Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
mnogima koji seju repu ovo odgovara pa njih nece biti na protestima ....

Nije tačno!Ja i kolege sejemo repu i bili smo i BIĆEMO na svim protestima oko pljoprivrede.Mi smo takođe uskraćeni jer je 50 PARA OBEĆANO PROŠLE GODINE KADA SU ŠEĆERANE DALE ŠEĆER RBNIM REZERVAMA PO NIŽOJ CENI.To nije imalo nikakve veze sa subvencijama po hektaru!Sada je samo ubačeno kao subvencija ,tako da reparoši imaju i te kakav razlog za protest.

Pa kakvi protesti kad su svi kupili gorivo za bonove oni su agrarnu politiku doneli za ovu god,zar ne vidite od protesta nece biti nista jer ce vecina da podnese ove zahteve po kg,i tad kad budu protesti ti isti nece izaci narod se sad pita sta da radim bolje ista nego nista a ovi smradovi daju rokove kako bi manipulisali narodom svi su sprcali pare na setvu i sad treba svaki dinar!AGRARNA POLITIKA JE OD KAD DEFINISANA!

Meni kao i velikoj vecini poljoprivrednika ovakav vid subvencionisanja ne odgovara,ali ako smo razmisljali o protestima i davanju 14000 po ha,nismo trebali ni bonove uzimati.Sada je gotovo,protestima se nista nece postici,zato uzimajte sve sto daju jel je pitanje sta ce biti posle.

koja sramota sebe ste prodali za sicu da drugi namestili bogatstvo preko nasih ledja i od takvih ljudi ocekivati da nesto pametno urade ,a prodaju se za BOKS CIGARA PU SRAMOTO

Ma ni na ove zadnje proteste nikog nije bilo naspram prosle god,samo ljudi iz Kovacice i Padine jer ih je verovatno bas muka naterala zbog cene zakupa.Proslogodisnja uredba NIKOM nije odgovarala pa je bio dobar odziv,a ove god je to polovicno teko da sumnjam da ce bilo sta da se promeni.Ovo govorim za Pancevo i okolinu u vezi protesta.

ljudi protest nije samo za ovu godinu, nego za sve sto se desava u poljoprivredi. j.... subvencije nego necu da dozvolim da me neko pravi majmunom prvo cemo kao prosle godine ,i onda u 12 i 5 evo novih pravila, ako nisu imali para za sve daj do 30 h i to je to ali ispostuj to sto si rekao,sta da ocekujem sledece godine? trazice da vratimo sto smo dobili prethodne?covek koji je ministar treba da bude iz struke a na da nema nikakve veze sa tim , sta je sledece dobicemo ministra koji je radio u cirkusu kao klovn ,mada takav nam i treba.

Janosh da se nismo mi dopisivali jos negde? i jel ti stvorno smatras da si normalan? i sve posmatras kao politicar?
Svi se politicari uvatili za poljoprivredu , samo zato sto jedino to nisu jos uspeli da skroz uniste , al rade na tome
Jel ste videli ovo https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.ne...08726_100002712481735_310625_1727568856_n.jpg

Ajoj Rale pa zar ti smes nekom nesto da kazes. Svugde gde ima rupa se uvlacis. Izbacivan si vise puta sa foruma i opet se trtis i uvlacis nekim pojedincima.
Bas me bre briga za tamo neke. Gledam sve proizvodjace u globalu i zalazem se da svi ravnopravno ili dobiju ili ne daju nikom.
Ovo pisem zbog malih poljoprivrednika kojih ima u daleko vecem broju. Video sam ja ovde ko je ko kada se pisalo o velikim i malim, ovde su neki koji
obradjuju po 100 - 200 ha dokazali svojim pricama ko su i sta su. Svojim misljenjem kako mali treba da prestanu da obradjuju zemlju,,,
Za politicare me bas briga, kao i za ove sa tvog linka.
Zar mislis da bih neki pojedinci bili bolji od ovih sa linka. Pa sa ovo subvencije oni se osilili i hoce da ujedaju, a mozes misliti kakvi bih bili
da imaju nekog iza ledja.

Šta ćemo sa onima koji nisu završili sa setvom a mosovi,putevi se blokiraju a evidentno je da se do tog vremena neće moći ulaziti u njive jer najavljuju padavine.Da li će i za te ljude biti zabranjen prolaz.Da li je neko o tome uopšte i razmišljao.

1. subevencije za regresiranje repromaterijala u biljnoj prozvodnji po hektaru.
2. neophodno sprovodjenje nacionalne strategije ruralnog razvoja 2011-2013 koja je usvojena u februaru 2011god. kao i donosenje uredbi za ruralni razvoj (direktna davanja za investicije)
3. produzenje za realizovanje bonova za naftu do 1 jula 2012
4. poljoprivrednik koji ostvari ukupan promet u poslednjih 12 meseci veci od 10.000.000. dinara treba da podnese evidencionu prijavu nadleznom poreskom organu, a ne kako je to do sad bilo precizirano odredbom zakona o PDV od 4 000 000.

to su zahtevi poljoprivrednika podpomognuti unijom mlekara
A gde su u ovoj prici stocari, Zar samo mlekari ??
Znaci svako se opet bori samo za ono sto njemu odgovara a za brige drugih seljaka ....??
Svi mi zivimo od poljoprivrede ali razlicitih grana , i koliko vidim niko se ne bori I ZA STOČARSTVO

moj traktor ce biti na blokadi,a kamion mi ide svaki dan za bg vozi povrce...ako budem imao problema i ne budem vozio robu u bgd dzabe mi i subvencije i svega ode mast u propast.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh