animal sciense sax
Član
Prvo to je logicno da dobijete subvencije po hektaru, ovo je naturalna razmena i za ovu meru nisu izdvojena sredstva iz budzeta republike Srbije, tako pise u Uredbi ko procita videce....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Čista navlakuša..............Ja samo neznam kakvu matematiku imate u tom KANu,po meni to nije ni P od potsticaja,kad je cena pšenice 22.5 din/kg a cena KANa 27 din/kg (džambo vreće)sve sa PDVom
Ovako sam i ja u pocetku razmisljao, kakav PIO... Medjutim posle sam samo malo mucnuo glavom i shvatio da koliko mene zanima PIO, toliko i drzavu, jer kada budem star, ako nemam penziju nece biti samo moja briga vec i briga drzave. Mislim da PIO treba da ostane uslov. Za one koji ga placaju po drugom osnovu treba naci neko drugo resenje da i oni dobiju nekakve subvencije, ima bezbroj modela pomocu kojih se to moze resiti. Takodje, resenje treba naci i za one koji imaju u PG malo zemlje. Posebno ne razumem kakav je problem vama koji radite malo vise zemlje da odvojite subvencije od 3 Ha i da platite, pa da placate PIO i da nema subvencija. PIO su duzni da placaju i pekari, automehanicari, trgovci,...Ja ne bih platio sigurno niti ću im plaćati ako to ne bude uslov za subvencije i zakup državnog zemljišta.
E sad, ovo da mora PIO da se placa, to je vec sada pod moranje! Moj svekar ne placa penziono jer svi zivimo zajedno i registrovali smo jedno gazdinstvo na supruga. Ne placa PIO vec godinama i dobio je da je duzan pola miliona dinara sa kamatom. Isto obavestenje dobio je jos jedan, stariji covek, koji je duzan skoro isti iznos. Javili su mu se iz poreke uprave da se najave da ce doci na prinudnu naplatu, i obavestili ga da su iz katastra izvadili njegov posedovni list, i da ce staviti hipoteku na zemlju ukoliko ne plati dug! Dakle, jednom kad udjes u pensioni fond poljoprivrednika, nazad nema, prekidanja nema!!!!!Bio sam prosle nedelje do uprave za trezor,ui tamo se zadesila koja je radila na sklapanja ugovora za djubre.kada mi je sefica ispricala to za subvencije,i da se nece dobiti po ha koje prijavljejem za djubre,ona me je bledo gledala,i rekal da o tome nista nezna,ali da ja ipak odem u MZ i da podnesem zahtev za djubre,pa makar i ne potpisao ugovor...nisam otisao
A ovo za Pio ima da bude mac sa 2 ostrice,da se otvore nova gazd ove god.i zemlja se prebaci na njih
i od sl.godine da stupi zakon ko god ima otvoreno gazdinstvo da MORA da uplacuje Pio(ako zuti pobede imace 4 god fore da nas jase)
Retko iskren post.Stocar RADI i zemlju i stoku,da se ja pitam takvima bih dao 3 subvencije,pre bih radio 50ha nego hranio 5 krava jer je manja obaveza..
Upravo u tome i jeste problem i nesto se mora promeniti, a sa takvim razmisljanjem, sigurno nece.Prijatelju znaš li da je socijalno davanje države veće nego poljoprivredna penzija koja je godinama redovno plaćana?Pa o čemu onda više da ti pišem.
Time si pomogao samo mlekaru i prodavnicu. Drzava tu slabo ima vajde...Ako za mleko dobijemo 28 din a u prodavnici je preko 60 zar nismo time dosta pomogli državu ili treba možda još.
Grunt uz svako postovanje ali ovakav post navodi nas na to da svi koji smo izasli (a bila cela Vojvodina) smo bili budale i da niko nije znao sta trazi odnosno sta zahteva i da se samo jelo i pilo.O cemu se ovde radi nemam pojma,uredba ce izaci u avgustu kao i subvencije kad sve posejemo i poradimo kao i svake godine ljudi vi kao da ste pali sa kruske(salim se za avgust)al u tom priodu kako su krenuliUredba je trebala da izadje od kad, sa konkretnim resenjima to to i to!!!Sta vi uopste ocekujete od ove drzave?Sve ove price iz predhodnih postova su odavno napisane,svake god isto.Ali nema sloge u narodu ja prvi vise necu izaci na poteste zato sto sam video da su to bili protesti nekolicine ljudi!Vecina koje sam pitao na protestima prosle godine na kojima sam i ja bio,zasto ste tu? rekli su da ne znaju!Kazu da se pije i da se jede i samo gledaju u par njih glavonja sta ce da narede i sta ce da se radi,te glavonje su i dobile nesto od proresta a ovi dobro pijancenjeNas par je reklo da izadjemo na auto put Beska,da blokiramo bilo nas je dosta sa mehanizacijom,ali to nije imao ko da podrzi od tih glavnih koji su i pokrenuli proteste.Jako sam se razocarao taj put ali sam i dalje za protest ali da mi se kaze sta je konkretan cilj toga!
Niste vi pomogli državu nego prerađivače i pojedince koji imaju interes u tim fabrikama.Tako je i sa žitaricama,masom,mlekom.I onda na RTS puste emisiju O.Kovačević i lepo zavade proizvođače i one što kupuju tj.asocijaciju potrošača a oni treći lepo sede pored TV ekrana i smeju se budalama.I trpaju u džepove i od proizvođača i od potrošača-i niko ih ni ne pominje u celoj priči.E to se zove sprega vlasti,kriminala i korupcije............a oglođanu kosku malo bace i stvar rešena-svi na svakog drvlje i kamenjeAko za mleko dobijemo 28 din a u prodavnici je preko 60 zar nismo time dosta pomogli državu ili treba možda još.To što ne rasporede novac kako treba je poseban problem jer ne mogu (kada napune svoje džepove malo ostaje za raspodelu)-ima tih primera koliko hoćeš.