Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poljoprivrednik-PIO se podrazumeva(zbog poljoprivrednih penzionera,da negrickaju korenje)-Zaposlen na svom imanju a ne u firmi

Kontrola-kao što sam ja imao prošle nedelje 2dana,od A do Š SVE,i ulaz i izlaz i zakupi,i porezi i sve redom pretresano,svaki račun ponaosob,i SVE U REDU

Takvi sa do 20ha ako rade ratarstvo,u dogledno vreme ako se ne udruže,nema ih,sigurno,a i mi oko 100ha smo mali i trudimo se da opstanemo,a ratarenje na 5 ha je sviranje k...u,a ne preživljavanje,takvi treba da traže posao,ili kredite pa samo NAPRED

Ovo što Vi nazivate sviranje kurcu je u centralnoj Srbiji misaona imenica, imati 5 hektara u vlasništvu. A živimo iste živote kao i Vi sa 100. Ako se, kako rekoste i Vi trudite da opstanete onda Vam je očigledno mala profitabilnost ili ste se dobrano olenjili.

Poslednja izmena:
Poljoprivrednik-PIO se podrazumeva(zbog poljoprivrednih penzionera,da negrickaju korenje)-Zaposlen na svom imanju a ne u firmi

Kontrola-kao što sam ja imao prošle nedelje 2dana,od A do Š SVE,i ulaz i izlaz i zakupi,i porezi i sve redom pretresano,svaki račun ponaosob,i SVE U REDU

To nije odgovor ili vešto izbegnut.

Pored tih 5ha u vlasništvu se može raditi još 50ha,imam ja prijatelja po centralnoj Srbiji(koji rade preko 50ha,pa se komšije smeju što hoće da rade),pa malo Vas ko i hoće da radi,prošla su vremena da se od 5ha (ratarstva) može živeti
Neće nikom (od nas) biti bolje dok je po Srbiji divlji zapad,svi bi da neradite a da imate fine prihode-i samo ljubomora

Poslednja izmena:
Realnost je da nemozemo svi raditi u Vojvodini po 100 Ha , jer zemlje nema toliko koliko nas ! Msm ima ako bi se drzavna zemlja izdavala po 20-50 Ha na primer po gazdinstvu . I sve zavisi od atara do atara i sela do sela . Mala bara puna krokodila se to kaze .
Na primer mom dedi je oduzeto 1946 god 24 Ha ... ostalo je ostavljeno u vlasnistvu po 20 Ha svakom bratu . Od restitucije mogu samo da ocekujem obveznice i nista drugo , jer zakon o supstituciji nije donet ( na zalost )

To u vezi udruzivanja nemogu dva brata da se dogovore da naprave silos , a kamoli vise ljudi - puste price !

Uvek smo najgori ... :sjasi:
http://www.rtv.rs/sr_ci/drustvo/-ap...atnu-opreznost-u-voznji_319601.html#komentari

Poslednja izmena:
Pred tih 5ha u vlasništvu se može raditi još 50ha,imam ja prijatelja po centralnoj Srbiji(koji rade preko 50ha,pa se komšije smeju što hoće da rade),pa malo Vas ko i hoće da radi,prošla su vremena da se od 5ha (ratarstva) može živeti
Neće nikom (od nas) biti bolje dok je po Srbiji divlji zapad,svi bi da neradite a da imate fine prihode-i samo ljubomora
Niste me razumeli. Kukate Vi a ne mi.
Mi i sa te površine imamo prihode, školujemo decu, plaćamo struju, telefon, internet, dokupljijemo hranu za stoku, premikse, održavamo bašte, plastenike, pčelinjake, gajimo ovce, svinje, popravljamo mehanizaciju...
Do pre par godina ste brinuli da vas nepozovu u rat a sada ste postali junaci pa zbog unapred ukalkulisanog dobitka za otplatu kredita, šaljete radnike (sluge) na proteste i barikade. Kako Vas samo nije sramota? Živi još par miliona ljudi u Srbiji kojima ponešto smeta ...
A ovi linkovi koje ste postavili govore sve.
Kada bi ste imali predstavu gde se te parcele nalaze i kako izgledaju, da do njih nema puta, da je tu i ferbuson (tako se kod Vas kaže), prevelika mašina, ne bi bili tako grlati.
Ali nije problem, neka je Vama Vaša borba dala...

@mindjusar
Tu tim delovima Srbije se zemlja daje besplatno u zakup. Zasto bi neko platio i 5-6000din po ha, kad moze besplatno da radi neku drugu zemlju? Tako da te cene su spram tamosnjeg trzista.

Niste me razumeli. Kukate Vi a ne mi.
Mi i sa te površine imamo prihode, školujemo decu, plaćamo struju, telefon, internet, dokupljijemo hranu za stoku, premikse, održavamo bašte, plastenike, pčelinjake, gajimo ovce, svinje, popravljamo mehanizaciju...
Do pre par godina ste brinuli da vas nepozovu u rat a sada ste postali junaci pa zbog unapred ukalkulisanog dobitka za otplatu kredita, šaljete radnike (sluge) na proteste i barikade. Kako Vas samo nije sramota? Živi još par miliona ljudi u Srbiji kojima ponešto smeta ...
A ovi linkovi koje ste postavili govore sve.
Kada bi ste imali predstavu gde se te parcele nalaze i kako izgledaju, da do njih nema puta, da je tu i ferbuson (tako se kod Vas kaže), prevelika mašina, ne bi bili tako grlati.
Ali nije problem, neka je Vama Vaša borba dala...

Vidim da ste jako pametni (bar Vi tako mislite) 7,10 i 23ha je lepa tabla čak i na tavanu,ali kao što kolega bojcetic kaže zašto biste je platili kad je radite za dž,
A sa ferbusonom se izvin'te može RADITI 30ha,nemojte Vi mene učiti šta se može sa ferbusonom raditi,a ni nama u Vojvodini Belarus i John Deere ne pada sa kruške,nego radimo da bi i za to zaradili pored onog što ste Vi nabrojali
A za Vašu informaciju ja sam bio bolničar na aerodromu Slatina (kod Prištine) za vreme bombardovanja,i nikad nisam izbegavao nikakve obaveze,treba Vas da je sramota što mi se tako obraćate

Lakše ljudi, lakše. Danas me sprečio alternator na mašini ali u petak idem dole te ako neko od kolega iz ravne žitnice želi da se uveri kako je na jugu zemlja plodna, tereni ravni kao tepsija, mehanizacija nova i besna, neka krene sa mnom. Prošli put kad smo uzimali uzorak sa jedne table od preko 20ha kamen je bio na 5cm a selo od celih 14 stanovnika.
Izvinjavam se za off ali možda i ima veze sa temom...

Jel zna neko koje je radno vreme savetodavaca? Kod nas izgleda od devet do pola deset,ako ih i nadjes,sta god pitas u glavnom ne znaju,cekaju da izadju uredbe.

Nisam čitao podatke o svakoj parceli ponaosob, a nema ni potrebe jer to nisu table već pičkoderi koji se vode pod tim katastarskim brojem a to su vukojebine koje su već dve trećine pod šumom. Upravo sam se raspitao a Vi proverite. Što se tiče ferbusona, znam da su ljudi iz naših krajeva dolazili u pečalbu, kada je sezona berbe kukuruza u Vaše krajeve i za jednu jesen (krvavog rada) porodica sa dva-tri radno sposobna člana je mogla da zaradi polovinu fergusona. Veliki broj ljudi kod nas je i kupio mehanizaciju na taj način.
U mom kraju zakup je od 200 do 4oo € po hektaru. Ja i moj prijatelj smo platili 600 € za dva hektara zemlje osrednjeg kvaliteta a ja sam još oko 1000 € izdvajam godišnje za kiriju. Ne krijem se iza nicka, znaju me ljudi. Sve što pišem se može proveriti.
Što se tiče Slatine, svaka čast, ja sam bio u podnožju Goleša kada je reketiran repetitor, u Lapušniku kada je pogođena komanda bataljona, nije me sramota od onog što sam napisao...
Kada sam napisao za rat, mislio sam figurativno, kao na neko psihičko opterećenje koje Vas blokira u nekom radu a ne bukvalno. Ne bih iznosio više podataka na tu temu, možda ovo čita i Serž Bramerc.

Ma nemoj gluposti pisati mindjusar ... kao da ne znas da u Vojvodini su namesteni ( velikom vecinom )tenderi za drzavnu zemlju . Cuj Negotin i Prokuplje ...i ferguson i 30 Ha, pa zasto ti neradis sa 2 fergusona ?:haha: Znas vrlo dobro kako se u Vojvodini tenderi namestaju em politicki em porodicnim vezama itd .za bagatelu .
Nemoj pisati provokatorski i prodavati maglu .

@mindjusar moram ti odati priznanje lezi ti provociranje,ne verujem da si toliko zloban covek ko sto pises.Mene ne pogadja jer sam vec toliko puta ponovio najobicniji hobista ali ima tu ljudi koji to rade u teskim uslovima pa ih moramo podrzati.Tisztelt Milinszki ur fogadja udvozletemet.

@mindjusar
Ja sam bio veliki a sada sam mali proizvodjac , al nemam dugove :osmeh: radim manje a zaradjujem vise , neznam kako i ja se cudim .
Djabe tvoje veliko kad ti sve pojedu arende i nemozes bez subvencija , a kad budes zavrsio sa mehanizacijom dal ce biti novca za novu , a o zdravlju necu da komentarisem ono je i ovako uzalud protraceno

Kostoviću ne mogu ,a da ne kažem da ste Vi u Srbiji poznati po plaćanju dugova za struju,vodu,......:sta:
Znaš li koji je procenat naplate u Srbiji ,a koji u Vojvodini?Verujem da bi se i sam začudio kada bi znao.
Ne mislim lično na tebe da ne plaćaš svoje obaveze.

Sto se tice drzavne zemlje u Vojvodini u opstini Odzaci su zemlju orali na divlje,ko je gde hteko i ko je stigo bez licitacije a sve po patijskoj liniji,neko je pokrao dokumenta neka pa nije moglo doci do licitacije......

Retko pisem na ovim stranam,ali cu samo dodati,
da sam danas setajuci po sajmu uocio,da su se bogati,sve vodje ovogodisnjih i proslogodisnjih protesta,
bogato ponovili.
Sto sa kombajnima,sto sa sejalicama.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh