Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bonovi važe do 15.4.,znači mora se dotle kupiti
I najesen će biti još toliko,i polako sve dolazi na ono što vam je minđušar rekao
oni su sad dali 40x60=2400 din/Ha za naftu,ja licno cisto sumnjam da ce najesen dati jos toliko,sve mi se cini da i nas probaju kako cemo reagovati a s druge strane je izborna godina pa ce biti....muko moja predji na drugoga....( na novu vladu )

To sa rokom do 15.4. je čista glupost.Ovi stvarno izmišljaju kojekakve gluposti koje nemaju veze sa mozgom.
Prvo,postoje ljudi koji su već kupili naftu a sad nemaju para za drugu naftu. (ja još nisam kupio ali nebitno).
Možda je ovo dobro za nas jer će oni koji ne rade zemlju prodavati naftu na crno po nižoj ceni.
U startu nam ne treba veća količina nafte kada se zna da se najviše troši u vreme vršidbe i na jesen
Šta ima završeno taj od škole što je ovo smislio,postavlja se pitanje.

To sa rokom do 15.4. je čista glupost.Ovi stvarno izmišljaju kojekakve gluposti koje nemaju veze sa mozgom.
Prvo,postoje ljudi koji su već kupili naftu a sad nemaju para za drugu naftu. (ja još nisam kupio ali nebitno).
Možda je ovo dobro za nas jer će oni koji ne rade zemlju prodavati naftu na crno po nižoj ceni.
U startu nam ne treba veća količina nafte kada se zna da se najviše troši u vreme vršidbe i na jesen
Šta ima završeno taj od škole što je ovo smislio,postavlja se pitanje.
oni su izasli sa cifrom od 80.000 tona da se treba preuzeti
A da li su uopste pomislili gde ce ljudi lagerovati tu silnu naftu, ? razmislja neko o protivpozarnoj zastiti
ja licno necu sve potrositi i treba da lagerujem negde ne daj boze se zapali
sve sami pametnjakovici ne za dve vec za cetri noge

Lepo piše za prolećne radove,pa će biti i za jesenje,rekao sam 80 l/ha po ceni 72-73din/l D2,i da će na kg bit za sve kulture,po Srpskom prosečnom prinosu do sredine aprila,a ostalo po odvagama,bez obzira dali će roba ostati na lageru ili ne,i da će biti skupa potsticaja za vredne paore i preko 20.000 po hektaru

---------- Poruka napisana u 17:40 ---------- Prethodna poruka je at 17:39 ----------

Izašli kratkoročni-dugoročni krediti sa sub. kamatom 6% godišnje,misle oni na sve

Izgleda da će oni nama uturiti ložaka.
Pa jasno stoji u uredbi da će biti kažnjeni oni koji ne rade zemlju pa neka se malo rastrče po ovim novim obećanim atarskim putevima pa će naći sve one koji nisu ništa uradili.
Ja lično treba da zatvorim oranje i iznesem stajnjak ali mi u startu ne treba 400l nafte.

Ima na sajtu najava,a meni ptičica šapnula,dinarski nevezan za euro sa 6%kamate na 3 god dugoročni za nove mašine
Tako je kukulele,ali ko ne preda toliko koliko je dobio u prvoj turi biće kaznenih mera

Onda meni ne treba da daju jer ja im ne predajem.Oni hoće silom da mi moramo da im predamo a kravama ćemo kupiti naočare sa 4-om dimenzijom da misle da ne treba da jedu.

Nešto ne razumem al nema veze. Oni koji seju i imaju stoku oni ne prodaju i ne lageruju šta je sa njima? Neko će reći ima subvencija za stoku al oni traže pedigrirana grla a nema sva stoka pedigre.

Lepo piše za prolećne radove,pa će biti i za jesenje,rekao sam 80 l/ha po ceni 72-73din/l D2,i da će na kg bit za sve kulture,po Srpskom prosečnom prinosu do sredine aprila,a ostalo po odvagama,bez obzira dali će roba ostati na lageru ili ne,i da će biti skupa potsticaja za vredne paore i preko 20.000 po hektaru
Izašli kratkoročni-dugoročni krediti sa sub. kamatom 6% godišnje,misle oni na sve

Mindjusar druze u mnogim konstatacijama pre ovih uredbi sam bio istih misljenja kao ti ali od sad nesto mi ne stima kako to da si ti jedini skoro na ovom forumu kome sva ova sranja od uredbe odgovara nije mi jasno.
Ja shvatam to da si dobar proizvodjac ali toliko toga glupog u ovim uredbama ima da kako god okrenes neces stici ciframa do onih proslogodisnjih subvencija nikada. Eto ti iz starta na nafti izgubis tacno pola u poredjenju s onim sto je bilo. Kasnije cu to sve argumentovati sad imam neke obaveze.:ppozdrav:

Sarbanac-prvo im predaš po 15 a posle kupiš po 20-to oni hoće.
A kako ćemo sa detelinom-to verovatno nije u proceduri

Poslednja izmena:
Aj neka mi neko objasni za uvu uredbu vezanu za Dizel gorivo.Ja dobijem po 40 litara po ha u vrednosti od 60 din.litar i sta sad?Ja ostatak dodajem novca po litru kolko kosta taj dan ili kako,nista ne razumem.Kod mene neki ljudi misle da imaju pravo na 40 litara nafte besplatno?a ja ne mislim da je tako.

100ha u 2011god. subvencija 1 400 000 din - 100ha kukuruza (prosek vagon po ha) (ako izadje to sto planiraju 10e po toni ) 2012god 1 100 000din + 2* 240 000(za naftu u prolece i jesen) = 1 580 000 znaci drzava na nasoj strani:bravo:

Ako na pumpi diezel košta 135 din onda ti mora da platiš 75 din za tu naftu .
pa sta onda oni pomazu dok ljudi uzmu sve te bonove i te peripetije nafta ce da bude 140-150 din i onda mi onda oni pomazu sa 800 din na hektar jer ja mogu i sad da kupim loz ulje ili da nadjem naftu na crno po 100-110 din.Kakvi su to lopovi belosvetski.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh