Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam ja rešio,samo sam ukazivao na probleme koji su ostali nerešivi.Niste se držali parole subvencije svima koji obrađuju zemlju.Nego ste insistirali na PIO a batina ima dva kraja.I drago mi je najviše zbog tih koji su toliko insistirali.Tražili ste PIO imate ga i imaćete ga i dalje.
Zaključak-sve vreme sam bio samo za to da subvencije dobije onaj koji radi i ulaže jer zemlji je potreban radnik a ne PIO

da nisu imali novac? pa zna se ko bi na..bo! oni su digli neki kredit da isplate to dugovanje, tako sam cuo. to samo znaci da im je stalo do kooperanata-sto veceg prometa..

I meni je juce stiglo iz trezora da popunim ako imam izmena i da sto pre predam kako bi mogao da koristim podsticajna sredstva (samo neznam koja) I jos nesto; u istoj koverti mi je stiglo i to da moram da vadim nove posedovane listove iz katastra nepokretnosti. Posto imam za puno parcela da vadim posedovane to ce biti jos jedan od dodatnih troskova. Neka neko napise da li je dobio ovako nesto.

A ko će vraćati sad taj kredit.

to se odnosilo na tu firmu sto je dala psenicu na cuvanje u transpetrol, a digla je kredu da bi nama isplatila psenicu, nebili sacuvala kooperante...pa valjda ce ga oni vracati, necu ja!
nemas ti poima sta pricas, pa ko je trazio PIO, mi smo izasli da branimo ono sto je Dragin obecao 0-100ha subvencije, a zrikavi hteo da spusti na 10ha, a PIO se namecao kao uslov vec dosta godina, bas zato da bi prepoznali ko se bavi samo paorlukom...mnogo se radujes tudjoj nesreci a to samo govori o tvom nekarakteru...

omoljcanin mi smo vec odavno obavesteni da moramo vaditi nove posedovne listove zbog nekih izmena u katastru, pa naravno da je to jos jedno smisljeno izvlacenje para, kao oni ne valjaju, sta bi drugo pisalo na njima nego isto kao i na onim starima.

Izes ga citajuci ove postove malo sam se pogubio i vise ne znam za sta sluzi tih 14 000din/ha jel to subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje za one koji RADE zemlju ili je socijalna pomoc samosazaljevacima koji rade samo zemlju i osecaju se Bogom danima da bas oni dobiju..

I meni je juce stiglo iz trezora da popunim ako imam izmena i da sto pre predam kako bi mogao da koristim podsticajna sredstva (samo neznam koja) I jos nesto; u istoj koverti mi je stiglo i to da moram da vadim nove posedovane listove iz katastra nepokretnosti. Posto imam za puno parcela da vadim posedovane to ce biti jos jedan od dodatnih troskova. Neka neko napise da li je dobio ovako nesto.

Ja sam dobio isto obavestenje,ali nove posedovne listove sam povadio pre dve nedelje kada sam dobio informaciju od sluzbenice u trezoru.Kod nas skoro cela opstina je prebacena iz suda u katastar i bice velike guzve u katastru zbog tih papira.Zbog tih njihovih zezalica otislo je dosta para iz budjelara...

Izes ga citajuci ove postove malo sam se pogubio i vise ne znam za sta sluzi tih 14 000din/ha jel to subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje za one koji RADE zemlju ili je socijalna pomoc samosazaljevacima koji rade samo zemlju i osecaju se Bogom danima da bas oni dobiju..
Dragane,sve ti je rečeno ovim postom.
Što se karaktera tiče vi ste ga već pokazali navodeći da mi hobisti nemamo prava na podsticaje,mada mi plaćamo PIO po drugom osnovu a mnogi do sada nisu plaćali poljoprivredni PIo dok nisu uvedeni podsticaji što znači da smo što se PIA tiče svi odužili neki dug prema državi.Ali manje više za nas zaposlene,veći problem su oni koji zaista žive samo od poljoprivrede a imaju manje zemlje i finansijski ne mogu da podrže PIO.
Rugala se ruga pa postala druga,tako to sada izgleda.Onaj samo kuka a ne znam šta vi sada radite.
Molio bih još jednom časnog NA da mi vrati moje staro korisničko ime jer meni više ne priliči a trebaće onim novokomponovanim PIO korisnicima a starim paorima.
Mečka se valjala,vratite se malo na prošlogodišnju raspravu ali sada je zaigrala svugde - na žalost.

3. Zbog činjenice da za svaku uredbu postoji datum koji je referentni za proveru u registru (a to bi bio prvi dan podnošenja zahteva), svi podaci koji su izmenjeni i uneti u registar do datuma početka podnošenja zahteva za tu uredbu su relavantni, dok se naknadne izmene ne prihvataju.

Minđušar,
Da li se ova 3. odnosi isključivo na ovu uredbu, ili će imati veze i sa uredbom za subvencije, počeo sam da tripujem...

Bolje da ne napišem šta sam ja video... i kako sam razumeo sinoć pred spavanje... jujuju

Ja čekam ugovore od države koji neće do polovine marta sigurno.Tako da se do tada sigurno neću registrovati.

Što se karaktera tiče vi ste ga već pokazali navodeći da mi hobisti nemamo prava na podsticaje,mada mi plaćamo PIO po drugom osnovu a mnogi do sada nisu plaćali poljoprivredni PIo dok nisu uvedeni podsticaji što znači da smo što se PIA tiče svi odužili neki dug prema državi.Ali manje više za nas zaposlene,veći problem su oni koji zaista žive samo od poljoprivrede a imaju manje zemlje i finansijski ne mogu da podrže PIO.
Rugala se ruga pa postala druga,tako to sada izgleda.Onaj samo kuka a ne znam šta vi sada radite.
Molio bih još jednom časnog NA da mi vrati moje staro korisničko ime jer meni više ne priliči a trebaće onim novokomponovanim PIO korisnicima a starim paorima.
Mečka se valjala,vratite se malo na prošlogodišnju raspravu ali sada je zaigrala svugde - na žalost.
O cemu ti pises , zao ti da das 40 000 dinara za 140 000 dinara NE nikom nije zao nego ja sumnjam da ima jos nesto po sredi imas zenu decu plati njima pio opste nije poljoprivredniku nikakav ogranicavajuci faktor kad sve ide svojim tokom

Sta to znaci "vise" ili "manje" zemlje? Ko ce da napravi granicu, koja je to povrsina, pa da se svi slozimo oko toga ko zaista zivi od poljoprivrede? Ko ima pravo da to odredi? Druga stvar, hobisti, kako je neko to nazvao, NE zive iskljucivo od poljoprivrede cim placaju PIO po drugom osnovu. Dakle, unapredjenje proizvodnje moze ali i ne mora da usledi, jer imaju drugi posao kojim ce se baviti. A sto se PIO poljoprivrednika tice, nije tacno da se PIO nije placao pre uvodjenja subvencija. Kada iznosite takve tvrdnje, prvo se raspitajte. Ja sam u nekim ranijimm postovima napisala, da su ljudi u nasem selu, ljudi sa ispunjenom starosnom granicom za penziju poljoprivrednu, dobili obavestenje da ce ukoliko ne plate zaostali dug za PIO doci do izvrsenja prinudne naplate, a iz katastra je vec izvadjen posedovni list, i da ce im se staviti hipoteka na zemljiste dok ne plate PIO. Slozicete se da to nikakve veze sa subvencijama nema. Toliko o PIO.

Ja čekam ugovore od države koji neće do polovine marta sigurno.Tako da se do tada sigurno neću registrovati.

Nemoj zaboraviti da je rok 1 Mart . Bas da bi zatvorili krug setvene strukture pre donosenja uredbi o subvencionisanju pojedine kulture po Kg , ovaj rok je dat mesec dana pre uobicajenog kao ovih godina .
Tako da ne ocekujmo uredbu sto se tice stimulacije industrijskog bilja u februaru
:cvetic:

Poslednja izmena:
Znam da se prošle godine čekali ugovori iz ministrastva poljoprivrede i onda išlo na registraciju.Valjda će tako i ove biti jer ne kasne ugovori zbog mene nego zbog njih.

Kako rok 1 mart?? Pa zar nije pisalo u izmeni pravilnika da se promene mogu prijaviti bilo kad u toku godine, a najkasnije 30 dana od nastanka iste?
I ja isto cekam ugovore za drzavnu zemlju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh