Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ti bonovi u avgustu ili kad god ako budu, dal će i za njih biti ograničeno vreme da se iskoristi pa opet jebada za pare i skladištenje tog goriva?

Pa ne moze se od 6420 oduzimati akontacija. Nego ako je dobijeno 1 dinar po kilogramu za zitarice i 3 za uljarice to je taman tih 6420 dinara. Evo ja kada sam pomnozio moje hektare sa 12500, i oduzeo akontaciju i bonove (tj. litre koje sam dobio puta 60), dobijem tacno 6420....Tako bi trebalo...

Sad mi je bila savetodavac i uručila mi papir na kome piše:

Poštovani poljoprivredni proizvođači,

Ovim putem vas obaveštavamo o merama agrarne podrške za 2012. godinu. Naime proizvođači koji se bave ratarskom proizvodnjom moći će da je ostvare kombinovanim načinom subvencionisanja i to:

- 6420 din/ha + 2x40 lit dizel goriva (zaprolećne i jesenje radove).

Usput mi je rekla da će se avans odbiti od tog iznosa i da ne zna kada će biti isplata.
Na moje pitanje da li je neophodno da sva prijavljena površina bude i ugovorno vezana za budućeg kupca, rekla je da neće nego će biti određeni neki referentni prinosi... Ma šta da to znači.

Dobili smo i poklon od opštine, neki besplatan softver za vođenje gazdinstva, te da će biti organizovana obuka za rad na tome.

i mene danas zvala savetodavka da ce biti isplate ,nezna jos tacno kada daljuni ili septembar al joj ja rekao da je bitno da nas obavesti sad pred izbore kako bi znali za koga da glasamo.....na sta se ona nasmejala

Danas me posetio savetodavac isplata do septembra s tim sto ce se nesto morati predati robe da bi se videlo da radis zemlju odbija se avans ko je uzeo+nafta 40l na jesen

Sad mi je bila savetodavac i uručila mi papir na kome piše:

Poštovani poljoprivredni proizvođači,

Ovim putem vas obaveštavamo o merama agrarne podrške za 2012. godinu. Naime proizvođači koji se bave ratarskom proizvodnjom moći će da je ostvare kombinovanim načinom subvencionisanja i to:

- 6420 din/ha + 2x40 lit dizel goriva (zaprolećne i jesenje radove).

Usput mi je rekla da će se avans odbiti od tog iznosa i da ne zna kada će biti isplata.
Na moje pitanje da li je neophodno da sva prijavljena površina bude i ugovorno vezana za budućeg kupca, rekla je da neće nego će biti određeni neki referentni prinosi... Ma šta da to znači.

Dobili smo i poklon od opštine, neki besplatan softver za vođenje gazdinstva, te da će biti organizovana obuka za rad na tome.
Tako su i meni rekli i po tome nema 12500 po he.

I šta ćete sad,protestovati zbog 1250 din po ha? Ja bi to ukinuo Ustavom,a uveo mere koje bi kačile one što zaista rade i ulažu i državi plaćaju porez od svoje zarade,a ne samo krivine hvataju kako to da izbegnu,a prvi stanu u red kad se traži

Pa ako odbiju od 6420 avans ? to nije 12500 matematicari !
Od 7700 din treba da odbiju avans na uljarice 4000 a na zitarice 1500 .
Sto bi dobili za uljarice jos 3700 din a na zitarice 6200 din

Da nacrtam :
Ako ste uzeli avans + 80 l goriva/Ha ( dizel 4800 din )

Primer prijavljeno imate 10 Ha uljarica , sledi 37 000 din
10 ha zitarica , sledi 62 000 din
-------------------------------
= 99 000 din

@ Ko bi sta radio , neka samo sanja .. manimo se toga , nije 1250 za baciti ... nego pogledaj koliko ce oni ukrasti po Ha , od svakog po malo i eto njima GOMILA . Za 50 evra ruke i noge lome a ne na primer za 40 Ha x 1250 din - to je eto penziono godisnje

Poslednja izmena:
Da bi dobili subvencije morate predati prosecan prinos po hektaru odredjene kulture u vasem kraju,koji ce drzava da odredi! To znaci za kukuruz,psenicu , soju koju smestite u svoje skladiste kod kuce NEMA SUBVENCIJA!!!!! Tj.treba da prodate nekom otkupljivacu ako hocete subvancije!!!!

To ti je tačno 12500 din !! Nafta je koštala u slobodnoj prodaji 141 din mi smo uzeli za 65 din razlika je 76 din * 80 litara to je 6080 di + 6420 din to je 12500 din , znaju oni da računaju .......................

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh