Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad zvao i ja savetodavca sutra počinju sa zahtevima,kaže ljudi zovu to je nenormalno.Nema se novaca u džepovima više,pa daj šta daš.::novac::

Pa ti što navaljuju to su uglavnom ovi što dosad nisu plaćali PIO tj. ili nisu imali pravo, oni ne misle ići na proteste jer nemaju šta da izgube mogu samo da dobiju ,a njih ima malo više nego nas.Evo ja nemam više novaca u džepu do krunjenja kukuruza sve sam ispucao na setvu i naftu,pa neću da idem po te pišljive pare sa kojima očigledno kupuju glasove ali to malo ljudi vidi.Nego čekam proteste pa da malo mi njima zagorčamo život kao što su oni nama.

Kod repe je najuočljivije koliko je ovaj vid subvencionisanja izabran da se pomogne prerađivačima...

Objasni mi kako preradjivacima?Ti ako imas 6 vagona po ha,30000 din ne ide secerani nego tebi.Slazem se da je napravljeno za one koji imaju par hiljada hektara repe,ali za preradjivace ne.

Bas tako,a takodje nece biti ni onih koji rade dosta u zakup a nije registrovano na njih.
tacno tako,ovo odgovara jako malim gazdinstvima,koji nisu imali racuna da uplacuju PIO,i JAKO velikim,koje se od sada nece muciti da registruju na ujake i kumove,plus sto ne mogu da nadju pacijente,sada ce sve registrovati na nih i lepo ce ostvariti vecu premiju nego po ha,a jedino mi do 100 ha ima da ispastamo

to je sinoc isto rekao jedan tvoj pedikanac.
teski smo ko majdanpek. pozdrav svima trebalo bi se otici veceras do NS cisto zbog radi sebe da ljudi vide i cuju druge ljude njihove muke stavove i budce postupke.
sad barem ima goriva za toliko otici do NS

• Like
Reagovanja: raf
ddragan@ a ko je zagovarao subvencije po kilogramu ? Pa kostic , mk komerc dovoljno je taj dinar ili dva tri nije bitno da skinu u otkkupnoj ceni a skinuce ,i neces ni osetiti ,neces ni videti subvencije,tako su slicno uradili sada sa pdv na bebi opremu odmah su skocile cene za tih 18 % tako su pre neku godinu uradili i sa teladima bila telad oko 300 evra dok nije drzava umesala prste sa suvbencijom sada nemozes da kupis tele ispod 450 evra sto bi profesor Malesevic rekao a i ja vise puta pisao o tome a i opet cu nema nigde u evropi subvencije po kilogramu tako se ne podstice poljoprivreda jel smo mi opet pametniji od drugih pa nas model po kilogramu valja a u citavoj evropi nevalja

slusam u kolima radio prvi program radio bg i bas pricaju o novim merama i kako ih podrzavaju svi pa navode neke poljoprivrednike,koji pricaju kako je to dobro pa onda neki sevarlic iz instituta itd .Prosto ne mogu da verujem kakav medijski mrak vlada gori nego u vreme milosevica,nisu se udostojili ni reci da kazu o nezadovoljnima kojih ima na pretek..

tacno tako,ovo odgovara jako malim gazdinstvima,koji nisu imali racuna da uplacuju PIO,i JAKO velikim,koje se od sada nece muciti da registruju na ujake i kumove,plus sto ne mogu da nadju pacijente,sada ce sve registrovati na nih i lepo ce ostvariti vecu premiju nego po ha,a jedino mi do 100 ha ima da ispastamo
Ko ne planira da ulazi u PDV taj ce jos malo da rastrka hektare na janka.Marka,Peru,Djoku,Lazu... bas zbog tog sto nemora da placa pio nikom,ne ulazi u PDV,a dobija lepo pare i pegla na 2-3 mil.din.E otuda se pojavilo vise registrovanih gazdinstava nego do sad.

---------- Poruka napisana u 15:51 ---------- Prethodna poruka je at 15:43 ----------

ddragan@ a ko je zagovarao subvencije po kilogramu ? Pa kostic , mk komerc dovoljno je taj dinar ili dva tri nije bitno da skinu u otkkupnoj ceni a skinuce ,i neces ni osetiti ,neces ni videti subvencije,tako su slicno uradili sada sa pdv na bebi opremu odmah su skocile cene za tih 18 % tako su pre neku godinu uradili i sa teladima bila telad oko 300 evra dok nije drzava umesala prste sa suvbencijom sada nemozes da kupis tele ispod 450 evra sto bi profesor Malesevic rekao a i ja vise puta pisao o tome a i opet cu nema nigde u evropi subvencije po kilogramu tako se ne podstice poljoprivreda jel smo mi opet pametniji od drugih pa nas model po kilogramu valja a u citavoj evropi nevalja
Gde god je ministarstvo umesalo prste nastajale su svadje i problemi,nekom odgovara ono nekom ovo,i tako ce i biti ubuduce,jer svako gleda da prodje sto bolje,to je cinjenica.

kako god okrenuo mi smo ga ove godine posteno naj....!resili su da nam ga zavuku kako tako,a kako nemozemo nikako da se slozimo to ce im i poci za rukom...dzaba cemo se posle cesati kad nam dzepovi budu prazni...posle j.... nema kajanja...

Ovo će ispasti isto kao pre nešto više od godinu dana kada smo se svađali oko smene ministra Dragina ! I tada dosta mojih kolega na ovom forumu je bilo za smenu, a ispalo je dasam bio u pravu kada sam izjavio daćete Dragina od blata praviti, tako ćete i ove godine da subvencije tražiti u blatu a prerađivači i tajkuni trljati ruke ako se ništa nepromeni.

Objasni mi kako preradjivacima?Ti ako imas 6 vagona po ha,30000 din ne ide secerani nego tebi.Slazem se da je napravljeno za one koji imaju par hiljada hektara repe,ali za preradjivace ne.

Ako želiš subvenciju, moraćeš repu da prodaš Kostiću i sl. Onda on neće morati da diže cenu repi kako bi obezbedio sirovinu u trci sa Hrvatima koji na našem tržištu traže sirovinu koja im nedostaje. A vrlo je moguće i da će naši prerađivači za određen procenat smanjiti cenu repi na konto tih 50 para koje će država da dotira.

Osim toga, ovo je i direktan upliv na tržište, koji po mom mišljenju ne bi smeo da se desi odgovornim ljudima. Kod žitarica je subvencija oko 5% u odnosu na cenu žitarice, dok je to kod repe oko 12%. Kad se uračuna još i poređenje prinosa koji se ostvari kod repe i žitarica, vidljivo je da je repa višestruko privlačnija zbog ostvarene krajnje dobiti. A odavno se sve planira kroz olovku i papir... Ako se to posmatra dugoročno, pojaviće se višak repe. (Naravno, ne mislim da će sad na repu pohrliti sitna boranija poput mene koji je nikad nisam sejao, ali znam već par ljudi iz moje okoline koji rade 100+ kj, i koji su ranije radili repu, da sada ponovo planiraju povećanje površina za naredne godine ukoliko ostanu isti uslovi (da su znali jesenas za ovakav vid premiranja već bi to ostvarili i ove godine)... A kome ide u prilog povećana ponuda nekog proizvoda u odnosu na prirodna tržišna kretanja, prerađivaču ili proizvođaču, mislim da je svima jasno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh