Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
1. subevencije za regresiranje repromaterijala u biljnoj prozvodnji po hektaru.
2. neophodno sprovodjenje nacionalne strategije ruralnog razvoja 2011-2013 koja je usvojena u februaru 2011god. kao i donosenje uredbi za ruralni razvoj (direktna davanja za investicije)
3. produzenje za realizovanje bonova za naftu do 1 jula 2012
4. poljoprivrednik koji ostvari ukupan promet u poslednjih 12 meseci veci od 10.000.000. dinara treba da podnese evidencionu prijavu nadleznom poreskom organu, a ne kako je to do sad bilo precizirano odredbom zakona o PDV od 4 000 000.

to su zahtevi poljoprivrednika podpomognuti unijom mlekara

Ja danas predao zahtev , kako vi kažete " za pišljive pare " i iznenadio sam se , savetodavac u Debeljači počinje da radi od 9 sati ja sam išao u 13 sati i bio sam 25 na spisku .........

Добро зашто стално "вика" на мале ?
Шта да радимо када смо мали произвођачи ?
Како да набавим 15 или 50 или 100 хектара ?
А како се то може манипулисати са 3-4 хектара ?

Čitam ovu temu i pratim šta se dešava u mom i širem okruženju , ajde da razmislimo sa zdravim mozgom ( možda ja nisam zdrav ) šta vredi ako obećaju 14000 din po hektaru i posle dođe druga vlada i kaže puj pik ne važi ?? Ali , ove " pišlive pare " će da isplate vrlo brzo ( što sa dizelom i avansom u proseku izađe nekih 5000 din po ha ) . Treba da protestujemo ako prerađivaći skinu cenu za toliko ( opet to je moje mišljenje ) . Ali ako ne skinu na repi ću da imam subvenciju oko 40000 din po ha to meni odgovara . Sad me pljuljete koliko hoćete ali ja sam prošle godine bio na protestu 6 dana ali ove nisam išao i neću ni da idem .

Janoš pojasni malo tvoj tekst...
ti radiš možda 200-300 ha pa ti ne trebaju subvencije a nama sirotinj u Mačvi i te kako trebaju
naravno ja sam za subvencije po hektaru

Kakva bre sirotinja,
zar ne vidis da ljudi se sredise preko subvencija. Pokupovase traktore, stanove, automobile.
Javno se pise kako se kombinuje na sve nacine. Velika vecina priznaje da muva prevodi zemlju na rodjake,,,
Kao sto rece jedna pesma '' Bese lepo, nema vise''.
Sloba nije davao subvencije, a nije bilo ni cene pa niko nije reci rekao. A sada se dobija i jos se bune.
Znate li da ljudi u centralnoj Srbiji u veoma malom broju dobijaju subvenciju.
Treba malo biti realan. Ti ljudi cute, rade i ne bune se.

@ Montoya

Ko je od ovih protestanata podrzao malinare i svinjare kada su protestvovali?
Ljudi nista ne dobijaju, samo traze neku realnu cenu za svoj proizvod.
Zato sam ovo gore napisao, SVI SE OKRECU KAKO VETAR DUVA.

Meni ponos to ne dozvoljava.

Pa ti što navaljuju to su uglavnom ovi što dosad nisu plaćali PIO tj. ili nisu imali pravo, oni ne misle ići na proteste jer nemaju šta da izgube mogu samo da dobiju ,a njih ima malo više nego nas.Evo ja nemam više novaca u džepu do krunjenja kukuruza sve sam ispucao na setvu i naftu,pa neću da idem po te pišljive pare sa kojima očigledno kupuju glasove ali to malo ljudi vidi.Nego čekam proteste pa da malo mi njima zagorčamo život kao što su oni nama.
Totalno si u krivu-sve je kontra od onoga što si napisao.A tih što nisu plaćali pio ima 5x više od onih koji su plaćali.
Ja sam danas dobio poruku od savetodavca poruku da podnesem zahtev ali nemam to u planu.
Sitna je to para a na više stotina ha nije za bacanje,

E lepa vam izreka
523887_3285734756456_1660262965_2718077_645214236_n.jpg

Evo i jedne slike

Jedino ko mozda bude zajebavao sa cenom su uljarice i to u otkupu suncokreta,jer sa njim nemas gde,moras da ga das i to ti je sto ti je,za sve ostale proizvode ce da bude cena na osnovu ponude i potraznje.I sto se tice repe odakle vam to da moras Kosticu da das da bi dobio subvencije.Njima je bitna odvaga,znaci kilaza,a ti robu pokloni ako hoces.

Ljudi da li je neko obratio pažnju na apsurd oko ovih subvencija po kg .Uredba jasno kaže"pravo na subvanciju se ostvaruje PREKO PRAVNOG LICA ,PREDUZETNIKA PRERAĐIVAČA,SKLADIŠTARA....podnošenjem zahteva....."Ako sada dobijem avans (a ko je uzeo bonove lud je ako ne uzme i avans)kako da skladištar zna šta sam do sada dobio kada mu je ODVAGA jedini dokument na osnovu koga od ministarstva traži pare koje PROSLEĐUJE proizvođaču?Jer ako traži više ili ne isplati proizvođaču kazniće se tra-la-la.Ne da nema logike nego debelo ne štima.Ili će avans biti JEDINA SUBV. PO KG ili je avans POKLON:sta:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh