Malo se ovde zapostavljaju znanja starijih ne skolivanih,poljoprivrednika oko 50god,koji su u stara vremena ostvarivali zavidne prinose,koji su i za svu ovi tehniku i hemiju i vise nego zavidni!koje ranije nije bilo.Naravno da treba pratiti trednove i nov nacin obrade ili ne treba zapostaviti ni ove nase stare,koji su zemlju cistili oranjem i osnovnom obradom jer tad nije bilo neki izbor hemije,Sto se tice skole za poljoprivrednike to je relativna stvar i nije merilo znanja,Jesenas sam zvao poljoprivrednu stanicu u Rumi da se raspitam u vezi prskanja deteline javi mi se mladji glas i predstavi se kao zastitar biljne proizvodnje ja joj kazem sta je moj problem a ona meni nema to u katalogu,sacekajte dacu vam stariju koleginicu koja ima 60god i zena mi pomogne.Toliko o skolovanju!Naravno da treba da budu subvencije nemam snage da se raspravljam o tome,neki su radili zemlju i bez subvencija kad se za njih nije ni znalo pa ziveli,poljoprivreda je postala biznis nekih ljudi koji ne mogu da obradjuju zemlju bez subvencija jer ne bi mogli da vracaju kredite i placaju arende,o omesanosti politickih stranaka je suvisno divaniti to je jasno kao 2+2!!!