Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve su uredbe zbog pojedinaca sa površinama od četvorocifrenih brojki u hektarima naravno
Bilo i bice

- - - - - - - - - -

Ponesete karticu vašeg gazdinstva na kojoj se nalazi BPG.Ja danas sipao,cena 159.9.
Oko 14h sam sipao u Pozarevcu stanica Ljubicevo 151,9
PS u centru grada oce poneki put da bude skuplje , treba otvoriti oci :cool: daju i vikend popust

Mozda imaju dusu ali imaju i kreditni biro u kome ce biti upisano kasnjenje. To ne smeju ni da kazu odmah, nego kasnije bude: nismo mi krivi to su oni u Beogradu upisali... obratite paznju.

Bravo! To su i meni rekli u Intezi,u slucaju da kasnije budem trazio novi kredit. Da li nesmeju ili nece?

1.Важећа малопродајна цена дизел горива,коју плаћа купац регресира се у висини од 23,00 динара по литру од стране Министарства,у висини рефакције плаћене акцизе која је прописана Правилником о условима за остваривање права на рефакцију плаћене акцизе на дизел гориво, начину и поступку остваривања рефакције, условима за добијање овлашћења за дистрибуцију дизел горива, нормативима потребних количина за погон трактора ("Службени гласник РС", бр. 3/05, 5/05, 63/07, 23/08, 20/12 и 88/12), као и у висини попуста одобреног од стране овлашћеног дистрибутера који износи 15,40 динара по литри дизел горива Д2 и 1,50 динара по литри евродизела.
Наведени повраћај на дан 13.09.2012. године би износио укупно 72,97 динара по литри дизел Д2 горива односно 59,07 динара по литри евродизела.

Bilo je 76,sad 73.

Računaju da se mi za 3 dinara nećemo osiromašiti a li oni mogu da se obogate i svi zadovoljni:haha:

Jel vi ljudi znate da na fiskalni racun na pumpi moraju kompjuterski da vam otkucaju broj poljoprivrednog gazdinstva. Ukoliko to ne uradite, bicete odbijeni za regres. Pre neki dan su doneli ovu odluku... Ja sipao 300 litara, niko me nista nije pitao, da li mi racun, i sada mi ne vredi... Nema smisla stvarno. U trezoru su mi rekli da nisam jedini "ZATO I PISEM OVDE", i da zovem Ministarstvo da pitam, ali odluka je definitivna... Ko nema kompjuterski BPG broj, nece dobiti pare...

Znaci sad ispada da svaki poljoprivrednik treba da zna uredbu napamet, da bi reagovao na pumpi... Kazem ja to nisam znao, sipao, ovaj na pumpi isto nije znao, i sta sad da radim... Kupio, sipao, a ne vredi mi... Odem juce na pumpu, kazu i oni su saznali pre neki dan, a da racun mogu da bacim... Iznerviran sam...

Уз захтев из става 1. овог члана подноси се и оригинал фискалног исечка издат у складу са законом којим се уређују фискалне касе на чијој полеђини је овлашћени дистрибутер који га је издао уписао број пољопривредног газдинства и оверио га печатом и потписом.

Računi od kupljene nafte ni kod mene nisu nigde imali br poljoprivrednog gazdinstava.Prodavac je na poleđini ručno ispisao br poljoprivrednog gazdinstva ,overio pečatom i potpisom,uzeo sam i veliki račun gde sve piše.
Pri predaji računa u trezoru ,radnik trezora ga je pogledao,veliki račun mi vratio a fiskalni zaprimio.Šta sad ,da li to važi ili ne ?

Jel vi ljudi znate da na fiskalni racun na pumpi moraju kompjuterski da vam otkucaju broj poljoprivrednog gazdinstva. Ukoliko to ne uradite, bicete odbijeni za regres. Pre neki dan su doneli ovu odluku... Ja sipao 300 litara, niko me nista nije pitao, da li mi racun, i sada mi ne vredi... Nema smisla stvarno. U trezoru su mi rekli da nisam jedini "ZATO I PISEM OVDE", i da zovem Ministarstvo da pitam, ali odluka je definitivna... Ko nema kompjuterski BPG broj, nece dobiti pare...
jutros sam ptao na pumpi i rekli su mi da oni upisuju bpg preko fiskalne kase znaci odstampan broj nesme rukom da se upisuje,verovatno su to uveli da bi smanili nacin za maleverzacije tj,za prodaju fiskalnih racuna.

Da li neko ima račun na kom se vidi gde je upisan br poljoprivrednog gazdinstva ?

Imam ja. Na fiskalnom, u zaglavlju je vas broj polj. gazdinstva, kod mene pise polj. gazdinstvo 802824xxxxxx

Meni su na gotovinskom napravili brljotinu, upisali broj gazdinstva umesto PIB broja, pa mi sad to ne vazi za povracaj poreza! Obrni, okreni, uvek nas negde zajebu!

U urdbi pise da, ako dodje do greske, prodavac treba da unese rukom ispravku, da pored te ispravke parafira (potpise) i da udari pecat PORED PODATKA KOJI JE ISPRAVLJEN! Prema tome, ako ima greske na racunu, insistirajte na pumpi da promene podatak i da tu promenu pecatiraju, u trezoru moraju da zaprime takav fiskalni racun!

Nisam na fiskalnom primetio da je negde bio br poljoprivrednog gazdinstva.Prodavac je iz kartice poljoprivrednog gazdinstva uzeo podatke ,sve je bilo u redu ,prepisao je br gazdinstva na poleđini i parafirao.Radnik trezora ih je zaprimio takve.

Ma ja sam sipao 15 septembra i imam broj poljoprivrednog gazdinstva ostampan na prvoj strani racuna a na polenjini preko pecata upisan rukom

Kod mene u trezoru su rekli da ko nema preko Fiskalne kase otkucan broj gazdinstva na racunu, nece dobiti povracaj, tj. bice odbijen...:((( I da zovem ministarstvo, jer nas ima puno takvih, a oni su dobili nalog da takve odbiju...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh