Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
pa ja u 5h uložim 2300e e sad koliko država ima od toga neznam jer to zavisi i od prodavca jer i oni muvaju e sad nije mali broj ljudi koi imaju 5-6-7 h pa svi kada se saberu imatu ohohooooo zemlje i uloženih para samo država da pooštri poresku kontrolu pa ko ( mućka u kafez ) i to 10 godina minimumDokle god gledate ljude oko sebe i u njima nalazite krivce za stanje svoga gazdinstva i ne treba da bude bolje.Šta meni smeta neki čovek iz Srema(ni ne znam ga) koji radi 1000ha i to je prijavio na 5 gazdinstava.Pa i treba da prijavi jer mu država nije omogućila da ta sredstva koja ga sleduju dobije na normalan način.Država je ta koja nas tera da mućkamo i bavimo se stvarima koja izlaze iz domena poljoprivrede.Kako je nekome ko obrađuje 5ha puno da kupi đubrivo za te parcele tako je i tome sa 1000ha isto za svoje površine.Dokle god ne shvatite da Vas ne zavrću ti sa 100-500-1000ha nego država i njena uprava ovako mora biti.
I šta sad(ove godine) Vi koji niste prethodnih godina imali PIO ste na nekom dobitku?
Većina Vas hrani stoku i vrlo teško će opet u toj opštoj papirološkoj gunguli doći do nekog državnog dinara.I ko će opet biti tome kriv?Onaj što radi 1000ha pa će mu sav prinos biti isplaćen,a biće kriv jer će prinose raspodeliti na više gazdinstava kako bi manje plaćao porez.
Jednostavno se mora shvatiti da državu mala gazdinstva interesuju samo dok su izbori.Ona treba da postoje ali nikakav uticaj na poljoprivredu neće imati niti već imaju.Sve što proizvede tj. zaradi jedno gazdinstvo od 5ha je ravno isplati državne socijale i opšti trend ovde na forumu je da poljoprivredu svrsta u socijalnu kategoriju.
Evo ja sad pitam Vas koliko jedno gazdinstvo sa 5ha godišnje potroši na kupovinu repromaterijala,mehanizacije.....i svega drugog što direktno puni budžet ove države?E državu baš to interesuje.........
Ako uzmeš avans od 15000dinara za pšenicu ti treba da predaš 15000kg pšenice kako bi to opravdao.Jer država plaća 1din/kg za žitarice.јел може неко да ми објасни ако грешим у следећој рачуници
10 ха пшенице пута 1500дин = 15000дин аванс,
значи ја морам да предам у млин пшеницу у количини довољној да покрије аванс, тј ако буде 15 дин-кг, онда 1000кг предам продам и остане ми 1000дин, а остатак ускладиштим кући и продам-предам кад ја хоћу коме хоћу
или ако је већ рок 06.2013 ја одем 15.05 и однесем пшеницу да предам - продам, а до тада ми стоји усладиштена кући и тада се и раздужим
Dokle god gledate ljude oko sebe i u njima nalazite krivce za stanje svoga gazdinstva i ne treba da bude bolje.Šta meni smeta neki čovek iz Srema(ni ne znam ga) koji radi 1000ha i to je prijavio na 5 gazdinstava.Pa i treba da prijavi jer mu država nije omogućila da ta sredstva koja ga sleduju dobije na normalan način.Država je ta koja nas tera da mućkamo i bavimo se stvarima koja izlaze iz domena poljoprivrede.Kako je nekome ko obrađuje 5ha puno da kupi đubrivo za te parcele tako je i tome sa 1000ha isto za svoje površine.Dokle god ne shvatite da Vas ne zavrću ti sa 100-500-1000ha nego država i njena uprava ovako mora biti.
I šta sad(ove godine) Vi koji niste prethodnih godina imali PIO ste na nekom dobitku?
Većina Vas hrani stoku i vrlo teško će opet u toj opštoj papirološkoj gunguli doći do nekog državnog dinara.I ko će opet biti tome kriv?Onaj što radi 1000ha pa će mu sav prinos biti isplaćen,a biće kriv jer će prinose raspodeliti na više gazdinstava kako bi manje plaćao porez.
Jednostavno se mora shvatiti da državu mala gazdinstva interesuju samo dok su izbori.Ona treba da postoje ali nikakav uticaj na poljoprivredu neće imati niti već imaju.Sve što proizvede tj. zaradi jedno gazdinstvo od 5ha je ravno isplati državne socijale i opšti trend ovde na forumu je da poljoprivredu svrsta u socijalnu kategoriju.
Evo ja sad pitam Vas koliko jedno gazdinstvo sa 5ha godišnje potroši na kupovinu repromaterijala,mehanizacije.....i svega drugog što direktno puni budžet ove države?E državu baš to interesuje.........