Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jbg za spam al jos ovo cu napisati problem je u tome dok ne dodje strucan kadar nemoze nista nam pomoci ni kozne gace samo u sRbiji moze nazalost propali pravnik da bude ministar poljoprivrede alo bre koje to veze ima to je cisto ono malo odpozadi zezanje od strane nase vlade

Nije to po 60 din/l ,nego za 60 din umanjena prodajna cena
Jel ima neko od vas da mi kaže kako bi trebalo da bude a da svako kaže "e zadovoljan sam" ???

To sam i rekao 60 din.
Da su ostavili kao prosle god. s tim da bi ukinuli Pio do 10 ha obavezno, mada ne bi imao nista protiv ukidanja za sve. Ono sto je bilo nereguralno pa su stigle subvencije do nekih koji ne obradjuju zemlju ili slicno to je bila vladina odluka zbog nekih njima bitnih likova koji su trebali zaraditi na takav nacin. Da su hteli i tad a i sad lako bi mogli to razresiti uz stroge kazne i dobre kontrolore. Bilo bi pametno s njihove strane da nam daju isto po 150 evra odnosno nekih 17000 din po ha.
Ovom uredbom opet su dokazali i svetu a i svima nama da ova zemlja mora da se razlikuje po necemu od ostalih a to nikako nije nesto bolje nego kod drugih vec negativnost i put u propast a ne prema EU gde su svi normalni vec otisli.

Nisam procitao dobro znaci od pune cene goriva 135-60=75dinara ce nas kostati litar d-2. Продају дизел горива обављаће овлашћени дистрибутер а бонови у вредности од 60 динара по литру се издају са роком важењa до 15. априла 2012. године. Физичко лице може поднети захтев на основу ове уредбе само једанпут а средства за регресирање се не односе на пашњаке, рибњаке, баре и друго неплодно земљиште.

Kod mene je slucaj da od 75 kj nisam mogao registrovati 15 kj. ali takodje sam za to da je bilo mnogo bolje za ha. Po mojoj racunici od 1900 kg soje po kj. 5000 kg kukuruza, 1700 kg suncokreta i 3000 kg psenice po kj sa ovim njihovim subvencijama ako bude 1.5 din kukuruz, 3 din soja, suncokret i psenica bicu uskracen za vise od 2000 evra. Dakle mada sam imao 15 kj manje registovano opet sam mnogo bolje prosao.

Ajd` ovo za gorivo je zaj... kao i uvek što nešto moraju da zaj... da nebi svi mogli da iskoriste, ali ova najava za subvenciju po kilogramu gadno smrdi, jer od toga, mi (većina) nećemo imati neke koristi, nego par "ODABRANIH", jer će nam oni za toliko korigovati (spustiti) cenu naših proizvoda :sjasi:.

Nisam procitao dobro znaci od pune cene goriva 135-60=75dinara ce nas kostati litar d-2. Продају дизел горива обављаће овлашћени дистрибутер а бонови у вредности од 60 динара по литру се издају са роком важењa до 15. априла 2012. године. Физичко лице може поднети захтев на основу ове уредбе само једанпут а средства за регресирање се не односе на пашњаке, рибњаке, баре и друго неплодно земљиште.

Nisi ni dobro razumeo,ali tesko ih je i pohvatati...

Drzava je otvorila tender koji traje do cetvrtka valjda, i zna se da ce to biti NIS, na tu ukupnu kolicinu, sto znaci da nece biti puna cena 135din/L nego manje, pa ce biti onda umanjeno za 60din.

sjasi KUTRA da uzjasi MURTA
Jedno pitanjce ali da ne odemo u off sa odgovorom:Ko ce biti bolji? ionako posle ponovo podele mesta i funkcije i opet gde si, tu si... ili??
Jos nesto da se nadovezem:Da li mislite da ne vredi prodati kukuruz ili psenicu sa lagera (ko ih jos ima na lageru) po 1-2 nizoj ceni zbog njihovih uredbi, da bi se kupilo gorivo za 60 din jeftinije?Kao sto je kolega Mindjusar rekao treba iskoristiti sve sto min.polj.daje jer pitanje je sta ce jos dati i da li ce dati...

Suvencije po kilogramu su dobre samo na prvi pogled.Kukuruz je u oktobru kostao 15-16 dinara u jus kvalitetu. Sada je 20 i nema troskova susenja.Tako da subvencije po kilogramu gube svoj smisao.Bojim se da je ovo samo kupovina vremena do izbora. Poenta je da daju sto manje a da ne izazovu veliki revolt proizvodjaca.Svaki dinar sa sada meri glasom. Nije bitno kolko ce te uredbe pomoci proizvodjacima vec koliko ce im glasova doneti. Savetodavci su im dobra investicija. Malo para mnogo glasova.

---------- Poruka napisana u 23:29 ---------- Prethodna poruka je at 23:17 ----------

Ako vec nemozemo da se politicki organizujemo ajde da trazimo od 3-4 najace stranke da jasno predstave svoj program za nas ako dodju na vlast.Pa da glasamo za program a ne za stranku.Prosle godine smo im pokazali da nas nemogu prevariti

Sasvim je normalno da ce cene ici dole za tih 1,5 din ili 3 koliko daju!
Jednostavna racunica 1,5din po kg x vagon kukuruza na Ha = 15000,-din plus nafta i to mu dodje tu negde !
Ali nemogu svi da skinu vagon kukuruza sa Ha isto je i sa ostalim usevima!
PIO po meni mora biti uslov!!! Ljudi to sebi placate!!! Ne mogu da svatim koliko bi ovde ljudi da se jebe a da im neudje!??
A kako god da naprave bice neka rupa pa ce se i ostali snalaziti kao i uvek!

Sasvim je normalno da ce cene ici dole za tih 1,5 din ili 3 koliko daju!
Jednostavna racunica 1,5din po kg x vagon kukuruza na Ha = 15000,-din plus nafta i to mu dodje tu negde !
Ali nemogu svi da skinu vagon kukuruza sa Ha isto je i sa ostalim usevima!
PIO po meni mora biti uslov!!! Ljudi to sebi placate!!! Ne mogu da svatim koliko bi ovde ljudi da se jebe a da im neudje!??
A kako god da naprave bice neka rupa pa ce se i ostali snalaziti kao i uvek!

Naravno Gogi , PIO je ukinut zbog izbora .. ne moramo se pravdati zasto ne valja po KG premija svako malo iole ozbiljniji shvata zasto je tako ! Regres repromaterijala od toga ne bi trebalo odustati .
Vidim kako nekom godi ova glupost od premije po kilogramu .. znamo zasto to ne valja al jbg " da komsiji crkne krava " to je problematika kod nekih

Zure sa prodajom nafte (mada joj je tu negde cena bez akciza i raznih dazbina) jer trebaju pare za izbore.
Pustili su kukuruz iz RR po 18din/kg da obore cenu i sad kad kupimo ,,jeftinu naftu" treba da prodamo vise robe.
Ako se subvencionise po kg, onda to pravo imaju i oni koji su pokupovali dzabe poljoprivredne kombinate i sada imaju na hiljade hektara, sto ranije nije bio slucaj.
Preradjivacku industriju zna se ko drzi, tako da ocekujemo umanjene cene na otkupu. A oni imaju pare da sad podrze izborne kampanje.
Vidite sve vesti koje nam stizu sa Kopaonika (posle dogovora)
Ljudi moji ne pise nam se dobro. Nego da cujemo predloge udruzenja i asociacija pa da podrzimo najbolje predloge i stanemo u odbranu istih.......
Dakle traktore i za Beograd pa dokle stinemo. Niko se nece boriti za nas i umesto nas.
Kad je ovo izborna godina sta nas tek ceka??????

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh