Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali jos nema na papiru nista ili?

http://www.naslovi.net/2012-03-08/dnevnik/paorima-premije-po-kilogramu-ne-po-hektaru/3254041

---------- Poruka napisana u 00:10 ---------- Prethodna poruka je at 00:08 ----------

Zure sa prodajom nafte (mada joj je tu negde cena bez akciza i raznih dazbina) jer trebaju pare za izbore.
Pustili su kukuruz iz RR po 18din/kg da obore cenu i sad kad kupimo ,,jeftinu naftu" treba da prodamo vise robe.
Ako se subvencionise po kg, onda to pravo imaju i oni koji su pokupovali dzabe poljoprivredne kombinate i sada imaju na hiljade hektara, sto ranije nije bio slucaj.
Preradjivacku industriju zna se ko drzi, tako da ocekujemo umanjene cene na otkupu. A oni imaju pare da sad podrze izborne kampanje.
Vidite sve vesti koje nam stizu sa Kopaonika (posle dogovora)
Ljudi moji ne pise nam se dobro. Nego da cujemo predloge udruzenja i asociacija pa da podrzimo najbolje predloge i stanemo u odbranu istih.......
Dakle traktore i za Beograd pa dokle stinemo. Niko se nece boriti za nas i umesto nas.
Kad je ovo izborna godina sta nas tek ceka??????

Upravo u tom pravcu sam napsiao na temi " protestna voznja " samo nemam zivaca nekom da otvaram oci .. ali ukratko si i ti napisao ( mada verujem da malo ima takvih ko ne shvata ozbiljnost situacije )

Ja bix dao sve moguce subvencije u za menu za kredit odnosno dozvoljeni minus.Daju dinarski kredit sa kamatom 6 posto godisnje to je 0.01643procenta dnevno.banci se da garancija (hipoteka) nepokretna ili pokretna imovina ko koliko hoce da "kocka" pa kad mi trebaju pare ja uzmem kad naplatim robu ja vratim.KOlikodana duga toliko kamate.Za kes je sve jevtinije i uvek imas pare na raspolaganju nemoras da prodajes svoju robu u kampanji.DOBRO ZA NAS NEVALJA ZA VELIKE POLJOTRGOVCE ZNACI NEMA SANSE.

A misliš da ako dođu novi sa praznim džepovima da će onda nama biti bolje?

Pa, izgleda da su ovi sa punim džepovima halapljiviji. Ovima sa praznim džepovima treba možda samo malo, tek da osete boljitak i da se osete bitnim za ovo društvo, a ovi aktuelni očigledno nemaju granice.
Ništa se neće promeniti dok "eksperte" ne zamenimo stručnjacima. A to je, bojim se, dug proces. "Što jedan lud upropasti sto pametnih ne popravi":off_topic:.

pa kad bi bilo manje miskovica kostica i IZVINJAVAM SE coveku ako gresim mindjusara ja mislim da bi nam svima nama koji posteno radimo i zivimo od poljoprivrede bilo bolje.

,,Продају дизел горива обављаће овлашћени дистрибутер а бонови у вредности од 60 динара по литру се издају са роком важења до 15. априла 2012. године. Физичко лице може поднети захтев на основу ове уредбе само једанпут а средства за регресирање се не односе на пашњаке, рибњаке, баре и друго неплодно земљиште."
Sta im sad to znaci , bonovi вредности од 60 динара по литру се издају са роком важења до 15. априла a sta je posle 15. aprila ??
Ovo ispadne da ko kupi gorivo do 15 . aprila kupio je a ko ne kupi bonovi propadaju !!!
Pa da li su oni normalni??

Sasvim je normalno da ce cene ici dole za tih 1,5 din ili 3 koliko daju!
Jednostavna racunica 1,5din po kg x vagon kukuruza na Ha = 15000,-din plus nafta i to mu dodje tu negde !
Ali nemogu svi da skinu vagon kukuruza sa Ha isto je i sa ostalim usevima!
PIO po meni mora biti uslov!!! Ljudi to sebi placate!!! Ne mogu da svatim koliko bi ovde ljudi da se jebe a da im neudje!??
A kako god da naprave bice neka rupa pa ce se i ostali snalaziti kao i uvek!

Ovakvim stavom nećeš odbraniti ni svoje interese.Videćeš ako i bude protesta šta će se uraditi.
Samo se postavlja pitanje;da li ti uplaćuješ taj famozni PIO koji te kotira kao pravog poljoprivrednika,zbog sebe ili zbog subvencija.Sada ćeš ga i dalje plaćati ali bez subvencija jer ovaj sistem podsticaja nije pravljen za tebe i mene.
Taman su se malo ljudi oladili oko tog PIA i uvek nekome smeta.
Za utehu tvoju,Ja i mnogi slični meni se nećemo obogatiti a i veruj mi da mi nismo prepreka što ti nisi zadovoljan ovakvim načinom regresiranja.Samo na ovaj način smanjuješ sam sebi šansu da postigneš ono što misliš jer neodaziv baš ovih što ti toliko smetaju propada svaki vid protesta,bune ili kako je već ko naziva.

Sad je gospodin iz ministarstva rekao da PIO neće biti uslov za subvencije ove godine, a po njegovim rečeima se dalo zakljčiti da će najverovatnije biti po kg... Baš me interesuje kako će to funkcionisati... A ovo sa naftom je čista glupost. Šta sad ja da radim kad sam do sad već 500 l nafte potrošio, a platio san punu cenu?

Da se nadovežem na komentare, ako sam dobro razumeo za dizel odnosno eurodizel da bi se dobili bonovi potrebno je imati registrovan traktor na imenu i u prilogu za zahtev treba saobraćajna-kopija pa potom je moguće podići bonove.

Da se nadovežem na komentare, ako sam dobro razumeo za dizel odnosno eurodizel da bi se dobili bonovi potrebno je imati registrovan traktor na imenu i u prilogu za zahtev treba saobraćajna-kopija pa potom je moguće podići bonove.
"Ако физичко лице подноси захтев за бонове зе евродизел дужан је да уз захтев достави фотокопију саобраћајне књижице (дозволе) на своје име или на име члана породичног пољопривредног газдинства чији је физичко лице носилац, односно фотокопију уговора о коришћењу машине са фотокопијом саобраћајне књижице (дозволе) за ту машину"
Deo iz uredbe da nebude nejasnoca oko eurodisela

Jednostavno će nas na neki način sve "legalizovati" !
Moraćemo svi registrovati traktore zbog bonova,moraćemo svi prodati/predati robu na belo da bi dobili subvenciju po kg.Sve pare progurati kroz račun i veliki broj će morati u PDV.
Nema više 100 ha a na računu 2 miliona.

---------- Poruka napisana u 10:29 ---------- Prethodna poruka je at 10:09 ----------

Ako vec nemozemo da se politicki organizujemo ajde da trazimo od 3-4 najace stranke da jasno predstave svoj program za nas ako dodju na vlast.Pa da glasamo za program a ne za stranku.Prosle godine smo im pokazali da nas nemogu prevariti
Ja sam imao (ne)sreću da kod nekih političkih stranaka imam uvid u savet za poljoprivredu i programe za poljoprivredu.
Znaš li ti na šta to liči i ko vodi takve savete?Bolje da ne pišem.A kakav je dugoročni cilj za poljoprivrednu izlišno je komentarisati.Tako da o stranačkim programima nemoj više.
Mi ,poljoprivrednici,udruženje ,asocijacji(e)a bi trebali da napravimo jedan savet za poljoprivredu nestranački koji će biti sastavljen od stručnjaka iz naše oblasti kao i od domaćina i svih ljudi koji u voljni da pomognu.Da se napravi jedan dugoročan program i strategija za poljoprivredu pa tada da tražimo partnera koji će predstavljati taj program u skupštini i ministarstvu .Lako bi preskočili cenzus.Nije problem sprovesti ovo, problem je naći poštene ljude.

Ma traži se samo dokaz da tvoja mašina koristi euro dizel, kako ne bi došlo do prodaje istog po finoj ceni tj kako bi se sprečila spekulacija u poljoprivredi. Ne treba ti nikakv dokaz za D2

Pa glupo je i ne očekivati da ljudi deo nafte tj.bonova prodaju kako bi bar malo ublažili što su kupili naftu za paprenu cenu.To ne može iskontrolisati ni Mosad+CIA+BIA.

Bice sad i bonova jeftinih. Danas sa ortakom drljali njive, on vec kupio 2000l nafte pre par dana, a ja u petak otkazao porudzbinu, na moju srecu, uspelo je! Meni ovo sa bonovima ne izgleda lose, ako sam dobro shvatio, 40l/ha je za prolecne radove i zato je do 15.04, a za jesenje sleduje jos po 40l/ha. A koliko vidim, bonovi su u vrednosti 60din, pa punu cenu placamo tih 60 din + ostatak u dinarima do trenutne cene, jer sigurno nece biti ista cena u petak i za mesec dana? Ala ce biti zurke kad se bude obracunavao PDV za nas skoji smo u sistemu.....

Bice sad i bonova jeftinih. Danas sa ortakom drljali njive, on vec kupio 2000l nafte pre par dana, a ja u petak otkazao porudzbinu, na moju srecu, uspelo je! Meni ovo sa bonovima ne izgleda lose, ako sam dobro shvatio, 40l/ha je za prolecne radove i zato je do 15.04, a za jesenje sleduje jos po 40l/ha. A koliko vidim, bonovi su u vrednosti 60din, pa punu cenu placamo tih 60 din + ostatak u dinarima do trenutne cene, jer sigurno nece biti ista cena u petak i za mesec dana? Ala ce biti zurke kad se bude obracunavao PDV za nas skoji smo u sistemu.....
Hajde mi objasni ovo?
necemo dobiti racune ili?

Ne valja ni to da se da subvencija po kg , ima da naj.. i mali i veliki
ne odgovara to ni velikim ,,zemljoposednicima" ( onima koji rade dosta zemlje)
Sta ce se desiti kad neko npr. ima 30 h kukuruza pa sve zrno preda to je nekih npr. 30 vagona zrna pa puta neka cena i dobije se cena preko 4 mil. dinara
E pa onda kad pocnu da udaraju porez na ovo na ono ( na profit , ekstra profit ...,.,), ima da bude skuplj dara nego mera
A verovatno nece biti sanse da ti njima objasnis da to nije tvoja cista zarada .....
Priči nikad kraja, budemo videli ali dobro sigurno nece biti !!!

Na sta ce to liciti,u Beceju imamo jednu malu Nis-ovu pumpu u centru grada (najverovatnije ce nis distribuirati tu naftu),da radi 25h dnevno ne znam da li ce se gasiti aparat za tocenje :haha: a guzva,red i cekanje ...

Ne valja ni to da se da subvencija po kg , ima da naj.. i mali i veliki
ne odgovara to ni velikim ,,zemljoposednicima" ( onima koji rade dosta zemlje)
Sta ce se desiti kad neko npr. ima 30 h kukuruza pa sve zrno preda to je nekih npr. 30 vagona zrna pa puta neka cena i dobije se cena preko 4 mil. dinara
E pa onda kad pocnu da udaraju porez na ovo na ono ( na profit , ekstra profit ...,.,), ima da bude skuplj dara nego mera
A verovatno nece biti sanse da ti njima objasnis da to nije tvoja cista zarada .....
Priči nikad kraja, budemo videli ali dobro sigurno nece biti !!!
Ta Pero svaka ti ka' u Njegosa

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh