Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dekym samo da dopunim tvoju inf u vezi ,,znanja na poklon,, gostovanje naseg clana Save Basica je otkazano upravo zbog otkaza druge,, strane jer je poenta upravo bila da se u emisiji pojave OBE STRANE,,tako da ostaje do iduce nedelje .pozzz

A zahtevi ispod kojih ne bi isli ? Ima li negde da procitamo koje stavove zastupa asocijacija , ona nas treba da pita, a ne na svoju ruku da pravi dil . Cemu sluzi ta asocijacija , sajt im je prazan , forum takodje ....

Zahtevi su postavljeni u mnogim temama ne bih da se ponavljamo (ali mislim da ti Deki mislis na asocijaciju Vojvodine) -to je greska mi smo Asocijacija poljoprivrednika Srbije a zahtevi su opisani ,,PROTESTNA VOZNJA TRAKTORIMA,,Mi nemamo ni sajt ni forum jer nas niko ne finansira ,,sve se finansira iz nasih dzepova,,,A tema susreta ministra i gdina Save Basica ce biti vezani za socijalno i penzioni staz poljoprivrednika kao i o podsticajima .pozzzz

Ja mislim da će dati svima zbog izbora. Ali mož da bude da obećaju pa posle izbora kažu dali bi al nemamo. Sve je moguće. Al da će se uzeti u pamet da daju šansu poljoprivredi i prerađivačkoj industriji to neverujem. Forsiraće neku industriju sa 10000 po radnom mestu. U svetu ima napravljeno novih auta i ako se budu prodavali ovim tempom kao sad biće dovoljno za narednih 20 godina. Zastava je ponos srpske industrije kao i sartid. Nebi me čudilo da država kupi zastavu. Talijani su uzeli pare. Da su novac usmerili u poljoprivredu bilo bi daleko bolje.

Od kad znam za sebe, ide ta priča kako poljoprivreda treba da bude nosilac privrede u Srbij, kako Vojvodina može da hrani pola Evrope itd. Petogodišnji planovi, Desetogodišnji planovi, Zeleni plan ...Sve same birokratske i tehnokratske floskule. Svaka vlast je trubila o poljoprivredi i to koristila za svoju promociju i marketing, a u praksi se slabo šta promenilo. Poljoprivreda im dodje kao krava muzara, samo što ih niko nije obavestio da i ta krava da bi dala mleko treba da ima minimum uslova za život. A i kako to objasniti ministru koji je pravnik, ekonomista, politikolog, sve sem nekog ko je iz poljoprivredne branše.

Stranačka i burazerska ekonomija će dokrajčiti i ovu zemlju i ovaj narod. Ukoliko taj isti narod i dalje bude stajao po strani i nemo sve posmatrao. Ali kad tad doći će kraj i tome i doći će neko ko će pružiti šansu poljoprivredi i preradjivačkoj industriji.
Zato i podržavam ove asistente savetodavce. Vi koji se aktivno bavite poljoprivredom morate da shvatite da ste i vi i oni na istoj strani, a ne da se medjusobno gložite. Takodje, da se ne delite na velike i male (ovde izuzimam tajkune), na hobiste i profesionalce itd. Sve ijedna vlast u zadnjih 20 godina je počivala na raznoraznim podelama u narodu.
Prema tome zato i u borbi za subvencije samo jedinstven kurs, bez strogo ličnih interesa, može da da pravu težinu pa i rezultate.

Pozdrav.

Sama podela je prirodna,neko jede hleb samo od poljoprivrede,a neko radi poljoprivredu u "slobodno vreme",nebih ja sve stavio u isti koš,ni ja nisam ljubomoran na ničija primanja nepoljoprivredne prirode,a opet i takvi se mogu "snaći",udružiti se,nastupiti zajedno,po svim pitanjima,a ne samo po pitanju nekih subvencija,budućnost uvek pripada snalažljivima

Ja mislim da bi većina nas pristala na sve kako i bilo(14000 din. do 100 ha),uz minimalnu promenu da dobiju svi i ispod 10 ha bez PIO obaveze.

Tako sam i uradio,dodao i ispod 10 ha poljoprivrednike.Mala ispravka do 100 ha,da se plati odmah sad pre setve,ne iz dva puta.Evo tražio sam više.Valjda će zlatna ribica čuti moje želje:haha:

Sama podela je prirodna,neko jede hleb samo od poljoprivrede,a neko radi poljoprivredu u "slobodno vreme",nebih ja sve stavio u isti koš,ni ja nisam ljubomoran na ničija primanja nepoljoprivredne prirode,a opet i takvi se mogu "snaći",udružiti se,nastupiti zajedno,po svim pitanjima,a ne samo po pitanju nekih subvencija,budućnost uvek pripada snalažljivima
. Ti mozda neznaš da ima dosta ljudi koji sa porodicama žive na par hektara a ne rade nigde. Jedna opaska. U današnje vreme reč sposoban je izgubila smisao i pravo značenje. To sposoban više mu dođe kao bezobrazan.

Dekym samo da dopunim tvoju inf u vezi ,,znanja na poklon,, gostovanje naseg clana Save Basica je otkazano upravo zbog otkaza druge,, strane jer je poenta upravo bila da se u emisiji pojave OBE STRANE,,tako da ostaje do iduce nedelje .pozzz
Da ,Uroš se mogao malo potruditi da dovede predstavnike ministarstva.
Izgleda da je brzo počeo gubiti kurs!Prvih par emisija su mu bile OK ali ovo sad ....neću više da gledam.
Izgleda je bila poenta da ne bude uvek broj 2 i to je uspeo.
Bitno da je doveo Amera koji je rekao " Srbija je lepa zemlja i ima puno vetra" .Baš mene briga za njegov Kanzas i za Doroti ....treba da priča o problemima kojih imamo preko glave da svi budemo obavešteni.

Šta ste vi mislili?Da će Uroš pričati onako kako jeste i terati vodu na našu vodenicu,neće nikada.On je klon njegovog prethodnika čije sam emisije izbegavao u širokom luku a i ove sam počeo.

...treba da priča o problemima kojih imamo preko glave da svi budemo obavešteni.

Ja ne gledam skoro nijednu emisiju za poljoprivrednike...koliko para toliko muzike, ko ih bolje plati tog kuju u zvezde...nemaju racuna da podrzavaju realne interese poljoprivrednika jer ce dobiti packe...inace, cujem da deda Zaretu raste rejting na Happy TV :haha: na konto B92

Jedino sam gledao kadgod Petrika na Panoniji ::super::

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh