Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ukoliko smo uzimali bonove onda 20L/ha?

Ne .. jer su oni to dobro kalkulisali 40L x 60 din = regres 60 L x 37 din ( akciza ) , tako da nemas prava ako si sipao gorivo za sve bonove. Tako su mi u trezoru objasnili

Poslednja izmena:
uh kako bi meni dobrodosli bonovi za bar 50 l dizela... Imam neki nemacki traktor, 1 klip, 12 konja, taman bi kosenje io prevoz sena i nesto drva zavrsio sa time... Inace kupujem mu D2 na lukoil benzinskoj crn ko noc, ima snagu, radi ko sat... uzimao sam prosle godine na raznim pumpama, jedan zut, drugi crven jednom sam uzo na nekoj pumpi isto crn (traktor dimio ko lud a jedva se vuko) balon sve pocrneo od njega dok sam ga doneo i sipao u traktor (ko da su mu nitro boju sipali)...

uh kako bi meni dobrodosli bonovi za bar 50 l dizela... Imam neki nemacki traktor, 1 klip, 12 konja, taman bi kosenje io prevoz sena i nesto drva zavrsio sa time... Inace kupujem mu D2 na lukoil benzinskoj crn ko noc, ima snagu, radi ko sat... uzimao sam prosle godine na raznim pumpama, jedan zut, drugi crven jednom sam uzo na nekoj pumpi isto crn (traktor dimio ko lud a jedva se vuko) balon sve pocrneo od njega dok sam ga doneo i sipao u traktor (ko da su mu nitro boju sipali)...
ja juce uzeo za bonove,isto crn ko ugalj ali ide traktor ko lud. 539 nosi tanjiracu drugom po njivi bez problema

izgleda di im udarila nafta u glavu .....niko ne pise sta cemo dalje...yna li neko uopste da je sutra opet sastanak u rimskim sancevima i da se odlucuje dali se ide u protestnu voznju ili ne? i gde se uopste odrzava taj sastanak?mante se ljudi vise te nafte i koje je boje dobili smo sta smo dobili i to je to .

Meni u NS-u u trezoru rekli da imam prava na 20 litara, i jos mi zena izracunala koliko litara treba da donesem... Rekla mi je i da predaja pocinje od 1-vog maja...Majko mila sta se ovde desava...

dali ste juce gledali znanje na polklon? i dali ste slusali ukljucenje onog doticnog( neznam ni kako se zove samo znam da je voditelj rekao da je sa poljoprivrednog fakulteta)kad su gostovali kis i ilija grujic?doticni je u jednom trenutku izjavio da subvencije po hektaru nisu odrzive iz razloga sto nisu ravnopravne.ravnopravne u tom smislu jer se u vojvodini obradjuje 40% povrsine a iz budzeta za poljoprivredu se uzme 80% dok se u srbiji obradjuje 60%povrsine a dobiju 20%.ajmo malo o tome..

doticni je u jednom trenutku izjavio da subvencije po hektaru nisu odrzive iz razloga sto nisu ravnopravne.ravnopravne u tom smislu jer se u vojvodini obradjuje 40% povrsine a iz budzeta za poljoprivredu se uzme 80% dok se u srbiji obradjuje 60%povrsine a dobiju 20%.ajmo malo o tome..
To se da resiti. Budu drugacije subvencije, ali tako da neko iz Vojvodine nema razloga da se ljuti. Napraviti tako da svaki Vojvodjanin i sam moze da preracuna da subvencija njemu i nekom iz Centralne i juzne Srbije dodje na isto. Jos jednostavnija je podela po regionima (prosecni prinosi), jer cinjenica je da nikada ne mozemo mi iz centralne Srbije, il ajd da kazem: iz Srbije, da se merimo sa vama iz Vojvodine. Ako ostane ovako, uvek cete zaradjivati vise nego mi.
Moze, samo kad bi hteli. Nema potrebe da sada iznosim neke primere, i da i dalje spamujem, ali je cinjenica da je izvodljivo.

dali ste juce gledali znanje na polklon? i dali ste slusali ukljucenje onog doticnog( neznam ni kako se zove samo znam da je voditelj rekao da je sa poljoprivrednog fakulteta)kad su gostovali kis i ilija grujic?doticni je u jednom trenutku izjavio da subvencije po hektaru nisu odrzive iz razloga sto nisu ravnopravne.ravnopravne u tom smislu jer se u vojvodini obradjuje 40% povrsine a iz budzeta za poljoprivredu se uzme 80% dok se u srbiji obradjuje 60%povrsine a dobiju 20%.ajmo malo o tome..
ma taj lupa gluposti. nije bitno to sto vojvodjaani obradjuju 40% kad je ta povrsina veca nego sumadijskih 60%. ja sam iz sumadije i pouzdano znam da je ovde veliki broj nas uplacivao pio ali ovde se obradjuje polovina od tih 60% a i nasi posedi su mnogo manji od vojvodjanskih. nas ce mnogo vise pogoditi ova odluka jer ovde 85% nas ne predaje zitarice vec ih koristiu stocarstvu i od subvencije nece videti ni s. to su njihovi izgovori koji ne piju vodu. ja jos nisam sreo sumadijskog domacina koji podrzava ovu uredbu. 14000 po hektaru su bili ok jer prema posedu imas i ulaganja pa i onaj sa 10 ha i onaj sa 100 su dobijali isti podsticaj. i to je izjednacavalo sve nas a ne ovo. a taj sto se javio taj nije nikad zaorao i posejao nista i zna samo da teoretise a znamo svi da u poljoprivredi teorija i praksa znaju da se prilicno razidju.

To se da resiti. Budu drugacije subvencije, ali tako da neko iz Vojvodine nema razloga da se ljuti. Napraviti tako da svaki Vojvodjanin i sam moze da preracuna da subvencija njemu i nekom iz Centralne i juzne Srbije dodje na isto. Jos jednostavnija je podela po regionima (prosecni prinosi), jer cinjenica je da nikada ne mozemo mi iz centralne Srbije, il ajd da kazem: iz Srbije, da se merimo sa vama iz Vojvodine. Ako ostane ovako, uvek cete zaradjivati vise nego mi.
Moze, samo kad bi hteli. Nema potrebe da sada iznosim neke primere, i da i dalje spamujem, ali je cinjenica da je izvodljivo.
nemojte pogresno da me shvatite nemam ja nista protiv seljaka iz srbije ili iz bilo kojih krajeva,postujem svaciji rad i muku.sve to sto sam naveo se odnosilo na ove nase pametne sto nas vode i kroje nam kapu.jel lepo prosle godine receno da ce se sesti jos u avgustu sa predstavnicima poljoprivrednika i dogovoriti se zajedno o uredbama za 2012?i? nista od toga!proslo je 8 meseci.nek daju odgovore za sta su primali platu tih 8 meseci!nema odgovora ostavke i resena stvar ko u drugim normalnim drzavama.a to sto su se sad izmileli ko gusteri na sunce pa daju takve izjave nebi li uneli razdor izmedju nas poljoprivrednika nek im je na cast.to je njina sposobnost -zavadi pa vladaj.treba njih sve smenuti po hitnom postupku

nemojte pogresno da me shvatite nemam ja nista protiv seljaka iz srbije ili iz bilo kojih krajeva,postujem svaciji rad i muku.
Nisam te lose shvatio, ne brini. Ja sam prvi za to da svako ko radi, dobije sta zasluzuje.
A ako pominju to da su pojedinci uzimali zemlju u zakup za po 100e (sto jeste istina), a uzimali subvencije 140e, pa sad kao hoce to da sprece?..pa zar mislite da oni neznaju ko je to radio? I da to nije moglo da se otkrije? Naravno da je moglo. Ovoliko asistenata savetodavaca na terenu..mogli bi da naprave proveru ocas posla.

Protiv sam ovog vida subvencionisanja i podrzavam proslogodisnju uredbu ali nemojte ni u snu pomisliti da bi ovi savetodavci mogli otici po terenima i ustanoviti sta je ko posejao i ko sve obradi tu zemlju. Pa oni su skolovani ljudi sa fakultetima iza njih, bilo bi im ispod casti da to obave.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh