Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znaci oni isplacuju bez ikakvog reda nego kako im se koji zahtev zadesiУправо човеку улазио у еПодстицаје и лично видео захтеве. Захтев за биљну производњу предат 14. априла, 6. маја стигло решење за првих 9.000 који су исплаћени 13. маја, 19. јула стигло решење за додатних 9.000 и данас они и исплаћени. Не знам да ли се неко овде јављао да му је доплаћено, ово је први слулај да сам чуо.
А данас сам чуо и за први случај коме су исплаћене приплодне краве. И то се не исплаћује по редоследу пријаве. Човек је исто имао првотелке ове године тако да захтев није могао да преда до маја. Значи, баш касније је предао.
da budem precizniji 12.04.2023 12:23h i nista, ni muuI mojoj kumi je poslat na isplatu ,stiglo resenje u e sanduce. Zahtev predat 19.05 dok su joj verifikovali parcele. Ja predala 12.04 i nista
Nije sigurno samo eto sreća a mi baksuzida budem precizniji 12.04.2023 12:23h i nista, ni muu
dal kuma ima knjizicu
Ima pravilnik,ako je prirodna livada treba ti dokaz da nije đubena,prskana i dirana 3 g unazad i možeš dobiti sertifikat odmah.Što se ispaše tiče i stoka koja pade mora biti u organskom sistemu inače sve pada u vodu.Da li sejanice(mesana trava) upadaju pod organsku proizvodnju ?Prvi otkos pokosimo ,mozda drugi i kasnije idu krave tu na ispasu , ali takodje se i baca samo stajnjak ..
Ne mora,može iz perioda konverzije,recimo soju možeš uzeti bilo koju i posle ostaviti seme za sopstvenu proizvodadnju.Potrebnonje i seme da bude organskog porekla tj iz organske proizvodnje. A u roku od 5g mora sva zemlja u posedu sa udje u organsku proizvodnju
Za pasnjake znam , mi koristimo 1-2 otkosa pa onda izvedemo stoku recimo u septembru na livade i pasu do prvih mrazeva .. A kupina verovatno moze da se prijavi pod organsku proizvodnju?Jer recimo ja i predajem kupinu kao organsku, imam i neku aroniju nekih pola hektara na nju nisam nista bukvalno bacao samo kosim izmedju redova i branjr i to je to .. Samo sto je to teska prevara nema otkupa..Ima pravilnik,ako je prirodna livada treba ti dokaz da nije đubena,prskana i dirana 3 g unazad i možeš dobiti sertifikat odmah.Što se ispaše tiče i stoka koja pade mora biti u organskom sistemu inače sve pada u vodu.
Ja imam pašnjka 10 ha koji ću sertifikovati uskoro.Priblem mi je stoka koja bi se tu napasala, ne želim da držim stoku.Pokušavam da nađem nekog entuzijastu koji radi organsko stočarstvo,radije bi mu poklonio seno ,meni je bitan samo papir o OP.
Za pašnjake nema subvencija po ha samo da znate.