Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mani se te priče i politike ko će šta vraćati.Nema države na svetu da se ne zadužuje i uzima kredite.Tako su pričali da će kredite za vreme Tita mom ocu vraćati deca(znači ja),a ja ih i ne osetim.Tako sada nama plasiraju priču da će naša deca vraćati Tadićeve kredite.Pa ako će ih vraćati kao ja neka ih i vraćaju.To su sve stari šabloni i izjave.

Mani se te priče i politike ko će šta vraćati.Nema države na svetu da se ne zadužuje i uzima kredite.Tako su pričali da će kredite za vreme Tita mom ocu vraćati deca(znači ja),a ja ih i ne osetim.Tako sada nama plasiraju priču da će naša deca vraćati Tadićeve kredite.Pa ako će ih vraćati kao ja neka ih i vraćaju.To su sve stari šabloni i izjave.

Izgleda da cela nacija oseti a ti ne.Sad ćeš osetiti kad ne dobiješ subvencije.do sada su ti njima oči bile zamazane,krpio si subvencijama rupe a sada će ti rupe ostati nepopunjene.

Šta si ti neki glas razuma cele nacije ili neka nezavisna medijska agencija.Reci mi šta tvoje dete i kome plaća za ono što je država u mulijardama dolara zadužena za vreme Joške Broza?
Naravno da ću osetiti kada ne dobijem subvencije jer da ne osetim ne bi one ni imale svrhu.Ko ne bude osetio njihov nedostatak ne treba da ih ni dobije niti je trebao u prethodnim godinama da ih dobije.
Ponoviću još jedno:Nekome da daš i tri subvencije od po 14000evra ostaće gde jeste ,a neko će i bez dinara subvencija i dalje gurati napred i svakog dana napredovati.To nije do para niti se parama može kupiti.

Samo neko ko nema pojam o životu može da izjavi da ne oseti vraćanje tih kredita za vreme tita,a šta je to što je ovde prosek plate 200 - 300 Evra nego vraćanje kredita ,pa i mi radimo ko švajcarci i danci i nemci i ostali da ih ne nabrajam čak su naši ljudi u inostranstvu najpoštovaniji radnici ,ali tamo su plate višestostruko veće.Baš zbog toga što nisu imali tita i slobu.

Od dosta ljudi sam cuo kad ih pitam zasto dajete tolike pare za arendu odgovor da im se isplati, zbog tih 14000, koje dobiju na ime regresa... U cenu zakupa uvek ukalkulisu i regres, tj, taj regres samo proslede zakupodavcu. Subvencije kod mnogih ustvari sluze za potkusuravanje. Najvise se ovajde oni koji nemaju veze sa poljoprivredom!

Gospodo molio bih učesnike diskusije da diskusiju nastave u normalnom tonu bez vredjanja jer će morati da se primenu sankcije ili da se tema zatvori.Slažem se da je dema delikatna, ali se potrudite da kao učesnici budete na visini i bez vredjanja i omalovažavanja učesnika.
Hvala na razumevanju!

Samo neko ko nema pojam o životu može da izjavi da ne oseti vraćanje tih kredita za vreme tita,a šta je to što je ovde prosek plate 200 - 300 Evra nego vraćanje kredita ,pa i mi radimo ko švajcarci i danci i nemci i ostali da ih ne nabrajam čak su naši ljudi u inostranstvu najpoštovaniji radnici ,ali tamo su plate višestostruko veće.Baš zbog toga što nisu imali tita i slobu.
Tako je,nema tu velike dileme
Diklofen,ja sam prve dve godine dobio subvencije i lepo sam sa njima otplatio 2 godine kredita (prikolice za đubre) a u 3-oj sam sve sam finansirao i bilo je mnogo teže.Sada ćete vi zagovornici da hobistima ne treba dati subvencije to osetiti najzad i na svojim leđima i to će biti taj glas razuma koji tebi odavno treba

Mediji imaju jako veliku moć manipulisanja i zaglupljivanja naroda, pa nemojte da verujete u sve što od njih saznate!
A kod nas je takva situacija, da bi se neko obogatio, mora neko, ili neke firme (koje su izgrađene u ta davna (za većinu srećna)vremena) da propadnu!
Subvencije se svode na jednu prostu stvar, tamo gde ima otpora i gde zaposleni znaju da naprave probleme (štrajkuju) tu su i davanja veća, a tamo gde zaposleni (tu spadaju i poljoprivrednici) ćute, tu su davanja sve manja! Još između ova dva osnovna kriterijuma se provlači i stavka "gde se može privući najviše birača"!

Tako je al za koliko ce nasa deca raditi da bi vratili ove sada kredite sto ih ovi prave a ?

Prodje i drugi cetvrtak , ni naglasaja od regresa do koliko , kome itd ... Kazem ja tek kad vreme dozvoli , kad prihranimo psenicu , gorivom se snabdemo , semenima .. izace uredba . Ovim podhitno se mora stati na put i preseci iz god u god manipulisanje . Samo ima li ko to da pokrene :sta:

Drzava je svesna da sad cim se ovremeni mi svi krecemo u akciju rasturanje vestaka na psenicu, setvospremiranje,setva ,prskanje itd tako da oni ne zure sa obecanim uredbama do 31 januara jer su sigurni da ce seljak kao i uvek da sagne glavu sve precuti kako bi sto pre obavio prolecne radove.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh