Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zasto mi je obracunat avans na osnovu strukture setve iz 2011 godine?Ja sam tada imao vise zitarica nego uljarica ove godine sam vise uljarica prijavio nego zitarica ali kao navodno trezor jos nista nije sproveo i nemogu da racunaju strukturu setve iz 2012 godine sto je prijavljeno u obnovi registracije.

Zato nije ista subvencija,jer je 100 ha od 1 ha,100 puta veće.:ppozdrav:A to što se razlikujemo po površinama ima razloga,verujte mi.Neko je bio blizu vatre neko nije,neko smeo da krade neko nije,neko imao novaca da kupi zemlju al nije smeo,neko bio lenj neko nije,neko radio i danju i noću neko nije,neko išao na letovanje neko nije,neko odvajao od usta neko nije,neko se oblačio u markirano i svako veče bio u kafani neko nije,neko gradio kućerine,kupovao aute neko nije,neko radio u firmi pa je vikao da mu je dosta do 2 sa poslom,a neko išao i posle radnog vremena na njivu,neko imao veću rodbinu da nasledi(tetke,ujne,babe),neko bio mezimac u kući neko nije,neko se dobro udao neko nije,neko radi zemlju 3 generacije neko počeo juče,neko ne dira ničiju arendu a neko otme i od rođenog oca i tako bi mogo do ujutru da nabrajam razloge znate vi to svi najbolje zašto imate i veliki i manji tolko kolko imate.Ja lično imam dosta za moje potrebe i nebi se menjao sa nikim.Svaki magarac nek vuče svoj teret na leđima.Moja konstatacija da je problem i kad imaš i kad nemaš,tako da ne zavidim nikom,svako treba da namesti sebi život kakav mu odgovara.Sija nama svima isto sunce:cool:i ko je za šta sposoban...Nadam se nisam nikog uvredio sa porukom,al je živa istina...

Zato nije ista subvencija,jer je 100 ha od 1 ha,100 puta veće.:ppozdrav:A to što se razlikujemo po površinama ima razloga,verujte mi.Neko je bio blizu vatre neko nije,neko smeo da krade neko nije,neko imao novaca da kupi zemlju al nije smeo,neko bio lenj neko nije,neko radio i danju i noću neko nije,neko išao na letovanje neko nije,neko odvajao od usta neko nije,neko se oblačio u markirano i svako veče bio u kafani neko nije,neko gradio kućerine,kupovao aute neko nije,neko radio u firmi pa je vikao da mu je dosta do 2 sa poslom,a neko išao i posle radnog vremena na njivu,neko imao veću rodbinu da nasledi(tetke,ujne,babe),neko bio mezimac u kući neko nije,neko se dobro udao neko nije,neko radi zemlju 3 generacije neko počeo juče,neko ne dira ničiju arendu a neko otme i od rođenog oca i tako bi mogo do ujutru da nabrajam razloge znate vi to svi najbolje zašto imate i veliki i manji tolko kolko imate.Ja lično imam dosta za moje potrebe i nebi se menjao sa nikim.Svaki magarac nek vuče svoj teret na leđima.Moja konstatacija da je problem i kad imaš i kad nemaš,tako da ne zavidim nikom,svako treba da namesti sebi život kakav mu odgovara.Sija nama svima isto sunce:cool:i ko je za šta sposoban...Nadam se nisam nikog uvredio sa porukom,al je živa istina...

Sve je to tačno.

Dokle god gledate ljude oko sebe i u njima nalazite krivce za stanje svoga gazdinstva i ne treba da bude bolje.Šta meni smeta neki čovek iz Srema(ni ne znam ga) koji radi 1000ha i to je prijavio na 5 gazdinstava.Pa i treba da prijavi jer mu država nije omogućila da ta sredstva koja ga sleduju dobije na normalan način.Država je ta koja nas tera da mućkamo i bavimo se stvarima koja izlaze iz domena poljoprivrede.Kako je nekome ko obrađuje 5ha puno da kupi đubrivo za te parcele tako je i tome sa 1000ha isto za svoje površine.Dokle god ne shvatite da Vas ne zavrću ti sa 100-500-1000ha nego država i njena uprava ovako mora biti..............
ja gledam ljude oko sebe i smatram da sam veliki magarac jer neke stvari radim po P.S. i po zakonu.Nisam ja ljubomoran ni na koga,imam koliko imam i pokusavam da u tim okvirima budem zadovoljan.Ako je drzava rekla subvencije do 100 Ha onda to treba da bude 100 Ha A NE NEKOLIKO PUTA PO 100 Ha. Budzet je mali drzava siromasna i onda je problem zapusiti sve rupe,ali kad ti se naprave ovakve malverzacije e onda je stvarno problem oko podele para.Ispada da ja sad branim vlast ali sam pokusao da se postavim u situaciju da ja treba posteno da podelim malo para na podjednake delove.Ponavljam opet svoj stav,a i to je neko u predhodnim garniturama izmislio pomoc se trebala davati OD 1 DO 100 Ha jer je za tu velicinu gazdinstva najpotrebnija a i kako bi sto vise njih i na najbrzi nacin UZ POMOC DRZAVE NAPREDOVALO pa kad dodjes do 101 Ha brate dalje se bori sam ali zato imas dobru startnu osnovu za pristojan zivot.
I jos nesto sve te velike gazde bi trebalo malo da se okrenu oko sebe i pogldedaju u kojoj zemlji zive i kako obican radnik,nezaposlen,penzioner,omladina zivi pa malo da smanje svoje dozivljaje jer mi je licno muka od proseravanja kupovina traktora,kombajna,masinerije bez razmisljanja i ekonomske opravdanosti ( mnogi taj termin ni neznaju da objasne) bitno je samo da imam veci i jaci traktor od komsije.Bice subvencija,lako cemo odplatiti,A SILA NARODA U OVOJ DRZAVI NEMA LEBA DA JEDE ! ! ! ! ! !

Ja neznam sta vam smetaju ti ljudi sto rade preko 100 ha?Pa jel njegov 101.hektar manje vredan, jel taj hektar ne trazi da bude uradjen kao ovi prethodni? Ovaj narod da bi funkcionisao , izgleda da mora da ima neprijatelja, ako ga nema, onda ga trazi medju svojim redovima !

Pa dobro m.... mu, ako je plafon za subvencije bio 100 ha, i neko ko ima nekoliko puta po 100 ha registrovao na tetke i strine (gledo da uhvati krivinu) , pa cemu sluzi onda kontrola u poljoprivredi, cemu inspekcije ? SAd su vam krivi ljudi , zato sto ih drugi ljudi(kojima je to posao) nisu sankcionisali na vreme ?

Da se razumemo, nevolim ni ja lokalne tajkune, zbog njihovog arogantnog laktanja ne moz da se dodje do bilo kakvog zakupa zemlje, ali mi ne pada na pamet da provodim dane upiruci prstom u njih, zato sto im je izgleda dozvoljeno da rade sta oce.

Znate kako se kaže:daj čoveku vlast da vidiš kakav je.
E nešto slično je i sa tim lokalnim veleposednicima.Baš zbog bahatosti takvih pojedinaca nisam uzeo učešće na prošlim protestima.Kao što nisam uzeo ja nisu ni mnoge moje kolege od prošle godine.Eto neki dan čujemo da je Dr. Grujić dobio bagatelno državnu zemlju da bi izašao iz protesta.Ja juče čujem da je još jedan od članova koji su išli kod ministra dobio "kredit" za silos.
Nisu svi ljudi isti ali i ja se zapitam kako bih se poneo u takvim momentima i sa takvim ponudama......

Meni lično nesmeta da neko ima i hiljadu ha. Al to je mahom nelegalno stečena imovina i nije uredu što se te nazovi gazde još i bune kako im neko nešto zakida. Sad sam dobio poruku od ministarstva da upišem akontaciju. Šta da radim? Ja ne prodajem ništa od onog što sejem. Sve koristim kao stočnu hranu. Kako onda da im dokažem šta sam proizveo?

Ti prijatelju svakako podnesi zahtev.Do jeseni će se valjda rešiti neke stvari.U najgorem slučaju na zimu ćeš sve što sada uzmeš vratiti u istom iznosu.

Ja neznam sta vam smetaju ti ljudi sto rade preko 100 ha?Pa jel njegov 101.hektar manje vredan, jel taj hektar ne trazi da bude uradjen kao ovi prethodni? Ovaj narod da bi funkcionisao , izgleda da mora da ima neprijatelja, ako ga nema, onda ga trazi medju svojim redovima !

Pa dobro m.... mu, ako je plafon za subvencije bio 100 ha, i neko ko ima nekoliko puta po 100 ha registrovao na tetke i strine (gledo da uhvati krivinu) , pa cemu sluzi onda kontrola u poljoprivredi, cemu inspekcije ? SAd su vam krivi ljudi , zato sto ih drugi ljudi(kojima je to posao) nisu sankcionisali na vreme ?

Da se razumemo, nevolim ni ja lokalne tajkune, zbog njihovog arogantnog laktanja ne moz da se dodje do bilo kakvog zakupa zemlje, ali mi ne pada na pamet da provodim dane upiruci prstom u njih, zato sto im je izgleda dozvoljeno da rade sta oce.

Ali zato sada ti (mi) nismo zadovoljni načinom subvencionisanja jer su ti isti dobro ispraznili kasu i što je najgore oni su (čast izuzecima ) vođe protesta a neki do juče nisu znali ni šnjirove da vežu.Sada mi plaćamo tu pohlepnost.To je poenta cele priče.Kada se još na to nadoveže niz drugih pratećih problema nastaju situacije kakve imamo i imaćemo ih sve češće.

Kod mene stoje u redu seljaci i predaju zahteve za avans... Koliko vidim ministar je isterao svoje....

A dace bog pa ce biti susa i sve izgoreti, onda cu videti sta ce te dobiti po kilogramu, a ulozili ste u proizvodnju...

Kako su ljudi naivni na fazon uzmem ti 2 din levom , dam ti jedan dinar desnom ... i misle da su u plusu .. Samo kad uzimaju ona dva din ti zazmuris pa ne vidis ..! I treba nas j...ti kad smo .... !!

Samo da napasem ovce idem da se upišem. Ova (savetnik ministarstva polj) što upisiva sad mi rece da će se stočarima davati tako što će se obračunati potrošnja po prijavljenom grlu. Recimo ima neka norma koliko je potrebno hrane za jednu ovcu ili kravu pa puta broj životinja. Po toj logici imaću rekordne prinose na evropskom nivou jer skoro svake godine dokupljujem hranu za ovce iako radim dup lo više zemlje nego što sam prijavio.

aman ljudi shvatite da meni niko ne smeta pa ni Matijevic koji ima 10000+ Ha niti moj komsija koji ima sta ima.
SMETAJU MI PREVARE kako licne tako i drustvene.Ako je drzava rekla do 100 Ha onda bi ti tako trebalo i da se sprovede.To si potpuno u pravu da su tu uglavnom zatajile inspekcijske sluzbe i da se sve svelo na pretnju kaznama ali samo na papiru. Da su uzeli da iscesljaju u svakom selu po jednog za primer da vidis kako bismo svi odjednom postali posteni.
Takodje kod poslednjeg nedavnog protesta sam se samo prosetao pored mase i kad sam video koje bio prisutan hvala necu vise idem ja na moj salas pa cu da pijem kafu.I niko u protestima nije govorio o tim prevarama i da zbog toga nije doteklo manjima ili malima a na kraju krajeva verovatno i iz tih razloga promenjena pravila igre vec hajmo na ulice,halabuka pa onda ko najvise laje taj se jos i omasti a mi svi a to je velika vecina glavu dole i ...riljaj Lazo.....

Odgovor potrazi 2 posta gore, postavio ga je pidikanac...

Ja samo ne mogu da verujem da su ljudi toliko naivni. Pa ljudi moji, ako bude susa i rodi 2000kg soje po hektaru, sto se u mom selu desavalo, dobices podsticaj 6000 dinara, a onako bi imao 14.000. Koja ti vise logika treba...I da ne bude da sam ja protiv drugih, da kazem, da i ja radim 25 hektara... Po mojoj racunici, maksimalne prinose da imam, ali maksimalne na zitaricama i uljaricama, sa svom regresiranom naftom, dobicu oko 70.000 dinara manje nego prosle godine. Da ne govorim sta jos mogu privatnici da nam urade na jesen. To se niko ne pita...

Dosao ministar, stavio uredbe za svoje prijatelje Viktoriju, Mk i ostale, i posle 6-tog maja ode, u neku od njihovih kompanija da bude savetnik, direktor ili tako nesto, a vi seljaci rintajte kad ste budale. Iz toga onaj post gore. Tako nam i treba. Svaki narod ima onakvu valdu i drzavu, kakvu i zasluzuje...To je rekao jedan pametan covek, ne ja, ja sam budala...

Poslednja izmena:
Sacekajmo jesen da vidimo cene arende i da li ima viska zemlje u ponudi.
Ima koji su lupali glavom od sto,jer su dobijali oko 70 000e subvencija a sad ne znaju sta da rade ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh