Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da smo ćutali proletos stavili bi nama nešto oni drugo u usta....
Samo neka se talasa jer će možda opet trebati cunami da neke dozove svesti.

Verujte mi da izbegavam ovu temu(i još neke) zbog neprestanih prepucavanja između "hobi"i"profi"poljoprivrednika.Čak su se pojavile i u tim strujama određene "podstruje" a sve u stilu "da komšiji crkne krava".Zaista strašno i ne vidim čemu sve ovo vodi.Izvinjavam se za:off_topic:ali odavno ovo želim da napišem.

Ma ove subvencije po kilogramu i skoro svima ne znam kako ce da isplate. Imam jos nekih informacija, ali tek sutra cu moci da ih potvrdim,
Uglavnom mi se cini da je drzava malo popustila i shvatila skim ima posla..

:ppozdrav:Kukule konačno pametna rečenica ! Ajde da se složimo i da nemlatimo više praznu slamu !
Ja sam to par puta pisao, ali ponoviću, po meni bi subvencije trebalo da dobiju svi pod istim uslovima kao i prošlih godina, 14 hiljada po hektaru do 100h obradive površine uz obavezu plaćanja pio osiguranja i gazdinstva koja imaju do 10h obradive površine bez obaveze plaćanja pio-a. Uz obavezu prikazivanja fiskalnih računa kao i prošlih godina, da nebi se desilo da subvencije ostvari i taj ko zemlu neobrađuje tojest nekupuje naftu,seme i veštačko. A sve osim ovakvih subvencija po hektaru za ratarstvo je čista glupost za nas prave poljoprivredne proizvođače. Jer nikakve subvencije po kilogramu nemogu da pomognu Poljoprivrednim proizvođačima već samo prerađivačima i trgovcima. A još je veći problem nama koji svoje proizvode skladištimo u svojim silosima i kotarkama i prodajemo ih kad nama odgovara a ne u vreme žetve kad su i najeftiniji.
Mislim da bi ovakva uredba odgovarala velikoj većini i doprinela većoj poljoprivrednoj proizvodni, jer ipak ovakve subvecije pomažu i prosto teraju ratare da kupuju deklarisano seme i veštačko đubrivo a time i doprinose veći rod naših proizvoda a time i veću zaradu države u izvozu naših proizvod.
A to što ministarstvo poljoprivrede nije donelo uredbe do 31.januara kako je ministar Petrović izjavio je samo pokazatelj, da neznaju još uvek kako da nas prevare i nedajum nam ništa ,a ovaj budžet koji su naveli da je veći od predhodnog preusmere u druge svrhe. Nas spasava samo jedinstveni stav a ne svađa i podela, a najverovatnije i družene na putevima !:ppozdrav:

@paorpaor
Kad si na protekloj strani napisao da subv. preko 25 ha dobijaju samo vlasnici zemljista dali si iskljucivo na to mislio ili to obuhvata i clanove domacinstva.
Konkretno znam desetine i desetine poljoprivrednika koji imaju registraciju na sebe a oni imaju recimo samo 1 kj.u posedu a ostalo je sve na oca majku ili cak dede i babe. Sto znaci da to domacinstvo ako su starci u penziji fakticki mogu da ostvare subv. samo za 1 kj. koje ima u vlasnistvu onaj mladji clan domacinstva sa kojim je registrovan.

Iskljucino vlasnici. Ma to sve spremaju zbog restitucije jer ce vecina zemlje biti na prodaju odmah, a zna se bogati ko ce je i kupit.

Gospodine nadalacki ,moja savetodavka kaze da ste jedan od jacih strucnjaka za poluprivredu .Dok smo pricali o subvencijama i pita me odkud vas znam ,ja jox odgovorih da sa foroma ,da se naeznamo licno.Razmisljao sam da vam ovo posaljem u privatnu poruku ,mada je bolje ovako da se vidi da i na forumu imamo jakih strucnjaka.

Gospodine nadalacki ,moja savetodavka kaze da ste jedan od jacih strucnjaka za poluprivredu .Dok smo pricali o subvencijama i pita me odkud vas znam ,ja jox odgovorih da sa foroma ,da se naeznamo licno.Razmisljao sam da vam ovo posaljem u privatnu poruku ,mada je bolje ovako da se vidi da i na forumu imamo jakih strucnjaka.

Tek sam sad ojacao kad sam prelopatao snega i snega ovih dana :haha:

Hvala Stevo na lepim recima, vasa savetodavka je radila sa mnom i moja je prijateljica pa je pomalo pristrasna, ima u ovoj drzavi dosta ljudi koji se razumeju u poljoprivredu i ruralni razvoj i vise od mene, a ja sam dosta takvih upoznao i ovde na forumu.
Mislim da ste ipak ovo trebali napisati na pp jer ovako smo otisli u off topic na jednoj vaznoj temi.

Svako dobro

Svaka cast nekim ljudima koji rade i interesuju se za poljoprivredu ali smo sa kolegom otisli kod nekih milionera koji su na osnovu nekih povrsina prijavljenih, doduse krajnje smesnih, poceli da se blamiraju za 30000 dinara a veze nemaju o poljoprivredi , mislim da marginalna podrucija dosta zloupotrebljavaju subvenciju po hektaru cak i kad je objasnjavaju oni smatraju da se 14000 dinara po hektaru daje zato sto je prijavljeno gazdinstvo, mora da se napravi rez jer je to velika uvreda za ljude koji rade i koji se bave poljoprivredom. Cak i sami poljoprivrednici apeluju na nas da se ti laznjaci pociste ....

E Djoku mojega ce nama biti bolje...
Kad smo se lane onako omasovili mi seljaci na ulicama tad niko nije video dalje od svog duu... i trazili subvencije do 100ha,samo im je to bilo na umu,sad kad njima pocinje da gori pod nogama sad su tek shvatili da smo svi u istim go***** i da ne treba da se delimo na hobiste i profi poljoprivrednike,eee gospodo moja draga mnogo mi vas zao ..

Veli ce unistiti male hobiste , a ti veliki nemogu bez subvencija pa ce njih pojesti tajkunici i tako u nedogled Manitese mlacenja prazne slame vase zelje VS politika (izdajnicka) Molitese da tito vaskrsne pa da svi zivimo.
Vidim da se mnogi (demokrate) jos drze slobinog rezima samo ga drugacije nazivaju

---------- Poruka napisana u 13:46 ---------- Prethodna poruka je at 13:43 ----------

Post nije bas kak treba .
Uklonitega ako smeta.

naj novije, do 30ha registrovana gazdinstva+PIO+izmiren porez na imovinu...
malo sam razocaran, jer imam slobodno samo jos 14ha. a danas mi dosao covek sa 5ha, pola pola mi sam nudio.a dogodine u arendu, uziveo se u toj ulozi-penzionera, u stvari to i jesu pravi penzioneri, a ne raditi zemlju do smrti...

I dalje mi nije jasno, svi znate vec kakve smicalice nam prave za subvencije. Ljudi, nemojte sedeti skrstenih ruku, barem nije tesko napraviti ugovor o zakupu bez naknade sa babom ili strinom, pa konkurisite. Sto stalno kukate? Raspitajte se malo i kako oni menjaju pravila, raskidajte stare i sklapajte nove ugovore!

A za male poljoprivrednike, aman, udruzite se, 2- 3 - 4 pa valjda u selu imate 3 ljudi sa kojima mozete zajedno i da se dogovorite u zajednickom interesu! Ako nemate nikoga u koga mozete da imate poverenja onda tu nesto debelo nije u redu!

Ako bude do 100ha, terajte do sto, ako je do 25 onda do 25, a ne da bude do 25ha a vi nemozete da skrpite vise od 5 ha, e onda, niko vam nije kriv!

Veli ce unistiti male hobiste , a ti veliki nemogu bez subvencija pa ce njih pojesti tajkunici i tako u nedogled Manitese mlacenja prazne slame vase zelje VS politika (izdajnicka) Molitese da tito vaskrsne pa da svi zivimo.
Vidim da se mnogi (demokrate) jos drze slobinog rezima samo ga drugacije nazivaju

---------- Poruka napisana u 13:46 ---------- Prethodna poruka je at 13:43 ----------

Post nije bas kak treba .
Uklonitega ako smeta.

E to se zove LANAC ISHRANE.

@Kovacev , recimo nije izmireno dugovanje za porez ( odvodnjavanje ) a ja tu zemlju drzim u arendi .. sta onda ? nikakve tu logike nema , oni samo REGRESIRAJU REPROMATERIJAL , i nikakve logike nema da te uslove da je poravnato dugovanje na zemlju koju obradjujes , bila tvoja ili u zakupu. Jel to sve radio Mileva , daj ljudi sami sebi uskacete u stomak . Ne bacaj kosku bzv .. sacekacemo uredbu !
Jedno znamo , para ima za 2012 .. toliko i toliko u budzetu . Na nama je da reagujemo pravovremeno ako pokusaju ustinuti sta od toga u korist njih , uljara ili ne daj boze predizbornu kampanju !

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh