Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
tebi je stvarno tesko u zivotu,kalimero te potpuno oslikava

Vesto je Golubovic u jutrosnjoj emisiji " Dobra zemlja " izbegao na pitanja novinara o zabrani izvoza uljarica , placanju preostalog avansa po /Ha , refakciji na D2 . A ulje i secer moze da se izvozi ,doticni sa par hiljada Ha isto ce im se pomagati ( jer su oni lokomotiva ) na sta Golubovic odricno kaze ako doticni preradjivaci zajebu pa izvezu ( sto ce naravno uraditi ) dogodine ce dobiti packe ... Ma zar oni misle da smo neskolovani ili budale ?

bonove sam proletos mogao da dobijem a sad mi ne daju regres i subvenciju na drzavnoj zemlji, samo refakciju mogu da ostvarim, kao da sam ja kriv sto su ugovori dosli na potpisivanje 26.04 a ne 09.04. kakva djubrad...

uz gotovinski racun uvazice fiskalni racun koji nema otkucan BPG, jedino ako je u trezoru neki debil pa nevidi sponu izmedju ta 2 racuna...

@ kiraj

Verovatno jesi, i ja sam 15og sipao, a da li pamtis da kada si placao da te je pumpadzija pitao za broj pg, ako jeste onda ga je kucao u sistem, gde mu pise ko si i sta si i da li imas prava na regresirano gorivo. i samim tim se i stampa na racun + rucni upisi overa na poledjini...
Ipak nisam prevideo,nema odštampan br gazdinstava na prednjoj strani.Komšija koji je sa mnom sipao nema br gazdinstva na fiskalnom(još nije predao) a na velikom računu mu je sve ispisano.
Na kojoj pumpi u N.Bečeju si točio ? Mi smo točili na ovoj kod kružnog toka.

Ja sam na onoj u centru, ali sam proverao pre sipanja na obe pumpe, i stampali su i na licu racuna bpg....( 15.09. isto kada ste i Vi sipali ).

Ja sam im rekao nema odstampanog broja, nema para, oni kazu zvace muriju, ja reko OK, ali je sve bilo OK i proslo...

E sad sto se Vas tice posto ste predali i u trezoru prihvatili valjda ce biti OK, ali ja nisam bas 100% siguran. Ne bi da plasim sad, ali lepo pise u uredbi... Ma da ce bog da ne zezaju zbog toga...

Inace 14. uvece vam je pop ispisao uredbu koju je pre toga idklecin okacio link... Bar vi koji ste aktuelni ovde ste mogli da se informisete.... pogledajte 273 stranu....

Sad kad me terate da se citiram, ne tu, nego onu koja je izasla naknadno 14. 09. uvece... Pogledajte sami

У случају да фискални исечак на лицу и полеђини не садржи све наведене елементе, или да укуцани и руком уписани број газдинства нису идентични, неће бити могуће регресирање горива, а евентуално поднети захтев за регресирање ће бити одбијен.

Stvarano mi je zao ako neko bude odbijen zbog toga, jer su oni to namerno i uradili... Ali mislim da treba da se zalite NISu ako bude problema....

Po zakonu ne mogu se izdati dva fiskalna za jednu robu .
Ne samo za poljoprivrednu nego za bilo koju drugu robu.Dva gotovinska mogu ali fiskalni nikako.

Ne treba nigde da je na fiskalnom otkucan broj gazdinstva nego nazad rukom napisan, potpisan i pečatom overen.Tako je bilo i do sad kada se predavalo za refakcije tako se radi i sada.

Sad kad me terate da se citiram, ne tu, nego onu koja je izasla naknadno 14. 09. uvece... Pogledajte sami

У случају да фискални исечак на лицу и полеђини не садржи све наведене елементе, или да укуцани и руком уписани број газдинства нису идентични, неће бити могуће регресирање горива, а евентуално поднети захтев за регресирање ће бити одбијен.

Stvarano mi je zao ako neko bude odbijen zbog toga, jer su oni to namerno i uradili... Ali mislim da treba da se zalite NISu ako bude problema....

Gde si ti ovo nasao. Ja govorim o uredbi koja stoji zvanicno na sajtu Ministarstva. I njen link sam ti dao...

Pise da treba da bude ukucan i na prednjoj strani BPG i upisan rukom na poledjini i overen i potpisan a tako su mi i uradili kada sam sipao neki dan.

Ja sam 15-tog popodne ušao u Nis pumpu u Šapcu i pitao jel može da se sipa za registrovano gazdinstvo. Radnik za kasom mi uze karticu i ukuca u kompjuter i odmah pročita ime nosioca domaćinstva i pita jel to to domaćinstvo i koliko hoću nafte i kako plaćam, da li kešom ili nekim drugim načinom. Kažem da dajem keš i drugi način nemam i ne znam ni kako još može. Otkucao je odmah fiskalni i iza ispisao broj i overio i kaže proveri i ti OBA broja i potpiši ako je u redu. Na prednjoj strani fiskalnog ispod adrese pumpe je odštampan broj domaćinstva a na poleđini on ispisao rukom, potpisao i overio. Ja uporedio OBA broja (štampani i pisani), slažu se sa brojem na kartici i potpišem i ja. Izvadim keš i platim i tek onda izađemo napolje i naspemo naftu u plastične kante u gepeku auta. Jako ljubazan radnik i bez ikakvih primedbi na ambalažu i transport nafte. Sve je uradio bez ikakve sugestije sa moje strane, ja sam samo budno pratio šta radi i složilo se sa onim što sam ovde na forumu pročitao 14-tog u ponoć. Još je ostalo da predam u trezor, slab sam sa vremenom u jutarnjim satima i ne znam koliko se treba zadržati za ispunjvanje obrazaca. Uglavnom, vi ovde raspravljate o brojevima, hteo sam da naglasim da je radnik znao da tako treba i otkucao fiskalni sa odštampanim brojem gazdinstva na prednjoj strani računa. Poljoprivrednicima šabačke opštine preporučujem malu pumpu kod pijace Živinarnik. Nafta je lepe žute boje (ne crvene ili crne kao jesenas) i bez taloga i trunja kao ona mutna crvena koju sam dobio jesenas na velikoj pumpi kod mosta i nje jedva naspem 10 litara i moram da istresem levak jer se sito na levku začepi. A namerno sam ovaj put otišao na tu malu pumpu jer ima samo jedan aparat za D2 na koji i građani sipaju u aute i ne mogu da poljoprivrednike premeste na drugi automat (kao na velikim pumpama) a koji iz posebne cisterne sipa ko zna kakav otpad iz rafinerije.

Ja sam na pumpi dobio 1 fiskalni isečak sa otkucanim brojem gazdinstva na prednjoj strani i tako je predato u trezor i nije bilo problema. Broj gazdinstva su uneli u računar pre izdavanja računa i na monitoru se pojavilo ime nosioca gazdinstva. Pitali su me jel je sve isopravno, ja sam im potvrdio i to je to.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh