Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajoj Rale pa zar ti smes nekom nesto da kazes. Svugde gde ima rupa se uvlacis. Izbacivan si vise puta sa foruma i opet se trtis i uvlacis nekim pojedincima.
Bas me bre briga za tamo neke. Gledam sve proizvodjace u globalu i zalazem se da svi ravnopravno ili dobiju ili ne daju nikom.
Ovo pisem zbog malih poljoprivrednika kojih ima u daleko vecem broju. Video sam ja ovde ko je ko kada se pisalo o velikim i malim, ovde su neki koji
obradjuju po 100 - 200 ha dokazali svojim pricama ko su i sta su. Svojim misljenjem kako mali treba da prestanu da obradjuju zemlju,,,
Za politicare me bas briga, kao i za ove sa tvog linka.
Zar mislis da bih neki pojedinci bili bolji od ovih sa linka. Pa sa ovo subvencije oni se osilili i hoce da ujedaju, a mozes misliti kakvi bih bili
da imaju nekog iza ledja.
Rale i ostale drage kolege nemojte se kačiti sa svakim m--m---m poput "Janosh", jer ima ih dosta na ovom forumu koji uopšte nisu poljoprivrednici već samo provokatori:zli:

Tacno Pero,ja jesam ratar,ali treba svi da budu kao jedan,i da se borimo za isti cilj,da svima bude dobro!
Normalno da treba da budemo svi zajedno i da se borimo da svima bude bolje , jer pretpostavljam da vecina nas ovde na forumu zivi od ,,ČISTE" poljoprivrede
ALI trenutno se čuje samo :ratarstvo pa ratarstvo ....
A gde je stocarstvo , vocarstvo , povrtarstvo , vinogradarstvo .. i sve ostalo sto pripada poljoprivredi
Kako da se borimo za boljitak poljoprivrede kad se pojedine grane ni ne pominju ??
Izbegavao sam da se ukljucim u ovu debatu da neko ne pomisli da sam ,,kontras"... i da palim vatru , Ali jebiga niko ni da pomene nesto drugo nego samo ,,po hektaru"
Znaci ako dobijemo po hektaru svima ce problemi biti reseni ??

A gde su u ovoj prici stocari, Zar samo mlekari ??
Znaci svako se opet bori samo za ono sto njemu odgovara a za brige drugih seljaka ....??
Svi mi zivimo od poljoprivrede ali razlicitih grana , i koliko vidim niko se ne bori I ZA STOČARSTVO
onda bi to trebao da budes ti i ukljucise u celu pricu. to je ono sto je poljoprivreda siroka nijo to samo sej i ori a i to sej i ori je isto jako veliki posao . i zato mora biti vise ljudi razlicitih paora.
to su zahtevi poljoprivrednika podpomognuti unijom mlekara ,stocara, povrtara, vocara........................ e tako treba svi da se ukljucimo.

Normalno da treba da budemo svi zajedno i da se borimo da svima bude bolje , jer pretpostavljam da vecina nas ovde na forumu zivi od ,,ČISTE" poljoprivrede
ALI trenutno se čuje samo :ratarstvo pa ratarstvo ....
A gde je stocarstvo , vocarstvo , povrtarstvo , vinogradarstvo .. i sve ostalo sto pripada poljoprivredi
Kako da se borimo za boljitak poljoprivrede kad se pojedine grane ni ne pominju ??
Izbegavao sam da se ukljucim u ovu debatu da neko ne pomisli da sam ,,kontras"... i da palim vatru , Ali jebiga niko ni da pomene nesto drugo nego samo ,,po hektaru"
Znaci ako dobijemo po hektaru svima ce problemi biti reseni ??
To je nas problem,svako ima pravo na svoje mislenje,bolje reci nego cutati,jer ako cutis neznam sta te muci,tako?normalno da nije samo premija po Ha,nego uopsteno,evo ja sam npr.mlad poljoprivrednik,i umesto da drzava pomogne mladima da ostanu na selu,ja nemam nikakakvih olaksica,nego stajem u kostac sa ljudima koji rade 50+godina zemlju,nemam nikakvu olaksicu oko kupovinu zemlje ,uzimanja u zaakup drzavne zemlje...

Ja moje premije od 1500 din poklanjam ministru Petrovicu,da plati bilbord dva dana:osmeh:.Ne podnosim nikakav zahtev dok se ne digne ponovo kuka i motika

nemaju svi po dva traktora,neko ima samo jedan

bas ste bukvalisti, pa naravno da nema svako 2 traktora, neko od ukucana neka uzme becikl ili drugo prevozno sredstvo pa na blokade, neka se pokaze solidarnost. najlakse je izvuci svoje **greška i otici u polje a neko drugi da se bori za tebe i za saju i paju.
a sto se tice tvog problema sa povrcem, ja bi to bez problema pustao, zasto da propadne nesto sto je od paorskih ruku proizvedeno!!!

Na sastanku su bili i mlekadzije - stocari i daju podrsku .. 20 opstina iz uze Srbije se prikljucuje protestima . Posecenost u sali je bila do sad najbrojnija . 21 i 22.04 sastanci na lokalnom nivou , a 23.04 sastanak samo predstavnika ( koordinatora ) Opstina na istom mestu gde i danas
25.04 u 10h odluceno da se blokiraju glavne saobracajnice po Opstinama sirom Srbije.

jel bio ko iz Bogatica.Posle onih blokada zbog cene svinja,pricalo se kako su neki uzeli kojesta za sebe,a proteste minirali,tako da se narod osetio namagarcenim,tj. da su zebli na putevima samo da bi nekoliko njih napunili dzepove.Pricao sam sa nekoliko ljudi i nikom ne pada na pamet da ide na proteste,ziveli su kazu i pre subvencija.Meni licno ne znaci mnogo subvencija,posto uglavnom radim voce,ali uopste bi bilo mnogo bolje da se u selo slije par stotina hiljada eura od subvencija,ako nista drugo, smanjila bi se veresija po selu i ne bi bezali jedni od drugih da se ne susretnemo.

Ja ujutru idem da podnesem zahtev za "avans subvencije",pa ako bude po KG ili po Ha,neka mi umanje za podignutu sumu subvenciju.25-og naravno izlazim na proteste...:ppozdrav:mada i ja mislim da odziv neće biti ko prošle godine,sad nisu očepili toliku raju ko prošle godine hteli.

Na sastanku su bili i mlekadzije - stocari i daju podrsku .. 20 opstina iz uze Srbije se prikljucuje protestima . Posecenost u sali je bila do sad najbrojnija . 21 i 22.04 sastanci na lokalnom nivou , a 23.04 sastanak samo predstavnika ( koordinatora ) Opstina na istom mestu gde i danas
25.04 u 10h odluceno da se blokiraju glavne saobracajnice po Opstinama sirom Srbije.
Dajmi jedan kontakt iz branicevskog regiona na pp M.Crnice-Petrovac-Pozarevac-Gradiste-Kucevo ja dovozim 5 ljudi sa traktorima spremne na sve sa sto vecom mehanizacijom , setvospremaci 2,9+ vucene tanjirace znaci mehanizaciju najvece sirine , a ako mi date priliku licno cu jedan kamion kamena iskipovati na ulaz magistrale M24 u autoput jer od para za agrar oni nasipaju puteve i prave asfalte po opstinskim putevima gde oni zele a ne gde nama neprocenjivo trebaju

---------- Poruka napisana u 00:33 ---------- Prethodna poruka je at 00:32 ----------

Rale i ostale drage kolege nemojte se kačiti sa svakim m--m---m poput "Janosh", jer ima ih dosta na ovom forumu koji uopšte nisu poljoprivrednici već samo provokatori:zli:
Ja u sustini izbegavam ovu temu da se nebi uzrujavao

da, po ovome nas ocepili do kraja, jer ce mo naplatiti 2013 a celu godinu da luftiraju, a avansom da nam zamazu oci...
zato lepo svi da izadjemo i da pokazemo da nismo boranija...
ma ja bi dao predlog da se ne sklanjaju blokade dok se ministar ne najuri skroz, pa makar to trajalo i do izbora, pa da vidimo kako ce se odrzati izbori???

dosta se prica da ovo nece biti jak protest, a ja verujem da ce ovaj biti naj zesci, i mora biti zestok inace necemo uraditi nista!!!

Odziv ce biti jos brojniji jer nisu svi bili spremni za BG da idu prosli put ... Bar iz moje okoline vidim da i onaj sa 5-10-30-100 Ha svi ce izaci .

@Rale83 organizujte se vi iz vase opstine , i u 10h 25.04 pocinje blokada saobracajnica svuda . Domino efekat ce biti kao nikad do sad , dok ne najurimo bandu .. Pritasak na ministarstvo ce bude iz rafinerije kad ih Rusi stisnu , pa razne ambasade !

Neće biti odziv ko 2011-te verujte mi,video sam sad na generalnoj probi u martu kako su raspoloženi drugovi seljaci,taj dan kad se izlazilo svima nešto falilo iz života,samo ne subvencije.:ppozdrav:

Ni tebi se nije nesto islo za BG , pa hladnoca - vetrina ona .. Samo molim te reci gde si ti bio tad ? Nego si dosao da pises mozda kao provokator ? Narod je zbunjen , sve se desava pored nas .. a sad je na nas vreme doslo da odbranimo se i opstanemo da zivimo od naseg rada !

Jedina mana je ovo vreme ja garantujem da onaj kome je ostalo da seje neće ni razmišljati da ide 25-og.

Pa valjda se i vratim sa njive,onda lepo stanem da pravim gužvu dok ne dođe vreme za mužu krava.
Samo mi se ne sviđaju ova dešavanja oko avansa,Ili se podižu(ti lepo neka sede kući) ili ne.Ideš protiv nečega a ipak uzimaš ponuđeno-ne ide to meni jedno sa drugim.

90% ljudi neveruju i nece mrdnuti da urade nesto...
kad izadje 10% paora i to je nesto, kad bi izaslo 50% sve bi se resavalo u 2 dana...
pa shvatite da je ljudima svega dosta mnoge sa koima razgovaram na poslu kažu ma neću ni da glasam jer sve je to ista bagra tako je i u poljoprivredi ljudi nemaju poverenja u one koji ih predstavljaju pa iz tog razloga i neće na proteste jer neveruju nikome nego uzimaj šta ti se nudi i teraj dalje kako znaš i umeš ono što odgovara stočaru ne odgovara voćarima povrtarima ratara ima najviše ali tu ima i najviše mučkanja a danas su svi potkupljivi i sve to doprinosi ovakvoj raspravi

Svi koji su bili prosle godine prijavljeni na nasa gazdinstva (zbog pio uslova) sada su se sami prijavili to jest registrovali uzeli su bonove, uzece 1500 avans nikom nista ne plate i njima je super zasto bi oni isli na blokade , kad i ovako ako mi izdejstvujemo i oni ce dobiti isto kao imi. Min polj sam je rekao da je ove godine prijavljeno oko 250000 gazdinstava tri puta vise nego lane .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh