Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citao sam negde da u nekoj od tih zemalja, cak ni sinovi ne mogu da naslede porodicni posao ako nisu zavrsili poljoprivredni fakultet, u tom slucaju se sve prodaje nekom ko ima poljoprivredni fakultet. Stvarno je cudno u tom uredjenom svetu.

Pošto danas svako ide i završava poljoprivredni fakultet i nije neko merilo.A ako se zemlja stekla pre 20-30 godina onda nisam ja profesionalac nego moj deda što je to stekao.

Znaš kako kažu:fakultet ne završava pametan nego uporan.
Nisam ja mislio na tebe jer ti sve ovo voliš i pratiš i takoreći živiš za to ali mnoge znam koji su upisali samo da bi "visili" po NS.
Što se žurnjave za obnovom registracije tiče čisto sumljam da što se pre prijaviš imaš veće šanse da dobiješ podsticaje države.Upravo mislim da je obrnuto ,a svi znamo zašto.

"U Danskoj obican covek moze da ima samo do 370 hektara i mora da zivi samo od poljoprivrede takodje mora da ima i diplomu poljoprivrednog fakulteta koju Danci priznaju, takvi poljoprivrednici imaju brojne olaksice i subvencije , time se izbegava pojava Kostica, Miskovica i ostalih tajkuna koji nam ovde kod nas i prave haos"

E to se zove FAIR PLAY,pristao bih na to ODMAH

Poslednja izmena:
Ni ja ne mislim na mene ali imas 3 klase studenata ti sto bi da vise po NS-u oni izvise prvu godinu,eventualno jos jednu i idu kuci,druga grupa oni sto ih salju mame i tate pa kad god da zavrse i oni cine tu grupu "Ne zavrsava pametan nego uporan" i treca(u koju svrstavam sebe) otisao sam da sto pre zavrsim i obezbedim sebi koliko toliko siguran zivot jer od 15kj ne mogu ziveti.

---------- Poruka napisana u 14:04 ---------- Prethodna poruka je at 14:02 ----------

Mada za sadasnje stanje je FAX PROSERAVANjE,ali bar 3 stepen poljoprivredne skole ili da zaposlis nekog na "imanju" je skroz OK.

Ne ljutim se. :ppozdrav:

Inace kad bi stvarno uveli 3 stepen polj.skole(ne treba vise) mnoga fiktivna gazdinstva bi izvisila tako da bi se stvorilo dosta zdravo trziste,a da zaposlis nekog i dajes mu minimalac od 17-18 000din + zdravstveno,staz i ostalo to mu dodje 300e mesecno se ne isplati placati tako da bi mnoga fiktivna gazdinstva ostala bez subvencije sto bi zapravo i bio cilj.

Ne ljutim se. :ppozdrav:

Inace kad bi stvarno uveli 3 stepen polj.skole(ne treba vise) mnoga fiktivna gazdinstva bi izvisila tako da bi se stvorilo dosta zdravo trziste,a da zaposlis nekog i dajes mu minimalac od 17-18 000din + zdravstveno,staz i ostalo to mu dodje 300e mesecno se ne isplati placati tako da bi mnoga fiktivna gazdinstva ostala bez subvencije sto bi zapravo i bio cilj.

Moje nebi,supruga ima šesti stepen poljoprivrednog fakulteta smer agroekonomija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh