Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sve ce ostati isto kao i ranijih godina, znaci da bi aplicirao za sub. PIO obavezno, mozda uvedu + zdravstveno, a mozda nam zakace i vodoprivredu. tu se samo moze promeniti cifra u hektarima na dole i cifra iznosa sub. al neznam u kom smeru:haha: ja bi voleo kad bi se neko samnom kladio da PIO nece izbaci kao obavezu, a da ce nam zakaciti jos neku od obaveza. pa valjda vole vise sami sebe nego nas, nisu ludi...
jedno mi nije jasno, sta je u glavama ljudi koi ne zele da ostvare subvencije, a nebi voleli ni da ih dobiju paori koi samo igraju po pravilima koja su im izdiktirana???

duja ne pise mnogo, al kad napise, napiso je:haha::haha:

Mogli bi lako "profesionalcima" da nakace uslov ili da imas poljoprivrednu skolu ili da imas redovno prijavljenog radnika koji ce dobijati platu pod uslovom da ima poljoprivrednu skolu.

Mogli bi lako "profesionalcima" da nakace uslov ili da imas poljoprivrednu skolu ili da imas redovno prijavljenog radnika koji ce dobijati platu pod uslovom da ima poljoprivrednu skolu.
Jednom će i to da nam nakače na vrat ! Mada neni to nije problem, ali moje je mišljenje je da bez obzira kakvu ko ima školu ili fakultet, nemože da se približi njegovo znanje i iskustvo sa znanjem u poljoprivredi pravog profesionalnog poljoprivrednika(domaćina) koji svoj posao radi od malena i ima velikog iskustva. To iskustvo i tu školu koji svaki poljoprivredni proizvođač stekne na svom imanju i sve oseti na svojoj koži nemože da se stekne ni u jednoj školi. :osmeh:

sve ce ostati isto kao i ranijih godina, znaci da bi aplicirao za sub. PIO obavezno, mozda uvedu + zdravstveno, a mozda nam zakace i vodoprivredu. tu se samo moze promeniti cifra u hektarima na dole i cifra iznosa sub. al neznam u kom smeru:haha: ja bi voleo kad bi se neko samnom kladio da PIO nece izbaci kao obavezu, a da ce nam zakaciti jos neku od obaveza. pa valjda vole vise sami sebe nego nas, nisu ludi...
jedno mi nije jasno, sta je u glavama ljudi koi ne zele da ostvare subvencije, a nebi voleli ni da ih dobiju paori koi samo igraju po pravilima koja su im izdiktirana???

duja ne pise mnogo, al kad napise, napiso je:haha::haha:

Ja sam u petak cuo od predsednika nase opstine da najverovatnije zbog izbora nece biti obaveza placanja penzionog osiguranja,

xsale verovatno si čuo ali nisi dobro razumeo, ranije sam napomenuo da PIO možda neće biti uslov što neznači da oni koji su preko njega osigurani da ne moraju da plaćaju i dalje.

Ja ne razumem ljude koji neće plaćati PIO zato što nije uslov za dobijanje subvencije.
Ti ako imaš zemlju na svom imenu i plaćao si do sada PIO ne možeš se skinuti sa njega zato što ti se prohte imaju neki zakoni koji se moraju poštovati.
Sa obaveze plaćanja PIO preko poljoprivrede se skineš samo ako se zaposliš pa ti poslodavac nastavi uplaćivati PIO ili svu zemlju prodaš,pokloniš pa nema osnova za uplaćivanja ili ne daj bože smrtni slučaj.
Nisu subvencije izmislile PIO pa da je zbog njih morao biti uplaćen.
Samo su iskoristili mangupi da se što više nas prijavi (dobrovoljno) pa sad nema nazad.
Jadni oni kojima su velike gazde uplatile PIO da bi mogli registrovati zemlju,sad kad PIO ne bude uslov gazde više ne uplaćuju,njima dug raste i....tako dalje.

Talianu,u pravu si,jedan deo će uspeti da mućkama izvrda plaćanje PIA (ako ih ne pohvataju) ali će zato veliki deo ostati u sistemu i moraće i dalje plaćati i verovatno suma neće ostati ista.
Oni su ukapirali da ko je do sada mislio da uplaćuje već je u sistemu tako da možda više neće biti potrebe za time ali će oni smisliti nešto drugo (recimo izmirenje poreza na zemlju) jer veliki deo to ne plaća.To su ti brate ekipe koje samo mudruju kako da uzmu pare a da moraš da im daš.

Lako je moguće da PIO neće biti uslov jer je teško navatati nekog novog a stari ne mogu da prestanu lako .Mislim da će se ići u pravcu proširenja brjoa korisnika(glasača) sa što manje para .Međutim moraju se i DRUGOVI namiriti pa se hitno čisti kanalska mreža(zbog krize u građevini da se uposli mehanizacija ) premija za krave(PKB u vlasništvu grada )itd ,a para malo .Šapčanima (čivijašima)nikad nije nedostajalo kreativnisti u ovakvim situacijama pa će ove goine biti BAŠ ZANIMLJIVO.

A sta se na primer desava ako bih ja zeleo da prijavim gazdinstvo (uzgajam koze) a u invalidskoj penziji sam? Da li bih ja onda imao pravo na subvencije, nabavku rasnih grla... pa 4.000 po grlu? ili su i za to smislili da ne moze

Pršao bi kao i obični penzioneri a to je
socijalna pomoć ili kako je nazivaju "penzija" i ništa više.
Rekli bi ovi gore "imaš penziju šta će ti subvencija?".

Dali mora da se isplati zaostala poreza od ranijeg dugovanja pri prevodjenju zemlje na drugog vlasnika?
I dali moze da se registruje domacinstvo sa dugovanjem poreze od predhodnih godina.
Razgovaram sa rodjakom (koji nije redovno izmirivao porez) i on tvrdi da moze registrovati zemlju i ostvariti subvenciju.
Malo mi to nije jasno.

Ja ne ostvarujem suvencije jer sam na birou, a nisam hteo da svoju zemlju prevodim na drugo lice.
Realno je ako drzava daje da dobiju svi, bez dali uplacuju PIO ili ne.
Ili dajte svima ili nikom. Nemojmo deliti ljude, covek je covek.

Jutros sam cuo da se subvencije nece davati po hektaru nego po kilogramu roda . Niko iz ministarstva to nije potrvrdio ,ali su rekli da ce se sve znati u cetvrtak. Gledao sam par prethodnih stranica i vidim da niko ne pise nista o tome.jel neko zna o cemu se radi? I kako ce to uopste isplacivati?

I ja sam cuo da ce biti po kili i da ce dobijati samo oni koji nisu u PIO fondu, a ogranicenje ce biti na 25 Ha. Izvor je pouzdan i blizak vlasti.

Ne bi me čudilo da bude po kili samo tako mogu odložiti plaćanje subvencija do jeseni ...a do tad prođu izbori....pa Jovo na novo!

Dobro sam ja cuo.Radi se o ljudima koji nisu obnavljali registraciju bas zbog penzionog,kod nas ima dosta takvih posto ljudi u glavnom imaju malo zemlje prosek je mozda oko 4-5 hektara (oni koji su regularni nisu bili predmet razgovora).Sad ce da puste i te koji nisu placali da obnove registraciju i navodno steknu uslov za subvencije,a posto pare stizu kasnije i verovatno posle izbora verovatno ih kasnije zbog neke uredbe nece dobiti.Sve se obecava pred izbore.Ako izbori budu krajem godine onda ce svi dobiti subvencije.

Postavice svoje kontrolore na otkupna mesta, a to ce biti ovo agronomi stose sad setkaju po selima i samo nesto zapisuju, koji ce kontrolisati robu. Sve su smislili, samo da krenu u realizaciju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh