Za zapadnim kombajnima se uopšte ne zeleni.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nevredi pisati sa vama , al i ovaj sa zmajem 780 je tvrdoglav i nece nikom da da 500e godisnje i da ga neke gazde podje..... i da ih moli i ceka na njivama .
Ti mali kombajni Z780 i Z810 su nekad ovrsili po 200 do 300h po sezoni zita , a naasi savremeni kombajni retko koji ovrsi toliko u celoj godini
Hteo sam da u daljoj raspravi ostanem po strani ali pored ovakvog pisanja nisam mogao ostati ravnodušan.brate bas tako taj ko ima 100ha njemu i subvencija ne treba ( mislim treba al dovoljno je veliki i postao veliki tako da treba pogledati i male ) ! Treba pomoci manje posede tj siromasniji sloj, ovi veliki i onako vec imaju puno ( mada znam da nekima nikad nije dosta ) 20ha je sasvim dovoljno za zivot. Zasto niko ne napise al iskrneo od ovih vecih kolko zaradi od 20ha ne mora vise ! Ja imam neke kalkulacije za neke kulture i mogu reci da je cena itekako fina , cak veca od godisnjih plata tuzioca, sudija, milicije poreskih insprektora a o siromasnoj prosveti da ne pricam ! Al boze moj ljudi rade i nek imaju taman posla al treba pomoci i siromasnom jugu i istoku zemlje ! Dragocane pare ostaju gore u Vojvodini a dole nam zemlja umire bukvalno !!!
Sad moram beknutiHteo sam da u daljoj raspravi ostanem po strani ali pored ovakvog pisanja nisam mogao ostati ravnodušan.
Potpuno vas podržavam za ovo da velikima treba ukinuti subvenciju štaviše treba im i oduzeti zemlju i pravo na rad pošto po vašem mišljenju već imaju puno.Svi znamo da je u poljoprivredi 50 godina blagostanje pa stvarno su napunili ambare parama.Čak sam i mišljenja da ih treba oporezovati i ti sistem pola-pola ,pola ti ostaje a pola za "siromašni" jug.
Hteo bih i da vas pitam zašto na jugu ima puno zapuštenih parcela koje niko ne obrađuje kad vi imate jako finu računicu sa 20 ha čak bolju nego tužioc ili sudija.Videli ste pošto je zakup državne zemlje na jugu?Pogledajte!
Koji bi vi model iskoristili da "dragocene" pare nađu put na jug? Pa mi živimo u istoj državi ,iskoristite tu prednost,jednaki smo.
I kad ovo neko kaže da nije kuknjava i to regionalna.
Kad sam bio kod jednog prijatelja u centralnoj srbiji i kada mi je rekao da od svojih (lično u vlasništvu) 20 ha on obrađuje 7 ha a ostalo je zapušteno,tada sam shvatio da nije kriv ni sever ni jug niti bilo kakav region krivi su ljudi!!!!
Stvarno ti je rezon van konkurencije "alavima treba ostalima ne" daj molim te želim se suzdržati od komentara za takva razmišljanja.Sad moram beknuti
Cenu arendi su podigli alavi ljudi . Subvencije nisu neophodne skromnim ljudima alavim sigurno jesu jer im ne ostaju ni cele subvecije
---------- Poruka napisana u 21:35 ---------- Prethodna poruka je at 21:31 ----------
Idem u temu ovcarsto jer oni nemaju termin subvencije
Vi očigledno ne verujete a ja nemam razloga da vas lažem ,možda je on jedan o malobrojnijih primer ali i na pitanje koliko žita rodi na njihovom zemljištu prosečno?Dajte mi adresu prijatelja da uzmem tu zemlju u zakup.
Ovo je napisano jutros rano pa možda nisu svi pročitali, vidim nema replike???
A kakvu bi ti to repliku hteo, oces realnu, onu po kojoj su subvencije po ha oko 500 eura i plus jos ostale beneficije, sto bi nas kostalo otprilike oko 3 milijarde eura, sto bi bilo preko 30% budzeta. Mislis da je to realno. Mislis da je EU tek tako stavila subvencije sa namerom da izvozi 80% sirovina izveze, a 20% preradi u finalni proizvod. Mislis da oni kad bi uvozili mehanizaciju da bi je isto subvencionisali sa beskamatnim kreditima. Mislis da bi oni davali ovakve subvencije da se nisu desili nekakvi istorijski procesi. Nisu oni bas takvi doktori, malo su racionalniji.Ako već oćemo u evropsku uniju pogledajmo kako se tamo radi i ima li u tim zemljama subvencija za poljoprivredu, naravno da ih ima priča se o tržišnoj utakmici pa kako da se mi takmičimo sa tim zemljama koje imaju subvencije (a ovde se neki zalažu za ukidanje) jeftiniju mehanizaciju,đubrivo,naftu.......itd. a mi sve to više plaćamo a imamo jeftiniji gotov proizvod. Sve mi se čini da u ovoj temi nije dovoljno ,,da komšiji crkne krava već da treba i meni da crkne da on nebi imao od koga da uzima mleko"
Preko 100 u vlasnistvu ili u zakup ili sve jedno???