Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne bi ja reko ništa da su to sitniji stočari(ko ja ratar).Nego su to veliki alavi stočari,hoćete da vam crtam...

Rece Bog Norvezanima:" Sta zelite da vam ispunim?"
i Norvezani u glas: "Sto vise ribraskih brodova"
I Bog im ispuni zelju...
Rece Bog Japancima :"Sta zelite da vam ispunim?"
I Japanci u glas:"Sto vise robota"
I bog im ispuni zelju....
Rece Bog Srbima:"Sta zelite da vam ispunim?"
I Srbi u glas: "Cekajte da se dogovorimo..."

Ne verujem da PIO neće biti uslov, jer ako se analiziraju godine unazad dosad se nije desilo da se neki uslov za premije ukine, nego su svake godine dodavani samo novi uslovi.

Sila ljudi kod nas koji nisu mogli da ostvare subvencije predhodnih godina su vadili posedovne papire i trcali kod "gazdurina"da bi uradili fiktivne ugovore zakupa o svom trosku,a da bi dobili subvencije preko istih gazda.Sad sve to pada u vodu,ako budu mogli na svoje ime dobiti pare.U tom slucaju ce sad ti isti ponovo sve ispocetka,jer gazde su nisu ovo njima radile na lepe oci,nego na procenat.Bilo je slucaja da covek ima na gazdinstvu 7 ha svoje zemlje,a prijavljeno 97ha sve usluge drugima +provizija.

Đubre još niko nije uzeo i ne mora.Dok se ne potpiše ugovor to nije obaveza.Svako nek se sračuna.
Što se tiče da ne treba PIO bilo bi jako lepo_Onda ću otvoriti samo četiri nova gazdinstva i to za DŽ.

Sila ljudi kod nas koji nisu mogli da ostvare subvencije predhodnih godina su vadili posedovne papire i trcali kod "gazdurina"da bi uradili fiktivne ugovore zakupa o svom trosku,a da bi dobili subvencije preko istih gazda.Sad sve to pada u vodu,ako budu mogli na svoje ime dobiti pare.U tom slucaju ce sad ti isti ponovo sve ispocetka,jer gazde su nisu ovo njima radile na lepe oci,nego na procenat.Bilo je slucaja da covek ima na gazdinstvu 7 ha svoje zemlje,a prijavljeno 97ha sve usluge drugima +provizija.
jeste, ali pod uslovom da uredba izadje na vreme i opet ti hektari u "arendi" su opet naplaceni na ovaj ili onaj nacin. Mnogo je onih koji se nisu "snasli" i nisu ni obnovili gazdinstva a slucajevi poput mene ili "kukulele" i nije neka cifra u izbornoj godini

Da nije smesno, bilo bih zalosno.

Svi ovi sto dobijaju subvencije kukaju svaki dan po forumu.
Kazu treba platiti PIO i kako treba ispostovati drzavu.
Pa ti sto primaju subvencije su blokirali te puteve i bunili se protiv drzave. Kazu to im obecano i mora se ispuniti.
Sada se neko setio da zali penzionera i misli na starost plati PIO i primi sutra penzijice 8 - 9 000 din.

Koliko bih vas platilo PIO da nije subvencije?

Ja ne bih platio sigurno niti ću im plaćati ako to ne bude uslov za subvencije i zakup državnog zemljišta.

Đubre još niko nije uzeo i ne mora.Dok se ne potpiše ugovor to nije obaveza.Svako nek se sračuna.
Što se tiče da ne treba PIO bilo bi jako lepo_Onda ću otvoriti samo četiri nova gazdinstva i to za DŽ.
Bio sam prosle nedelje do uprave za trezor,ui tamo se zadesila koja je radila na sklapanja ugovora za djubre.kada mi je sefica ispricala to za subvencije,i da se nece dobiti po ha koje prijavljejem za djubre,ona me je bledo gledala,i rekal da o tome nista nezna,ali da ja ipak odem u MZ i da podnesem zahtev za djubre,pa makar i ne potpisao ugovor...nisam otisao
A ovo za Pio ima da bude mac sa 2 ostrice,da se otvore nova gazd ove god.i zemlja se prebaci na njih
i od sl.godine da stupi zakon ko god ima otvoreno gazdinstvo da MORA da uplacuje Pio(ako zuti pobede imace 4 god fore da nas jase)

iz min polj nama asistentima savetodavcima stigla poruka da premije po ha i zamena djubriva nemaju veze jedno sa drugim, to vam je ko premija za krave i premija po ha, znaci ne potiru jedna drugu i mogu obe da se ostvare

Da nije smesno, bilo bih zalosno.

Svi ovi sto dobijaju subvencije kukaju svaki dan po forumu.
Kazu treba platiti PIO i kako treba ispostovati drzavu.
Pa ti sto primaju subvencije su blokirali te puteve i bunili se protiv drzave. Kazu to im obecano i mora se ispuniti.
Sada se neko setio da zali penzionera i misli na starost plati PIO i primi sutra penzijice 8 - 9 000 din.

Koliko bih vas platilo PIO da nije subvencije?

Ja lično plaćam PIO i zbog subvencija, ali i zbog kontinuiteta staža. Poljoprivreda mi je dugo godina bila druga delatnost. Sad je trenutno jedina, ali ne verujem da će biti dugo tako.

iz min polj nama asistentima savetodavcima stigla poruka da premije po ha i zamena djubriva nemaju veze jedno sa drugim, to vam je ko premija za krave i premija po ha, znaci ne potiru jedna drugu i mogu obe da se ostvare
Eto savetodavcima rekli ovo...

Ko je uzeo regresirano djubrivo nece dobiti za taj deo subvencije !
Informacija proverena sa vrha..
Ovi imaju proverene informacije ....

A u suštini je.. lud zbunjenog.​

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh