Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E Djoku mojega ce nama biti bolje...
Kad smo se lane onako omasovili mi seljaci na ulicama tad niko nije video dalje od svog duu... i trazili subvencije do 100ha,samo im je to bilo na umu,sad kad njima pocinje da gori pod nogama sad su tek shvatili da smo svi u istim go***** i da ne treba da se delimo na hobiste i profi poljoprivrednike,eee gospodo moja draga mnogo mi vas zao ..
Nevidim ja baš da nekome gori pod nogama a svakako negori pod nogama onim što su prošle godine bili na protestina jer lako proteste mogu da ponove, ali svakako bi jedinstveni stav poljoprivrednika doprineo da lakše ostvarimo svoje ciljeve, a ovako kad mlatimo praznu slamu i navijamo jedni protiv drugih izgledamo kao da smo u našoj skupštini, još će neko ko čita ovaj forum pomisliti da smo političari koliko se prepiremo :haha:

naj novije, do 30ha registrovana gazdinstva+PIO+izmiren porez na imovinu...
malo sam razocaran, jer imam slobodno samo jos 14ha. a danas mi dosao covek sa 5ha, pola pola mi sam nudio.a dogodine u arendu, uziveo se u toj ulozi-penzionera, u stvari to i jesu pravi penzioneri, a ne raditi zemlju do smrti...
Link?? ?? Odakle je informacija?

@sorin, potpuno ispravan rezon.

Od kukanja nema vajde.

Mali poljoprivrednici pod hitno moraju da shvate da im je jedina šansa u udruživanju, ne samo kada su subvencije u pitanju, već i plasman itd. Neka se osvrnu oko sebe i pogledaju šta se dešava sa malim trgovcima od pojave velikih trgovačkih lanaca i bolji primer im ne treba

I na kraju, od države treba izvući što je više moguće, ali ima i ono "daj šta daš", a onda borba:sjasi:.

Што је баби мило то јој се и снило ,,ма какви до 30Х ко вас то лаже од субвенција нема ништа?ни хрвати нису добили субвенције и они се увелико спремају за штрајкове гледајте мало и комшијску тв ,,

Што је баби мило то јој се и снило ,,ма какви до 30Х ко вас то лаже од субвенција нема ништа?ни хрвати нису добили субвенције и они се увелико спремају за штрајкове гледајте мало и комшијску тв ,,
Da ti nije mozda to ministar javio?Vi iz Macve bi to ocigledno voleli posto i niste protestvovali kada je trebalo

Strajkovali su oni kad niko od nas nije strajkovao i njih su "plavi andjeli" pendrecili i to momacki na zalost,sto lane nije bio slucaj.

Inace sam sanjao nocas jedan glas koji mi je javio da ce nafta biti jedno 50% jeftinija za seljake dobicemo nesto poput plavog dizela kod Hrvata.

North army@Znam ja odlicno kada su i koliko strajkovali jer imam pola rodbine u Macvi.Prosle godine nazovem brata i pitam ga zasto se neorganizuju i zatvore put za Loznicu,a on mi kaze njima je dobro pa sta dalje da pricam o tome.

A sto oni da strajkuju i traze 100ha kad tamo 98% stanovnistva ne radi toliko,ne razumem zasto bi isli na blokade??

Drugo oni su izlazili da blokiraju kad je cena zita bila mala bez obzira da li neko radi 3 ili 300ha,izlazili su da blokiraju za tovljenike kad je drzava uvozila strane polutke sumnjivog porekla i tad im rusila cenu oni su tad izasli da se bore kako bi naplatili svoju muku i svoj rad,nisu trazili od drzave da im da premiju za svinje nego samo realnu cenu a dobili su batine i niko ih tad nije podrzao,a oni sad da izadju i podrze "kolege" stvarno ne vidim razlog ..

To za plavi dizel sam i ja cuo, ne sanjao, vec cuo. Nece biti subvencije za gorivo vec cemo dobiti bonove i a njih uzeti neku kolicinu goriva srazmernu Ha u gazdinstvu..

Neradi ni kod nas puno njih po 100ha pa smo opet isli na barikade,znas kako to ide kod drzave ako se nebunis danas ti neda za sto sutra ti neda za 30,a prekosutra ti neda nista,a mi samo treba da gledamo na to.

Nikola onda ispadne da si na blokade isao uzalud tipa komsije te isprozivale da si ovakav ili onakav ako ne izadjes i podrzis.

Ja ne znam sta se na tim blokadama podrzalo osim tajkunizacije kao sto se da primetiti jako je malo ljudi koji RADE 100ha..

Šansa da se to desi je kao i da ja dobijem sedmicu na loto.To su tako smešne stvari da o tome ne želim ni da razmišljam.

nikola je upravu, da nismo mi do 30ha izasli nebi ni mi dobili nista jer je tamo mozda svaki 10 bio sa 50ha a svaki 20 sa 100ha, tako da bi jako malo bilo ljudi bez ovih do 30ha...
e sad sto su i tajukuni prosperirali jbg. mi smo se borili za nase!

oldtimer@ nema linka, nego rodjak radi pri min.polj...pa zasto sam ja stavio po 30ha na 3 mesta:ppozdrav:

Ja bi voleo da ima para da svi dobijemo svoj deo kolaca i subvencija i drzavne zemlje.
Nisam protiv onih koji rade 100h , nisam protiv PIO , voleobi da se nadje modul da subvencije idu onima koji obradjuju zemlju i da se cena arende odredi po nekom katalogu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh