у периоду од 15. октобра 2024. до 15. новембра 2024. године.

Napomena

Ako nije pokrenuta Ostavinska onda napravite Ugovor sa starim (Prvim) vlasnikom.​

Poslednja izmena:
A sto do 15 novembra? Imam dve parcele sto su mi u eagraru. Vlasnici umrli ove godine pa cekam da sve prodje oko ostavinske da napravim nove ugovore sa naslednicima. Sta od ugovora da prilozim? Izvod iz ekatastra i overen ugovor ili treba da brisem parcele pa ponovo da uvodim?

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

A sto do 15 novembra?
:osmeh::haha:::prica::

Nisam ja pisao taj pravilnik tako je rečeno i to je to.
Imam dve parcele sto su mi u eagraru. Vlasnici umrli ove godine pa cekam da sve prodje oko ostavinske da napravim nove ugovore sa naslednicima.
Ako je Ostavinska rasprava pokrenuta (Napomena: pokrenuta) možete slobodno da ubacite te parcele pomoću ove opcije

Update

Evidentiranje stvarnog obrađivanja zemlje​

Upišite u evidenciju zemljište koje zaista obrađujete a koje nema regulisan pravni osnov.
I onda kliknete na
Zemljište u ostavinskom postupku
Pretpostavljeni vlasnik nije upisan u katastar i ne protivi se da u tekućoj godini obrađujem ovo zemljište.

Izjavljujem da ja faktički obrađujem sledeće poljoprivredno zemljište gde je iza vlasnika u toku ostavinski postupak, a pretpostavljeni vlasnik ne raspolaže pravnim osnovom sticanja predmetne nepokretnosti odnosno nije upisan u javni registar katastra nepokretnosti kao vlasnik, i ne protivi se da ja u tekućoj godini obrađujem predmetno poljoprivredno zemljište

Opet napominjem za ovu opciju mora ali mora da je pokrenuta Ostavinska rasprava.

💬 Ako rasprava nije pokrenuta ovu opciju ne dirajte nego sačekajte da se Ostavinska pokrene i da zvanično parcele pređu na naslednike pa onda napravite Ugovor.
Sta od ugovora da prilozim?
Kada stavljate nove parcele kao Zakup (Fizičko ili Pravno lice) treba da priložite sledeće
  • Overen Ugovor
  • Izvod iz eKatastra
  • Prilog 2a - Izjava odgovornog lica u pravnom licu koje je vlasnik zemljišta i zakupodavac, odnosno ustupilac zemljišta na korišćenje
ili treba da brisem parcele pa ponovo da uvodim?
Ako ste te parcele stavili preko ove opcije

Update

Prijava obrade zemljišta po drugom osnovu​

Prijavite obradu zemljišta koje niste mogli da upišete u RPG po nekom od četiri zakonska osnova. iskreno ne vredi vam ništa (Još nije donet pravilnik, izjave a iskreno ne zna se kada će i da li će to u opšte i biti u najavi).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh