Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel se to mene spominje.
NA -sa 15 jutari se može živeti ali samo uz stočarsku proizvodnju eventualno povrtarsku.

Kod nas to nemoze i nikada nece ni biti jer nas ima suvise, tamo se poljoprivredom baci 3% stanovnistva, ovde 33%, gde bi otisli svi ti ljudi ?

U opste ne mora biti visi stupanj,dovoljno je da se uvede mala stavka u zakonu kao sto moras PIO da platis,moras ugovore da pravis,moras setvenu strukturu da pravdas tako moras ili biti ili zaposliti nekog ko ima neku malu poljoprivrednu skolu.

U opste ne mora biti visi stupanj,dovoljno je da se uvede mala stavka u zakonu kao sto moras PIO da platis,moras ugovore da pravis,moras setvenu strukturu da pravdas tako moras ili biti ili zaposliti nekog ko ima neku malu poljoprivrednu skolu.
Možda čak ni to nije potrebno,dovoljno je da izađe zakon da se upotreba klasičnih prskalica,koje neodgovaraju EU standardima,zabranjuje,i da bez sertifikata da se nemože prskati i kupovati hemija,pa etoti prirodne selekcije,ali ništa nije za neočekivati,ja mislim

Nisam za opciju da se ikom zabrani da obradjuje zemlju bez obzira na obrazovanje,kolicinu,masine,dal' radi u firmi ili je penzioner,dal' radi na svoju stetu ili korist nek radi ko kako hoce i ume.
Ali bato ako hoces da te drzava subvencionise daj da se napravi pravi sistem ko je "profi" da lepo plati PIO,ima bar 3 stepena poljoprivredne skole ili zaposli radnika sa takvom skolom,uvesti kauciju za flase od herbicida kao za pivske flase a ne da se bacaju po ataru ko kako stigne,i dalje drzati ogranicenje na do 100ha za subvencije i jos nekih par manjih stavki koje za drzavu ne predstavljaju problem ali bi postenima puno pomogli.

... sutra bi trebao ministar na TV da gostuje , cucemo sta zbori u vezi regresa
@Eto ni ministar vam nije DR poljoprivrede nego pravnik , ne mlatite to za zavrsenu skolu .. onda bi samo vozaci - mehanicari mogli orati njive :haha:

Nemam nameru sa nikim da se prepirem i svađam na ovom forumu ali pišete čiste gluposti. Zar treba poljoprivrednicima za vrat nakačiti još jednu bedu još jedan teret na vrat ? Poret Pio osiguranja da plaćaju još i radnika koji im nije potreban ? Nepišem ovo ja za mene,meni ovaj dodatak nebi bio problem jer imam srednju školu (Poljoprivredni mehaničar) ali većina pravih poljoprivrednika (ratara) nema srednju školu ili ima ali u drugoj struci , a poljoprivredom ze bavi od malena i ima više znanja i iskustva u poljoprivredi nego neki koji su završili ili završavaju Poljoprivredni fakultet. Zar dog ljudi kukaju da je im velika obaveza za plaćanje pio-a zar im treba nakačiti još terata na njih umesto toga trebali bi da se zalažete da se skine i pio obaveza .
A nerazumem kako pojedinci pišete da subvencije po hektaru dobija neko ko neobrađuje zemlju, pa odakle njemu računi za seme i veštačko đubrivo ?
Ali po meni ovakav sistem subvencionisanja je jedini sistem koji potstiče bolju i veću proizvodnju i jedini oblik subvencija koji ide u ruke onom kome je i namenjena onom ko radi zemlju a ne prerađivačima. A država (min.poljoprivrede) ako hođe da smanji nepravilnosti i malverzacije sa subvencijama to bi mogla rešiti na taj načim da poret postojećih obaveza prikazivanja fiskalnih računa optereti ratare kvotama da prikažu na kraju godine koliko su proizveli (prodali) poljoprivednih proizvoda, na ovaj načim bismo uspeli vrlo lako i jednostalno da razrešimo subvencija one koji zemlju neobrađuju. Ali nikako da se subvencije dobijaju po kilogramu već po hektaru, jer po kilogramu bi otišli u celokupnom iznosu proizvođačima.

Prijatelju, nisi u pravu, procitaj malo bolje uredbu od prosle godine lepo pise ....ne dobijaju pravna lica osim.......
crkva ima status privatnog pravnog lica, a sto se tice subvencija Dragin nije odobrio na crkvenu zemlju a Petrvovic je nasao za shodno da odobri isplatu subvencija na crkvenu zemlju.

Kod nas to nemoze i nikada nece ni biti jer nas ima suvise, tamo se poljoprivredom baci 3% stanovnistva, ovde 33%, gde bi otisli svi ti ljudi ?

Ne bi ni kod nas bio veći procenat da nam država funkcioniše kako treba i da ima posla.Pogldajte strukturu samo ovde na forumu -od majstora do fakult.obrazovanih ljudi.Verovatno da mogu da žive radeći u svojoj struci i za pristojnu platu ne bi bili paori a i forum ne bi imao toliko članova.

Naravno , ostati po Ha ( sad do koliko - onoliko koliko bude novaca ) .. regres polj. masina , stocarstvo i ostale grane poljoprivrede .. + ako hoce da subvencionisu odredjenu kulturu krajnji je rok da iznesu do polovine meseca . Po meni najrealnije .. uslov za PIO verujem da ce ostati , mada mozda bude uslov ( ne daj boze ) osiguranje svih parcela . Pregovori jos traju sa Delta Generali i Dunav osiguranje , kalkulisu jos ko ce uzeti koji procenat .. Ukoliko se dogovore eto nama novog uslova i belaja

Znam da je sigurno crkvena zemlja vođena kao pravna.Jedne godine nije bilo na to subvencija i sigurnio je tako.Pošto kažete da je 2011 bilo onda 2010 nije sigurno.

Znam da je sigurno crkvena zemlja vođena kao pravna.Jedne godine nije bilo na to subvencija i sigurnio je tako.Pošto kažete da je 2011 bilo onda 2010 nije sigurno.
forma privatnog pravnog lica datira iz vremena sfrj gde je bio cilj da crkvi ostave 10 ha u posedu kao i privatnicima a opet da se prema crkvenoj imovini moze odnositikao prema drustvenoj tako se moglo steci stanarsko pravo i otkupiti crkveni stan itd. ovo neprirodno stanje je osmisljeno kao status da bi drzava mogla da manipulise, a danas taj status privatnog pravnog lica i dalje stoji. inace ovaj status imaju i Crkvene opstine i manastiri.

Naravno , ostati po Ha ( sad do koliko - onoliko koliko bude novaca ) .. regres polj. masina , stocarstvo i ostale grane poljoprivrede .. + ako hoce da subvencionisu odredjenu kulturu krajnji je rok da iznesu do polovine meseca . Po meni najrealnije .. uslov za PIO verujem da ce ostati , mada mozda bude uslov ( ne daj boze ) osiguranje svih parcela . Pregovori jos traju sa Delta Generali i Dunav osiguranje , kalkulisu jos ko ce uzeti koji procenat .. Ukoliko se dogovore eto nama novog uslova i belaja
To osiguranje uopste nije losa stvar,a ni skupa.Nas je ove god osisao grad,tako da ubuduce necu ni razmisljati da ne osiguravam.Bolje baci jedan djak djubreta manje i osiguraj,mnogo sigurnija investicija.I samo da napomenem da su dosta sigurnija drzavna osiguranja od privatnih.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh