Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ti pitaš kako ima logike.Ima logike ako tako bude i ona bi se reklo potiče od smene Dragin Saše.Sve se radi da poljoprivredni magnati poput Miškovića,Matijevića,Kostića i ostalih dobiju što više para iz držane kase.Na ovaj način bi dobili ogromnu svotu novca jer im je država omogućila kupovinu zemlje(u sklopu kombinata)po bagateli i ona je sada u njihovom vlasništvu.Deo tog novca će se naravno od tih gazda vratiti i finansirati predizborna kampanja vladajuće koalicije.

Pa ti pitaš kako ima logike.Ima logike ako tako bude i ona bi se reklo potiče od smene Dragin Saše.Sve se radi da poljoprivredni magnati poput Miškovića,Matijevića,Kostića i ostalih dobiju što više para iz držane kase.Na ovaj način bi dobili ogromnu svotu novca jer im je država omogućila kupovinu zemlje(u sklopu kombinata)po bagateli i ona je sada u njihovom vlasništvu.Deo tog novca će se naravno od tih gazda vratiti i finansirati predizborna kampanja vladajuće koalicije.

E to si dobro uvideo, nisam ni razmisljao u tom pravcu..

:haha::haha:,dobiješ za 25 ha ili za vlasništvo 100 ha + po kg predate robe. Pa to nema ni u Americi.
Još da nam daju za traktore i mašine po 50% i milina.
Lepo je ovo ako se ostvari imate pečenje i pivo ma sajmu u Berlinu!

---------- Poruka napisana u 16:07 ---------- Prethodna poruka je at 16:00 ----------

A što se tiče i mini-mlekare kod nas jedan puko ko zvečka.Puno-puno stavki zahtevaju od njih,zamisli kad je čovek morao i jednu kućicu da sagradi za inspektora kad dođe u kontrolu,da ima gde da sedne,a da ne pričamo dalje o higijeni i rostfrei ovo ono,frižideri,itd.Koštala ga mini mlekara dok nije ni počeo da radi,ihaaaj...
Pa naravno da je puko,hteo demokratiju i Evropu pa prvo dobio da uvede HACCP i moro da pukne.Samo papirologija košta 5000 eura(konsultantska kuća) + 2 miliona prepravki na objektu i drugih zajebancija+ tehnolog+....itd
Samo da vidiš proceduru dosta ti je prehrambene industrije.
Neko je pisao kako se radiu u čini mi se Austriji .Mislim da je pisao o klanicama po selu ili tako nešto.Samo bi mi da budemo najveći evropljani sa najtanjim novčanikom.

Proćićeš jeftino u Berlinu,švaba nezna šta je pečenje,jedino kod piva ćeš morati poneti više džeparca ...:haha:

postovanje !ja sam danas dobio dopis iz trezora,da za svaku parcelu moram dostaviti nove posedovne listove!svaki list po 2000 i kusur (jer opstina podeljena na 3 katastarska dela) vec neznam dali to vredi !

Sramota da ja uzmem 10%? Sramota je da ja uzmem 8dinara na artikal koji sam platio 80,dam kesu od dinar jer ove od 60para nece niko kaze pucice? Za mene je taj litar mleka smo artikal sa aspekta trgovca kao i prasak, stapici i da ne nabrajam dalje, koliko vidim junice se kupuju a radnje zatvaraju pa toliko o tome i o zaradi u trgovini, na malo. Ako pogledas tu situaciju onda ja imam pravo da kazem da se isplati proizvoditi mleko jer da se ne isplati ljudi ne bi kupovali junice, jel tako? A preradjivac u ovom slucaju Imlek ima 40 dinara na 1litru mleka koje je platio oko 30dinara, druze? I u tih 7dinara hoces da ti nabrojim koje su moje pa i svakog trgovca obaveze? Drzim radnju, seosku prodavnicu ne MEGAMARKET sa dnevim pazarima od 500000-1000000 dinara pa da mogu pojedine artikle raditi sa 2-3% marze da privucem kupce, ocigledno je da ljudi iz vlasti ogranicavaju one koje smeju, sto nisu boga ti ogranicili preradjivaca ako smeju eee... Ovo je situacija sa zaradom kada je "prva ruka" tj kad ne uzimam od veleprodaje, kad ide jos preko nekoga i moja i zarada vp je 10% ukupno ako oni uzmu 3-5% meni ostaje ostalo do 10%...
I jel ti stvarno mislis da moze da se opstane sa zaradom od 3 dinara na artiklu od 80?
Toliko o tome sa aspekta nekog ko se bavi i trgovinom pored poljoprivrede (konkretno ne gajim krave, tovim bikove i drzim nesto ovaca) a o mojim obavezama prema drzavi pored tih 8% i 18%, i fiksnim troskovima koje imam cim ustanem i pre nego sto otvorim prodavnicu mislim da je bolje da ne pricam, lakse mi je veruj...
Mogu vam reci da ovde kod mene u selu na otkupnom mestu placaju od 24-27 dinara 1l mleka tako mi nesto rece komsija koji im nosi i predaje
Da jos napomenem da nije isto marza i zarada ja na 10%marze nemam toliko i zarade, od tih 10% trgovac mora platiti sve obaveze prema drzavi, pokriti troskove radne snage i ostalo, platiti struju vodu i telefon, nasuti gorivo, platiti kiriju,pokriti bezbroj nameta i obaveza i da ne duzim dalje nije tema za to a spisak je podugaca verujte!
Tako kad ubuduce budete krivili trgovce da vas deru i da imaju 8dinara na litri mleka odbijte ovo sto sam gore nabrojao i dobicete pravu sliku ko koga dere i koliko. Pozdrav

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh