Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa nerazumem,ko ima 10ha svoje zemlje i plaća PIO oduvek,sad da mu izrastu magareće uši,a ovi što rade u firmama i subotom rade zemlju treba po tebi da su pametni,jelda,i ravnopravni? Nerazumem tu logiku
Neističem baš nikoga,ali svi takvi koji neplaćaju-nemaju prava da plaćaju PIO nek se udruže,nebrani im niko,čak ni država

Norty Army slobodno pitaj bilo koga ko me zna,ali nemoj žene(tuđe) mešati u poštenje i sticanje imovine i radnost,SVAKO,pa čak i ko me "nevoli" će ti isto potvrditi (štaću,Bogu hvala nisam peder,stoga žene volem!)

Poslednja izmena:
Daleko cemo dogurati sa takvom drzavom i takvim njenim stavom + bih uveo da je registracija obavezna cisto da drzava ima uvid setvene strukture jer i takvi ljudi nesto proizvode.

Opet taj famozni PIO,ajde da se složimo da ako onaj što ima 5ha plati 40000 onda neka i onaj što ima 100 neka plati 20 puta po toliko,To vam naravno ne bi odgovaralo a stalno ga potencirate

Opet taj famozni PIO,ajde da se složimo da ako onaj što ima 5ha plati 40000 onda neka i onaj što ima 100 neka plati 20 puta po toliko,To vam naravno ne bi odgovaralo a stalno ga potencirate
Kolega,ko ima i puno manje od 100ha tom je OBAVEZA i mesto u sistemu PDV,a onda se PIO plaća 22% od dobiti,a to znam mnogo takvih da PIO iznosi i 500.000,00 RSD,naravno to je poštena varijanta,koju podržavam,i istovremeno i REĐI SLUČAJ

Poslednja izmena:
Pa koliko PIO ne koci nikoga cu ti odgovoriti na primeru moje opstine.Opstina Bogatic ima oko 10000 domacinstava,od toga 70% registrovanih , a uslove za subvenciju je ostvarilo 1170 domacinstava.

Pa koliko PIO ne koci nikoga cu ti odgovoriti na primeru moje opstine.Opstina Bogatic ima oko 10000 domacinstava,od toga 70% registrovanih , a uslove za subvenciju je ostvarilo 1170 domacinstava.

Što znači da 9800 gazdinstava ima volju za jeb..inu,a da neda ni prednji ni zadnji trap,jel tako? A da se udruže,o tome niko nerazmišlja,ili razmišlja,ali opet što bi nekog "pomogao",bolje da neda nikom ništa i da kuka

---------- Poruka napisana u 11:52 ---------- Prethodna poruka je at 11:50 ----------

Samo sto taj ko je u PDV sistemu ima povracaj PDV-a i za dupobris koliko sam razumeo ..
Dođi,pokazaću ti knjige,za svaki dinar dobijen od povrata bilo kog PDVa,ja ću te poljubiti u **greška

Vidis kolega to je pravi odgovor svi iznad 50 ha obvezno u sistem PDV-bez uslovno.Nemoj toliko potencirati krivicnu odgovornost jer zivimo u zemlji Srbiji,pitaj bilo kojeg boljeg krivicara da li je kod nas pokrenut i jedan krivicni postupak na tu temu.

Vidis kolega to je pravi odgovor svi iznad 50 ha obvezno u sistem PDV-bez uslovno.Nemoj toliko potencirati krivicnu odgovornost jer zivimo u zemlji Srbiji,pitaj bilo kojeg boljeg krivicara da li je kod nas pokrenut i jedan krivicni postupak na tu temu.
To kad sam postovao pre nekih mesec dana,baš tako,preko 50ha,ispljuvali su me bre,svi koji kukaju bi da nedaju ništa državi,a od nje da dobiju sve,pa to nema ni u Afganistanu

---------- Poruka napisana u 11:59 ---------- Prethodna poruka je at 11:57 ----------

Cek jel ti dobijes da platis PDV na ceo prihod po ha ili neto prihod ?
Norty Army,ti mešaš babe i žabe,PDV je Porez na Dodatu Vrednost,PRIHOD su svi prilivi na račun,pa sad šta te zanima?

Poslednja izmena:
Moje selo Lokve ima po popisu 590 domaćinstava a 525 RPG http://media.popis2011.stat.rs/2011/prvi_rezultati.pdf
Mislim da ni 100 RPG ne ostvaruje subvencije ali je razlog drugačiji.
Nekad kad je bilo da su svi dobijali subvenciju onda svako ko je imao zemlju otvorio je i gazdinstvo.
Pa ako je imao babu i dedu još po jedno na njih (40000 din za staračka domaćinstva) .
Pa kad je bilo do 10 ha bez računa onda podelili na žene sestre ...itd.
Tako da stvarna slika je puno drugačija od ove što je na papiru.

---------- Poruka napisana u 12:03 ---------- Prethodna poruka je at 12:02 ----------

Samo sto taj ko je u PDV sistemu ima povracaj PDV-a i za dupobris koliko sam razumeo ..
Da ali i sve što dobije za robu ( 8%) treba vratiti državi.

Ljudi budimo realni, tazimo od drzave pare a nedamo im nista!
PIO je dobar uslov za subvencije jer moraju se i penzioneri namiriti nekako, a pricate kao da niko nista od PIA nece imati!
Problem je samo sto nije isto coveku koji radi 5Ha i coveku koji radi 50Ha, tu treba ispravka!
PIO je dobra stvar i za nas i za drzavu i postujte to!
Sa druge strane su problemi : koliko Ha, Grla, kila itd... tu se mora naci neka linija koja je slicna "evropskoj" i sa takvim zahtevima ici na pregovore tj. ulice!

Nema ni jedna privatna radnja da izbegne plaćanje PIO i zdravstvenog osiguranja, bez obzira da li je velika ili mala.
Ne vidim zašto bi RPG bili izuzetak?
Za RPG je najmanja stopa, manja od bilo koje radnje, PIO+zdravstvo je oko 67000, tj malo više od 5500 din mesečno. To je 300kg kukuruza.

Juče su usvojene dve uredbe ali vezane za šumarstvo.Može se očekivati da će uskoro i sve ostale biti donesene.

Nema ni jedna privatna radnja da izbegne plaćanje PIO i zdravstvenog osiguranja, bez obzira da li je velika ili mala.
Ne vidim zašto bi RPG bili izuzetak?
Za RPG je najmanja stopa, manja od bilo koje radnje, PIO+zdravstvo je oko 67000, tj malo više od 5500 din mesečno. To je 300kg kukuruza.
Sacemo da se okupimo i da vratimo Slobu kod njega je moglo mufte :osmeh:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh