Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bolje da smo uzeli ložak a od ovih lopova ništa, koliko smo se maltretirali samo sa ovim bonovima, čekali bonove pa dok dođe gorivo, pa čekali u redu, pa ispisivanje bonova, pa prevoz , lager...

Prošle godine je bilo 60 x 37 = 2220.- pa subvencije 14000.- ukupno u iznosu 16220.- što je daleko više nego sada.
A PIO će morati i tako da se plati kad tad.

Sve nam zavisi od dogovora stranaka, pa od novog ministra poljoprivrede i njegove dalje strategije razvoja poljoprivrede.

Pa onda lepo Ivića Dačić dođe u Jaša Tomić kao gost jednog od tih vođa protesta(Zarin M.).Tako se izljubiše da je sve pucalo.Bilo više milicije nego svih stanovnika mesta.I sad samo čekamo da vidimo korist iz svega toga...državna zemlja,silos...
http://www.jasatomic.org/ministar-dacic-u-jasi/

Na slikama će te videti skoro sve vođe ,sem Ivkovića ,ovogodišnjih protesta.
E znate kada ću da idem da nešto protestujem..nikad ,a možda ni tad.Dobro reče onaj čovek -seljak"mi smo stoka ,nas treba **greška".

Meni je to sve bilo jasno od početka.Kada krenu traktori iz 80-ih i malo mlađi onda nema pregovora na ovaj način nego će batine dobiti ili mi ili oni a trećeg nema.

ovo je 229 stranica ispisana o subvencijama i sta bi na kraju,12500 po hektaru,znaci 1500 manje a ako uracunamo cimanje po pumpama i kredite za telefon koji nas kostaju barem jos 1500 dobicemo skor od 11000,a drzava je ubila budzet sa deset milijardi dinara zato sto je PIO rekla da se ne mora placa,pa sad vidite vi ko nam vodi drzavu i de smo brate slatki mi u toj prici,nije mi vise jasno nista,osim da neko cita ovaj forum i uci kako da nas slatko j--e u zdrav mozak,eto toliko od mene

@minđušar. Vidi stvarno ,a kad smo osnivali udruženje kleo se da će ko god bude spomenuo politiku biti odstranjen iz udruženja.

Ta mante se ljudi matematike bolji su oni u tom.Pocnimo da se organizujemo na najnizim nivoima i strogo kontrolisati namere pojedinih drugara.NEMA DEOBA na velike i hobiste jer tu ste i zasrali stvari svako ulaze po mogucnosti pa mu toliko i sleduje od kolaca.Ko moze da radi velike povrsine neka slobodno radi i neka i zaradi,ali na neki drugi nacin subvencionisanja.Sad je vreme za udruzivanje da se ne bi izgubila i 2013 godinaZanositi se protestima je promasaj,prosla godina se nije iskoristila do kraja i to se ne moze ponoviti.

Možda nisam u toku ali negde sam pročitao ili čuo da za jesenje radove ide 60 litara dizela.:sta:

Ja druze radim pet mojih hektara i deset tudjih ali nemam na njih subvencije zbog nesredjenih zaostavstina ali i neplacam rentu,dobio sam da ih radim bez dinara,e sad ako neko radi sto hektara,ja to posmatram ovako,i treba da radi kad zna,verovatno i otac i deda pre njega znali,i da budem ljubomoran nepada mi na pamet,nek svakom daju po hektaru isto,nek izuzeci budu ljudi gde se zemlja tesko obradjuje i de su prinosi manji znaci za vojvodinu i sumadiju nek se napravi kako ce se subvencionisati,sve drugacije je cista glupost i skacemo jedni drugima u stomak,a drzava to koristi,da nisu pocele price ovog tipa nista se ovo ne bi ni desilo

Au kol'ko gamadi na jednom mestu,da mi je znati koja je tu uloga vilovčana?
Vilovcan je bio je u pregovarackom timu zajedno sa Zarinom i predsednik je udruzenja Titelski breg kad se pokrenulo pitanje drzavne zemlje i jos nekih mutnih radnji u nasoj opstini mediji su ga posteno zacrnili + cika zaharije pohvalio privatizovan kombinat...mada mnogo pricam pametnije mi je da cutim

Možda nisam u toku ali negde sam pročitao ili čuo da za jesenje radove ide 60 litara dizela.:sta:
tacno, ali sa napomenom da to obecanje vazi samo do 20 maja

---------- Poruka napisana u 23:14 ---------- Prethodna poruka je at 23:05 ----------

Mindjusar ako bolje razmislis onda bi razumeo vise. Kako moze biti sve u redu kad su subv. nekad bile 150 e po ha s tim da su pare stigle od jedan put a sad su 110 sa velikim znakom pitanja.
Dali si ti nekada uzajmio novac od prosjaka? Nakrivi kapu i uzivaj. Pitanje da li ce ubuduce subvencije uopste i postojati

Ti ljudi nisu ni blizu prosijaka. Svi mi znamo na kojem nivou oni zive. Nas deru i nase pare trose na svakakve gluposti pa se posle prave budale kad trebaju da nam daju subv. Jake pregovore su i ovi vodili uz ovakve subv.

Bolje da nista nisu menjali, nego da je ostalo kao sto je bilo prosle godine i niko se ne bi bunio,ne bi bilo blokada i ostalih komplikacija.Kao sto ste mogli procitati na ovom forumu,cak se i jedan mlad zivot ugasio,vracajuci se sa protesta.PIO je trebalo da ostane i dalje obavezan,pa ili u firmu ili budi seljak(jednom sam vec to napisao,ali moram da ponovim). Samo pricaju o gorivu,"dizelu".Koji dizel,dali loz ulje.Bar je tako kod nas bilo_Onaj koji radi u firmi ima godisnji odmor, bolovanje,razne pogodnosti pri kupovini.A ja npr.,nista od toga,sve moram da placam gotovinom,eventualno maksimalno nepovoljnim paritetima.Bolovanje-ko ce mene da zameni i da mi nadoknadi sto sam se pre neki dan ukocio dok sam zakacivao prskalicu-niko.I ne trazim,ali ipak bi trebalo da postoji razlika izmedju poljoprivrednika i zaposlenih.Ionako nas mnogi potcenjuju i kad hoce nekog da omalovaze nazovu "seljak". Mnogi nisu hteli da ostanu na svom i da rade,nego su trcali u grad,a sad bi i jare i pare.Ove godine ce svi dobiti(svi znamo zbog cega),ali nadam se da nece ovako ostati.

Jaooo Brankovicu citas mi misli,e pa bas to je srz mnogih problema,guza na dve stolice i posle sve pametni,sve poljoprivrednici,pola bre njih nije selo na traktor,eee brate namerno se ovo sve rezira,ubijaju sitne,ostaju veliki,krce se dve i tri krave otvaraju se farme,isto vazi i za svinje i pilice,jedino jos ovce nisu poceli,zeza ih pasa,oce da rade u firmi i da se grebu na kontu zemlje sto pokupe na ugovor od familije i komsija,pa zato nam i jeste ovako,ja sam za PIO,i 150 evra po hektaru,ko ima vise od 50 hektara ima da placa veci PIO i tako kako raste zemlja nek raste i pio,ma sve to moze da se sredi al nece,ovako im super,a mi koji zivimo od ovoga ima da samo idemo u propast

Bolje da nista nisu menjali, nego da je ostalo kao sto je bilo prosle godine i niko se ne bi bunio,ne bi bilo blokada i ostalih komplikacija.Kao sto ste mogli procitati na ovom forumu,cak se i jedan mlad zivot ugasio,vracajuci se sa protesta.PIO je trebalo da ostane i dalje obavezan,pa ili u firmu ili budi seljak(jednom sam vec to napisao,ali moram da ponovim). Samo pricaju o gorivu,"dizelu".Koji dizel,dali loz ulje.Bar je tako kod nas bilo_Onaj koji radi u firmi ima godisnji odmor, bolovanje,razne pogodnosti pri kupovini.A ja npr.,nista od toga,sve moram da placam gotovinom,eventualno maksimalno nepovoljnim paritetima.Bolovanje-ko ce mene da zameni i da mi nadoknadi sto sam se pre neki dan ukocio dok sam zakacivao prskalicu-niko.I ne trazim,ali ipak bi trebalo da postoji razlika izmedju poljoprivrednika i zaposlenih.Ionako nas mnogi potcenjuju i kad hoce nekog da omalovaze nazovu "seljak". Mnogi nisu hteli da ostanu na svom i da rade,nego su trcali u grad,a sad bi i jare i pare.Ove godine ce svi dobiti(svi znamo zbog cega),ali nadam se da nece ovako ostati.

Tvoj post i jeste suština glavnog problema koji je vlast iskoristila ne bi li nas posvađala.Tebi i mnogima na ovom forumu sam,po vašem mišljenju oduzeo subvencije,Ja i meni slični.Zbog takvog vašeg razmišljanja smo i tu gde jesmo i vlast nas voza jer zna da neće proći ni 3 dana i opet će se pokrenuti profesionalci protiv hobista.
Ali je problem mnogih koji i dalje insistiraju na ovom pitanju u tome da je 90% tih do juče isto bilo zaposleno pa su ih šutnuli iz firmi iz bilo kog razloga pa su uplatili PIO ali ne zato što je to obaveza prema državi nego zbog subvencija,imače ga ne bi ni platili.
Uzeli su vam subvencije svi oni koji su mućkali čak i oni koji su se preko noći iz hobista pretvarali u profesionalce ali taj problem vi ignorišete ali to je generalno suština problema.
Kada budete razmišljali da svaki ha koji je obrađen bude subvencionisan bez obzira koja persona radi i kada shvatite da je zanimanje poljoprivrednik izmišljeno i da se ljudi bave poljoprivredom ili što moraju ili što hoće i koji zakon nalaže da ničim drugim sem poljoprivredom ne možeš da se baviš.
Ne zaboravite da se poljoprivredom bave ljudi svih zanimanja od neškolovanih do akademika:ppozdrav:

Ali treba da se zna-jer se u svakoj struci zna-ko je majstor,a ko malter meša
Svaki hektar OBRAĐEN od strane POLJOPRIVREDNIKA,a ne akademika i bilo kog zaposlenog lica,ja bi 10% budžeta usmerio na KONTROLU,pa da se vidi ko ŠTA radi,vratilo bi se desetostruko kroz kazne,uveren sam

Drzava treba da pomogne subvencijama "male" poljoprivrednike a ne one koji obradjuju 100 i vise ha. Poljoprivrednicima koji obradjuju manju kolicinu zemlje, treba pomoci da obstanu. Po ovoj politici drzave "mali" ce nestati, ostace samo tajkuni. Po mom misljenju treba ograniciti maksimum, koliko jedna porodica (gazdinstvo) moze da obradjuje zemlje. Svi oni koji obradjuju 5,10,15 ha treba pomoci da obstanu jer i oni imaju svoje porodice. Znam da se oni koji obradjuju vecu kolicinu zemlje, nece se sloziti samnom. Zato treba da se svi mali poljoprivrednici ujedine i da osnuju fond kojim ce pomoci tajkune da prezive.

Takvi sa do 20ha ako rade ratarstvo,u dogledno vreme ako se ne udruže,nema ih,sigurno,a i mi oko 100ha smo mali i trudimo se da opstanemo,a ratarenje na 5 ha je sviranje k...u,a ne preživljavanje,takvi treba da traže posao,ili kredite pa samo NAPRED

Ali treba da se zna-jer se u svakoj struci zna-ko je majstor,a ko malter meša
Svaki hektar OBRAĐEN od strane POLJOPRIVREDNIKA,a ne akademika i bilo kog zaposlenog lica,ja bi 10% budžeta usmerio na KONTROLU,pa da se vidi ko ŠTA radi,vratilo bi se desetostruko kroz kazne,uveren sam

I ja se slažem sa kontrolom.
Samo mi prosvetli malo pojam POLJOPRIVREDNIK a da ne spominješ PIO,jer onom sa 100 ha suma od 40 000 nije ništa pa bio on akademik ili šuster.

Od kad je sveta i veka mali su opstali pa ce i sada makar svirali k...u ili u frulicu.Brinite za velike tocak se zalece gore a jos brze slece nadole.Znam mnoge velike po posedu koji sada nisu ni mali.Udruzivanje svih je realnost u poljoprivredi a ne prepucavanje .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh