Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
AKO izadje 10e po toni + sto nigde nisu ozvanicili.
Al neka nek se gasi po HA,a zasto e to sam vec napisao.

Pa sad da se doveze kući 3000litara ED košta 102din/lit.
I ovako i onako se mora odmah platiti tako da ne vidim neku veliku podršku ministarstva.

Mogu i ja naći ložak po 85,ali ga nemogu knjižiti,tako da mi NETREBA,doćete vi polako svi na ono što ja pišem odavno,samo polako,stočari će doći na red na kraju,i voćari na jugu Srbije dobili uredbu sa povratom od 50%, i šta sad,ja da budem ljubomoran? http://uap.gov.rs/wp-content/upload...or-Equipment-with-Documentation3.pdf?lang=lat
Ko radi zemlju samo na papiru ovo sigurno neće odgovarati,uostalom,mi smo tu da to prihvatimo,po Ha više neće biti,i ja to pozdravljam,jedino mi nije po meri da je PIO klauzula ukinuta,to je trebalo ostaviti,ali opciono,ili da se plati PIO ili polisa životnog osiguranja

Mogu i ja naći ložak po 85,ali ga nemogu knjižiti,tako da mi NETREBA,doćete vi polako svi na ono što ja pišem odavno,samo polako,stočari će doći na red na kraju,i voćari na jugu Srbije dobili uredbu sa povratom od 50%, i šta sad,ja da budem ljubomoran? http://uap.gov.rs/wp-content/upload...or-Equipment-with-Documentation3.pdf?lang=lat
Ko radi zemlju samo na papiru ovo sigurno neće odgovarati,uostalom,mi smo tu da to prihvatimo,po Ha više neće biti,i ja to pozdravljam[/

Kad bi svi bili optimisti kao kolega mindjusar gde bi nam kraj bio,mindjusar@videces kroz godinu dana sta ces posle da govoris,jedino ti tebi sve odgovara ti si fenomen,(bez ljutnje)

Ko radi zemlju samo na papiru ovo sigurno neće odgovarati,uostalom,mi smo tu da to prihvatimo,po Ha više neće biti,i ja to pozdravljam
E sad se vidi da ti i tebi slični nazovimo ih VELIKI proizvodači mislite samo na sebe kako moze biti dobro kad znamo da u nekim delovima Vojvodine ili srbije ima Slatine loše zamlje 3-4-5 klasa i kako njima da rodi kao u 1-2 klasi i da dostignu SRbski prosek to ni da poseju u sam stajnjak neće dostići recimo oko Aradca ili Belo Blato kad ti ljudi mogu imati 1 vagon po hektaru kukuruza nikad znači tvojim izjavama i tebi sličnim koji navijate na tako nešto oni ljudi su bili dobri samo dok se trazilo onih 100h.prošlogodišnjih a šta sad ..mislim dasam dosta napiso dabi mogli ti koji tako razmišljaju da shvate kakve SEBIČNE reči izjavljuku i na kraju ako sam slučajno nekog uvredio IZVINJAVAM se:ppozdrav:

Ovim sistemom ce direktno biti destimulisano pravljenje silosa, i skladista na farmi, sto je jedna od karaktertistika zapadnog modela...

Otvori DOO ili ZZ,pa sam sebi budi kupac,ja treba da te učim,svi uspešniji paori tako rade!
pujol da nam ništa nedaju bilo bi manje,a ovako štogod daju dobrodošlo,uzimam sve što mi se nudi,a tražiti neću
skal,Srpski prosek pšenice je (NAŽALOST) 3500kg/ha,i kukuruza 5000kg/ha,ko to nemože da skine nek menja zanat

Ovim sistemom ce direktno biti destimulisano pravljenje silosa, i skladista na farmi, sto je jedna od karaktertistika zapadnog modela...
Razlog?
Ja baš mislim obrnuto.
Da li će biti po Ha ili po kg pravom proizvođaču ne igra ulogu.Mišljenja sam da je kolega minđušar u pravu da dobri proizvođači mogu "izvući" malčice više nego pre.Drago mi je da su sad svi podjednaki i da nema više "hobi i profi".Sad će se videti ko je stvarno profi a ko hobi.
A najdraže mi je , ma kako bilo što se neće više plaćati polovina subvenciju svakoj šuši koja poseduje zemlju pa ucenjuje proizvođača.

---------- Poruka napisana u 21:20 ---------- Prethodna poruka je at 21:15 ----------

,i voćari na jugu Srbije dobili uredbu sa povratom od 50%, i šta sad,ja da budem ljubomoran? http://uap.gov.rs/wp-content/upload...or-Equipment-with-Documentation3.pdf?lang=lat
Ko radi zemlju samo na papiru ovo sigurno neće odgovarati,uostalom,mi smo tu da to prihvatimo,po Ha više neće biti,i ja to pozdravljam,jedino mi nije po meri da je PIO klauzula ukinuta,to je trebalo ostaviti,ali opciono,ili da se plati PIO ili polisa životnog osiguranja
Ti nisi ljubomoran jer se ne baviš voćarstvom.
Ali ovom uredbom su voćari iz drugih krajeva diskriminisani.

ovo sa gorivom je dobro pod uslovom da bonovi vaze do kraja godine. Gde da lagerujem ja 3200litara a jos gore mora odmah da se plati. Mada ipak sto dobijemo do izbora dobijemo posle izbora cao i ne raspravljaj se smene(soic-bela ladja) Posto zamena soica nije uspela jedan nas ministar bi bio bolji i od samog Milana Gutovica.Gledajte svakog dana belu ladju na RTS-u u 19i30 h.

to je ono ko ima daj mu jos njemu treba, a ko nema ni netreba da ima uzmi mu i ono malo nek crkne sluzeci kod onog sto ima.

samo ljudi kad sirotinja podivlja cupa prkove i nokte na zivo ali tamo de ima , zezamo se i kockamo sa opasnim stvarima,a tesimo se kao 21 vek napredak,
po selima lapaju kokoske a po gradovima sve vise narodnih kuhinja. crno nam se pise

El sam ja glup ili ovi iz vlade!Meni ovo ovde nista nije jasno i ono sto mi malo jasno nerazumem i nesvidja mi se tako mislim da ovo odgovara onima koji imaju pare to jest velike gazde a mi mali mozemo da se slikamo ja npr 30h x 40l- 1200l nafte ja moram da se uzajmim pare da kupim dok mi ne istekne rok i propadnu bonovi a uz to moram da kupim vestak,seme a odakle sve to to je investicija par 1000evra gde da nadjem ja te pare sada kad najgore vreme za pare,neka lepo daju pare kao i pre,kao sto svi normalni u okolini rade i ne palamude dzabe a lepo u svakom mestu neka plate par coveka da provere ko stvarno radi ko vara drzavu i uzima subvenciju a nezna ni gde su mu njive i svi na konju ovi lazovi par meseci u zatvor i sledece godine odvojen kukolj od zita i svi zadovoljni,prinosi kod nas su drasticno manji nego u Vojvodini sta ce rade povratari sto na pijac prodaju,sta ce radimo mi sto prodajemo kukuruz na pijaci na dzakove,ovo odgovara samo velikima koji ne sitnicare i ovo je jedan vid da se ubiju mali poljoprivrednici i opstanu samo veliki na to se ide!Da se razumemo ja nemam nista protiv toga al zemlja nasa je propala samo poljoprivreda opstaje nema firmi nema nicega ko ima malo zemlju radi koliko da prezivi sta ce oni da rade konopce pa da se obese samo to ostaje!!!!

Sta ako grad unisti usev? Odakle onda prinosa? Taj covek ostaje i bez roda i bez ikakvih premija jer mu je predata kolicina mala. Jel razmisljaju oni malo i o tome? Plus velike razlike u klasi zemljista gde rod moze za pola da bude veci ili manji. Jel to onda jednako za sve?
Uporedite proslogodisnje subvencionisanje nafte sa ovim.
Prosle godine: 60 l po ha od cega refakcija (povracaj) oko 35 din po l.
60x35=2100 din+4000din po ha subvencije= 6100 din;
Ove godine: 40 l po ha. Ako nam oni subvencionisu D2 sa 60 din x 40 l=2400 din
Konstatacija je ta da od 6100 din prosle god. stigli na 2400 din ove god. Sa plus 40 l na jesen sto je Mindjusar rekao da nam daju, to je 4800 din sto je manje za 1300 din po ha. A ne mora da znaci da ce nam na jesen jos dati nesto jer u svakom slucaju neke promene ce biti u vladi.
Druga stvar umesto da nam izlaze u susret s necim oni nas skroz ukopavaju. Ne vidim cemu zurba da pokupimo svu kolicinu nafte do 15 Aprila pa odakle para zasto sada uloziti u svu kolicinu? Ali u tom grmu lazi zec, "mi smo vam nudili vase je da odlucite" ako bi rasporedili naftu za celu god. nailaze na problem poskupljenja iste i onda vise nece moci da je prodaju nama po 60 din

Nije to po 60 din/l ,nego za 60 din umanjena prodajna cena
Jel ima neko od vas da mi kaže kako bi trebalo da bude a da svako kaže "e zadovoljan sam" ???

Boli njih patka za nas , a cene cenam srozati samo tako a ja zito da im dam u zetvu nepadami napamet , valjda ce pasti i ova vlada vec jednom , vec se veru uz onu stvar ko macka uz banderu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh