Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bogami crkva je pravno lice, onda bi dobijali subvencije i zadruge jer su i oni pravno lice. Kod nas ko radi crkvenu zemlju nema subvencije.

Za 2011 su bile subvencije za crkvenu zemlju, ja sam dobio, a za 2010. sam dobio pa su mi javili kasnije da moram da vratim nešto su menjali uredbu. A šta će biti za ovu godinu još se ne zna.

Naravno da crkva nije fizicko lice ali tu zemlju ne obradjuje crkva nego ja fizicko lice ne vidim zasto ne bi dobijao subvencije?Da eparhija ima mehanizaciju i da obradjuje zemlju onda da ne bi bilo subvencija mada ni to nije u redu,ovako ona izdaje zemlju u zakup i nema vise veze ni sa cim.

Ja sam neki dan dobio formulare od uprave za trezor za poljoprivredno gazdinstvo, sve je isto kao i prosle godine, izvod, obrazac za upis strukture biljne proizvodnje, prijava promena. Jedino pise da ako nemam promena ne moram nista ni da prijavljujem.
U napomeni pise - U vasem je interesu da podatke predate sto pre kako biste mogli da koristite podsticajna sredsta koja ce vlada obezbediti. :svinja:

Naravno da crkva nije fizicko lice ali tu zemlju ne obradjuje crkva nego ja fizicko lice ne vidim zasto ne bi dobijao subvencije?Da eparhija ima mehanizaciju i da obradjuje zemlju onda da ne bi bilo subvencija mada ni to nije u redu,ovako ona izdaje zemlju u zakup i nema vise veze ni sa cim.
Ja već 3 god imam registrovanu crkvenu zemlju i dobijam normalno subvencije.Radio sam isti ugovor kao i sve ostale.

Da li neko zna, ako se kaze da ce biti subvencije samo za vlasnike zemlje, sta to konkretno znaci? Da li se tu podrazumeva zemlja supruznika, roditelja i slicno, konkretno, da li je moja zemlja koja je u gazdinstvu moje supruge zakup ili vlasnisvo za nju ? Ja sam zaposlen, i pio mi ide preko preduzeca u kojem radim ? A supruga placa svoj pio na gazdinstvo i sva zemlja je na moje ime.

Takoje kako je napomenuo Mindjušar, vlasništvo se smatra pored nosioca PG i zemlja članova domaćinstva normalno na istoj adresi.:ppozdrav:

U Danskoj obican covek moze da ima samo do 370 hektara i mora da zivi samo od poljoprivrede takodje mora da ima i diplomu poljoprivrednog fakulteta koju Danci priznaju, takvi poljoprivrednici imaju brojne olaksice i subvencije , time se izbegava pojava Kostica, Miskovica i ostalih tajkuna koji nam ovde kod nas i prave haos.Pozdrav Mindjusar

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh