Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisi ozbiljan, a to ne dolikuje jednom ozbiljnom poljoprivredniku. Ovde se raspravlja o nasoj buducnosti, a ti tako. Pokazai malo ozbiljnosti :osmeh:

U emisiji danas " Znanje na poklon " na B92info , kazu da sledece nedelje ocekuju ministra kao gosta emisije . Te ce isti da nam saopsti nesto novo u vezi subvencija . Okopnice i ovaj sneg nacrta uredbe videti necemo !

Nije nista neobicno da ljudi od 80godina oru njive,bar kod nas u Sremu dok snaga ne izda zemlja se radi nebitno za godine.

Paore ako je to sa onog zasedanja od pre par dana bojim se da to nece nikom odgovarati jer npr moj cale nije u PIO fondu a imao je registrovano gazdinstvo pre klauzule i sad kako sam cuo ni takvi nece imati pravo na subvencije vec samo ovi novi koji tek pocinju znaci ko bude na sebi imao formalno zemlje od ove godine on ce imati pravo tipa izasao Djoka za Peru da licitira i takvi ce dobiti subvencije ...

Ne znam kako ce se to sprovesti u delo oko te subvencije po Ha. Izgleda da ce oped raditi veze. Ala ce meni preko veze roditi, nemate pojma.
Ima nekog nagovestaja da na drzavnu zemlju nema subvencija i to je jaka informacija. Druga stvar je da ce subvenvije biti preko 25 Ha samo vlasnicima zemlje, a onima koji imaju urednu dokumentaciju za restituciju bice umesto zakupljivaca isplacena subvencija.

Ne znam ljudi ali ovi muljaju strasno. Ugovore moram da resim , (platim) umrle babe moram da brisem iz posedovnih listova (plodouzitak),Zive babe moraju da potpisu za svoj deo plodouzitka daju u arendu .Ugovori stari overeni u mesnim zajednicama ne vaze, moraju novi!! Sve to mi placamo!! A sta ce da oni nama plate ne zna se nikada na vreme. Uzmu nam meru kako oni hoce to je istina.

Ne znam ljudi ali ovi muljaju strasno. Ugovore moram da resim , (platim) umrle babe moram da brisem iz posedovnih listova (plodouzitak),Zive babe moraju da potpisu za svoj deo plodouzitka daju u arendu .Ugovori stari overeni u mesnim zajednicama ne vaze, moraju novi!! Sve to mi placamo!! A sta ce da oni nama plate ne zna se nikada na vreme. Uzmu nam meru kako oni hoce to je istina.

Iste muke mucim...posle kazu:lako je vama...

Poslednja izmena od urednika:
Ajde ko ima ugovor sa državom neka vidi datum dokle važi.Reče mi kolega da u našim ugovorima ne stoji 31.12.2012god. tako da ovi u trezoru neće prihvatiti za subvencije za ovu poslednju godinu.

Ajde ko ima ugovor sa državom neka vidi datum dokle važi.Reče mi kolega da u našim ugovorima ne stoji 31.12.2012god. tako da ovi u trezoru neće prihvatiti za subvencije za ovu poslednju godinu.
Pa i kod mene stoji da je do 31.10.2012. tj. da do tada moram osloboditi parcele.Ne vidim što ne bi dobili jer ih nismo mi pravili nego država i odnose se na skidanje roda 2012 ,a samim tim i ulaganje u njegovu proizvodnju.

Pa razmisli da nije neka patka.jel znaš da ti u privatnim ugovorima traže u trezoru da je datum 31.12 i to priznaju a ove do 31.10 neznam da li će.Možda je namerno država stavila taj datum da nam sjebe jednogodišnje subvencije.

Apelujem na sve; Manimo se podela,shvatimo već jednom da je vladi u interesu ovakvo naše ponašanje-i onaj u Nišu i onaj u N.Sadu istu muku muče.Dajte da se već jednom složimo da treba da dobiju subvencije (ako ih u opšte i bude bilo) oni koji obrađuju zemlju.Trebaće nam jedinstva više nego do sada ili će nas ovi presvući ko nikad do sada.

Mnogi nece imati za dugove da plate, ali na zalost nekom i da daju ne 14 000 vec 28 000 nece biti dovoljno.
Zato cutite i molite se da dobijete ista.
Mnogo bre talasate i sebi skacete u usta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh