ljakse
Član
Ne bi ja reko ništa da su to sitniji stočari(ko ja ratar).Nego su to veliki alavi stočari,hoćete da vam crtam...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ocito da neki to neznaju ..pozz...Stocar RADI i zemlju i stoku,da se ja pitam takvima bih dao 3 subvencije,pre bih radio 50ha nego hranio 5 krava jer je manja obaveza..
Tako je i meni receno,a subvencije po ha ostaju sigurno i krece se Marta sa prijemom zahteva,Pio nece biti uslov,ta informacija je 99 % tacna,necu da kazem 100%Ko je uzeo regresirano djubrivo nece dobiti za taj deo subvencije !
Informacija proverena sa vrha..
PIO nece biti uslov, sto znaci da ce moci moje babe (i sa mamine i tatine strane) da dignu subvencije..
jeste, ali pod uslovom da uredba izadje na vreme i opet ti hektari u "arendi" su opet naplaceni na ovaj ili onaj nacin. Mnogo je onih koji se nisu "snasli" i nisu ni obnovili gazdinstva a slucajevi poput mene ili "kukulele" i nije neka cifra u izbornoj godiniSila ljudi kod nas koji nisu mogli da ostvare subvencije predhodnih godina su vadili posedovne papire i trcali kod "gazdurina"da bi uradili fiktivne ugovore zakupa o svom trosku,a da bi dobili subvencije preko istih gazda.Sad sve to pada u vodu,ako budu mogli na svoje ime dobiti pare.U tom slucaju ce sad ti isti ponovo sve ispocetka,jer gazde su nisu ovo njima radile na lepe oci,nego na procenat.Bilo je slucaja da covek ima na gazdinstvu 7 ha svoje zemlje,a prijavljeno 97ha sve usluge drugima +provizija.
Bio sam prosle nedelje do uprave za trezor,ui tamo se zadesila koja je radila na sklapanja ugovora za djubre.kada mi je sefica ispricala to za subvencije,i da se nece dobiti po ha koje prijavljejem za djubre,ona me je bledo gledala,i rekal da o tome nista nezna,ali da ja ipak odem u MZ i da podnesem zahtev za djubre,pa makar i ne potpisao ugovor...nisam otisaoĐubre još niko nije uzeo i ne mora.Dok se ne potpiše ugovor to nije obaveza.Svako nek se sračuna.
Što se tiče da ne treba PIO bilo bi jako lepnda ću otvoriti samo četiri nova gazdinstva i to za DŽ.
Da nije smesno, bilo bih zalosno.
Svi ovi sto dobijaju subvencije kukaju svaki dan po forumu.
Kazu treba platiti PIO i kako treba ispostovati drzavu.
Pa ti sto primaju subvencije su blokirali te puteve i bunili se protiv drzave. Kazu to im obecano i mora se ispuniti.
Sada se neko setio da zali penzionera i misli na starost plati PIO i primi sutra penzijice 8 - 9 000 din.
Koliko bih vas platilo PIO da nije subvencije?
Eto savetodavcima rekli ovo...iz min polj nama asistentima savetodavcima stigla poruka da premije po ha i zamena djubriva nemaju veze jedno sa drugim, to vam je ko premija za krave i premija po ha, znaci ne potiru jedna drugu i mogu obe da se ostvare