Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sam vadio posedovni list iz katastra,odnosno izvod iz katastra nepokretnosti i to zadovoljstvo me kostalo 4 500din,u trezoru su mi rekli da jos nema uredbe i da nista ne znaju za subvencije :haha: zemlju koju radim u arendu vlasnici takodje treba da vade list nepokretnosti zatim pravimo ugovor o zakupu overi se u mesnoj kancelariji,i treba ti posedovni listovi da se fotokopiraju overe u opstini i predaju u trezor.Sta da vam kazem otimanje para,nije tako u svim opstinama ovo vazi za neka sela u mojoj opstini.

Ko ne prijavi promene ostaje zatečeno stanje,ko ima promene prijavljuje ih do 1.marta,i posle kadgod nastanu promene pa u roku 30dana

---------- Poruka napisana u 17:21 ---------- Prethodna poruka je at 17:19 ----------

Danas sam vadio posedovni list iz katastra,odnosno izvod iz katastra nepokretnosti i to zadovoljstvo me kostalo 4 500din,u trezoru su mi rekli da jos nema uredbe i da nista ne znaju za subvencije :haha: zemlju koju radim u arendu vlasnici takodje treba da vade list nepokretnosti zatim pravimo ugovor o zakupu overi se u mesnoj kancelariji,i treba ti posedovni listovi da se fotokopiraju overe u opstini i predaju u trezor.Sta da vam kazem otimanje para,nije tako u svim opstinama ovo vazi za neka sela u mojoj opstini.

A šta ja da kežem kad imam 22 nove parcele,za svaku izvod,pa ugovor....

Rale,u pravu si,ima tu pozadine.Ja sam registrovao gazdinstvo 2004 što znači da se mora izmiriti PIO dug od momenta registracije.Ko god misli da će to oprostiti vara se,drugo ko uđe u PIO teško će da izađe-90% će i dalje plaćati ali suma će sigurno iz godine u godinu biti veća.
Saška.pročitaj moj post malo bolje-ja spominjenem one koji nisu plaćali PIO do subvencija,jer i tu ima dosta "hobista" koji su prebacivali gazdinstva na rođake itd.Kada bi se pogledala statistika sve bi se lepo videlo.
Ne znam zašto mislite da oni koji plaćaju PIO bolje radi zemlju od nas koji ne plaćamo.Hajde uvedite neki drugi parametar a ovaj PIO ostavite za sebe.

Nema veze momenat registrovanja PG sa PIO,osim ako je osnov gazdinstva zakup,a i onda ako je neko u radnom odnosu,nemože na dve strane plaćati PIO,u slučaju prestanka radnog odnosa,a ima se zemlje u vlasništvu OBAVEZAN je nastaviti da plaća PIO od poljoprivrede

Drugi parametar,dokaz da je repromaterijal plaćen sa računa nosioca PG
Bolji dokaz nepostoji,pošto je i isplata poljoprivrednih proizvoda BI TREBALA da ide bezgotovinskim putem,zašto onda repromaterijal plaćati "gotovinski"?

Mindjusar, dosta je ljudi koji posteno ostvaruju pravo na subvencije, a uzimaju repromaterijal na odlozeno. To moze biti problem kod vaseg predloga..

Apsolutno se slažem,i meni kad presuši račun to mi je rešenje,napravi se ugovor o proizvodnji,napravi se zaduženje,dobije se račun uz adekvatan način plaćanja,i samo na kraju godine baciti okoili dokazati da je zaduženje razduženo,znam ljude koji nerade zemlju(dali u zakup)i ostvarivali su regres fiktivnim ugovorom,"uzeli" seme i đubrivo na "ugovor",platili PDV,a uzeli regres,potom se zaduženje otpiše kod ugovarača i nikom ništa,e to mi je krivo,dok god se računi kupuju u slobodnoj prodaji to nije rešenje

Ma kupe ljudi ako im usfali , zasto si zapeo za njih ... i ja cu kupim za dizel racune u cemu je problem ? Racune za dizel , za seme nije problem .. a za vestak ako isfali zaduzim se za jesen za 15x15x15 i eto poravnam se . tako 95 % nas radi .
Budimo iskreni !

A šta se ti javljaš,jel se osećaš prozvanim,lepo sam napisao zbog kakvih mi je krivo,a ti uzmi pročitaj još jednom,ako si i ti od tih,svaka ti čast

Da osetio sam se prozvanim , jer nsiam u sistemu PDV-a .. A kroz tvoje postove izmedju redova citam da je tvoj cilj da se sitniji poljoprivrednici uguse i da je PDV sistem obavezan za sve . Po cemu si ti ostecen ako nekom ja poklonim 50 000 din racun za vestak ? ( primera radi ) Da cujem ?
I kupicu racune za dizel isto ( ako bude regres kao i do sad ) , naravno da necu sipati po 128 din ako mogu za 100 ? Nemoj biti smesan !

Varaš se,nema kod mene između,sve što mislim i napišem,a napisaću ponovo,za PDV svi preko 50ha,i jedna adresa jedno gazdinstvo,neboli ništa PDV,neboj se,to samo mućkarošima smeta! A ko si ti da poklanjaš,dobrotvorna ustanova,mani me fazona

Ti si jako cudan , kako je tako je ... ti ni ja ne mozemo nista promenuti ko ce biti u PDV a ko ne . Sa tim temama idemo u :off_topic:. Nemoj biti toliko zavidan na ljude koji se snalaze kako znaju i umeju za racune , svi mi zivimo od istog dinara nije tvoj dinar veci od mog ili nekog treceg .

Ti si jako cudan , kako je tako je ... ti ni ja ne mozemo nista promenuti ko ce biti u PDV a ko ne . Sa tim temama idemo u :off_topic:. Nemoj biti toliko zavidan na ljude koji se snalaze kako znaju i umeju za racune , svi mi zivimo od istog dinara nije tvoj dinar veci od mog ili nekog treceg .

Ma lepo sam napisao da mi je krivo za one koji uzmu i arendu i subvencije (nekom) na kvarnjaka,ja sa takvima koji zemlju daju bez potpisa na UGOVOR O ZAKUPU (čitaj go..nima) hvala Bogu nemam posla,a opet imam dosta što nemogu registrovati zbog ažurnosti naše administracije,a ti mislim da netreba da spadaš u grupu g,tako da :ppozdrav:i uživaj

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh