Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo baš sad emisija O.Kovačević-ala se frljaju milijardama.Da nepominjemo "otvaranje"radnih mesta i 10000evra po svakom mestu.Al se peru i frljaju milijarde a mi muzimo,hranimo,sejmo i evo baš i pominju i srpskog seljaka.Baš smo seljaci

---------- Poruka napisana u 22:56 ---------- Prethodna poruka je at 22:48 ----------

Mislim da niste u pravu ali nije bitno
Baća,sve je bitno i sve je dinamitno.Ako je nešto crno,onda je crno i nemože biti belo,žuto a ponajmanje ružičasto.A ružičasto se ponajviše gura jer je to put ka jevropi.Kakve bre subvencije.....bitne su parade............PONOSA:haha:.Šta ti je lobi a?A gde je lobi za poljoprivredu-tu je valjda negde?

U pravu su. A problem je sto ta nesposobna drzava dopusta da se pojedinci bogate na racun stotine ljudi.I sto nezeli da resava probleme nego ih pusta da se sami rese ali nista od toga. Svuda se forsiraju pojedinci a vecina ko ih j..... . sto konacno ne stave tacku na sve . Bitno da su vama trazili prostorije za proizvodnju sira u plocicama itd vrednost tog projekta je oko 20000 e. a u americi proizode u brvnari i to po GMP-ju. i kada su to uradili drasticno je povecana prodaja sireva nekih mlekara i data je mogucnost da mlekare ucenjuju male poljoprivrednike sa par krava, E tu je kljuc propasti stocarstva.

uff 3 strane danas, napredujemo:haha: bio Uros Davidovic na nasem lokalnom radiu, koje se cuje u nasem i jos 2 sela pored, tako da je mogao da se ( sto se kaze "isprazni") sto u emisiji na B92 nemoze, pa je pricao dosta o 'tajfunima' i drzavi, naravno u negativnom smislu. uglavnom kaze da se PIO ne dovodi u pitanje jer bi se dovelo u pitanje i to malo penzija sto primaju poljo.penzioneri. al nije hteo sve reci, ocigledno da se u njihovim krugovima vec poznat scenario.

Bice sta bude. ako nam se nesvidja ? palimo traktore pa na put. To sto odlazu donosenje uredbi ide nama naruku jer mnogo je ladno napolje a dizel sa pumpi los pa ce da bude samo novih traktora, recice ljudi sta se oni bune kad su svi novi traktori?

Sad je gusto. Treba doneti uredbe i raspisati izbore. Mada su seljaci marginalna grupa. Prioritet su gradovi.

Evo i ja da pisem par reci o subvencijama i PIO.Ja neplacam PIO al imam PG,razlog sto ne placam je jednostavan,necu ovim lopovima ni dinar uplatiti kad Ganci(ritski niggeri)ne rade celog zivota nista i prima socialnu pomoc 25000 svakog meseca a poljoprivredni penzioner koji je celog zivota strugao zemlju hranio stoku dobija 9000 penziju.Ja sam se odlucio za privatnu penziju Grawe.Subvencije trebaju svima bez obzira kolko zemlje ima(obraduje)al bi dao samo onima koji obraduju.Kod nas npr:zakup do 300eur + pola subvencije vlasniku, e to nije u redu.Al sta mozemo,NISTA ima ljudi koji bi dali i vise.

Ja se za...ba gadno što se na popisu nisam izjasnio drugačije. Iovako prezime mi Jovanović a slavim Đurđevdan a znam i dve tri pesme ( ćerda Mile) pa da sad nemislim. Al opet deca mi plava ko da su ih rusi pravili neverujem da bi prošlo.

Ja se za...ba gadno što se na popisu nisam izjasnio drugačije. Iovako prezime mi Jovanović a slavim Đurđevdan a znam i dve tri pesme ( ćerda Mile) pa da sad nemislim. Al opet deca mi plava ko da su ih rusi pravili neverujem da bi prošlo.
Dzabe i meni prezime Kanalas(toje cesto prezime u Madarskoj medu gajgerima kao Lakatos):ppozdrav::osmeh:

Plaćami PIO zbog subvencija ali pošto ne verujem da će išta biti i od tih minimalnih penzija uplaćujem i životno osiguranje kod austrijske Uniqe koje se može po isteku osiguranja pretvoriti u penziju.

Plaćami PIO zbog subvencija ali pošto ne verujem da će išta biti i od tih minimalnih penzija uplaćujem i životno osiguranje kod austrijske Uniqe koje se može po isteku osiguranja pretvoriti u penziju.
Rašo neznam koliko je i to pametno sve je to jedan vid piramide, onog momenta kada nastane malo veća kriza i kada dođe do povlačenja novca(osiguranika) videće se da i kod takvih osiguranja nema prave garancije.

Ako seljak da litru mleka za 30 dinara,a prodavac ga proda za 60,drzava uzima PDV 18% sto mu dodje 11-ak dinara po litri,sumnjam da seljak ima toliko neto po litri mleka.

Ne prodaje dražava mleko nego prerađivači i trgovci.
A gde je sabirno mesto,transport do mlekare,troškovi prijema,laboratorije,prerade,pakovanja,distribucije do trgovaca....pa trgovačka zarada itd.
Tako da ima troškova neće niko da radi za džabe.
Kad pogledaš i odbiješ troškove proizvodne mleka od njive do krajnjeg kupca poljoprivrednik zaradi po jedinici mere najviše (npr. 10 din),dražava (pdv npr 8 din) ,prerađivač (npr 5 din),trgovac (npr 3 ).
Stvar ju preraspodeli,poljoprivredik se naradi ko dva konja za tih 10 din( sprema hranu,muze,čuva,pazi i mazi...itd),prerađivač znatno manje (transport,ulaganje u mašine za preradu,pakovanje,distribuciju) ,trgovac najmanje (sedi i čeka da proda) a država ništa samo šalje uplatnice!!

@NA
PDV na mleko je 8%.

Pdv na mleko je 8% kao sto si rekao, drzim prodavnicu pa eto da iznesem ovaj podatak, Imlek doterava direktno tako da 1litar kravice u maloprodaji sa 10% marze koliko je ogranicena iznosi 89.5dinara odbijte od te cene 10% i 8%pdv-a koliko uzima drzava i videcete kako stoje stvari i kome ostaje kajmak...

ја не разумем зашто се стално кука и напада држава
Држава је имагинаран појам, односима управљају људи, и за сваки проблем који неког од нас тишти је једноставно произашао из одлуке коју је донео одређени појединац на одговарајућој позицији - радном месту, тај појединац има име и презиме, није ми јасно зашто се не постави питање које одговоран и ко је надлежан, од кога је потекла одређена одлука..

neko u ploču neko u klin!!
Država,država pa država....nije samo država,Lično po meni više zarad od tog mleka kojekakvi trgovci i prerađivači nego država i nažalost poljoprivrednik.
Evo dva posta gore član entuzijazista sam kaže da uzima 10% marže a sve ostalo država!
Pa gospodine entuzijazista mislim da lično vi (trgovci) više uzmete nego država.
Čika Jovo bravo i ja sam istog mišljenja čak mislim da treba krenuti od odgovornih koji su dozvolili da trgovci mogu imatu 10% maržu.
Ako je za utehu ranije je bila i veća samo je Bradonja samnjio i ograničio na 10% pre neki mesec.

još bih voleo da nam član entuzijazista objasni šta to država još uzme osim 8%?
Sramota je da trgovac uzme 10% a poljoprivrednik koji proizvodi sveže mleko isto toliko ili malo više!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh