Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo jedna vest :

[h=1]Petrović: Sledeće nedelje Vlada usvaja podsticaj za agrar[/h] 07. mart 2012. | 14:18 | Izvor: Beta

KOPAONIK - Ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović najavio je danas da će iduće nedelje Vlada Srbije doneti podsticajne mere za razvoj poljoprivrede kojima je predviđena nabavka jeftinijeg goriva, kao i subvencije za poljoprivrednike.

"Te mere se ne donose zbog predizborne kampanje, već zbog opredeljenja vlade da razvija tu privrednu granu koja je prošle godine imala rekordan izvoz", rekao je Petrović na konferenciji za novinare na Biznis forumu na Kopaoniku.

On je objasnio da će biti objavljen javni poziv za nabavku goriva za poljoprivrednike koje će biti znatno jeftinije od onog na tržištu, ali nije mogao da precizira kolika će mu biti cena.

Prema njegovim rečima, država će u saradnji sa lokalnim samoupravama i ove godine pomoći u nabavci priplodnih junica, radi podizanja kvaliteta rasnog sastava goveda u Srbiji.

Petrović je rekao i da će biti produžena uredba o ograničenoj ceni hleba, naglasivši da država raspolaže dovoljnim zalihama pšenice, kukuruza, kao i da drži cenu brašna i stočne hrane pod kontrolom.

Izvor : http://www.rtv.rs/sr_lat/ekonomija/...e-vlada-usvaja-podsticaj-za-agrar_304789.html

evo sad je Tadic u vestima B-92 rekao da subvencija ne treba da ide u vlasnistvo nad zemljom vec u prinos i povecanje prinosa...........tako da znamo odakle vetrovi duvaju i kakvi

Udruženje poljoprivrednika OZ preduzima meru upozorenja 12.03.2012.g. u 12:00h
Pozivamo sve poljoprivrednike da nam se pridruze u jednocasovnom najavljenom protestu ispred zgrade opstine zbog nedonosenja uredbi za poljoprivrednu proizvodnju u 2012.god

a za uredjenje atarskih puteva imaju 700 milion dinara tj cca 6,5 miliona evra koje ce 40-tak lokalnih samouprava da RASPRCA
necu da gresim dusu ali od kad znam za sebe u nasem ataru smo mi sami s proleca ako je trebalo popravljali puteve,tanjiraca,grbaca,setvospremac i put kao aviopista

i opet ce te pare da su razvuku po partiskim zaduzenjima a lenije letnji putevi ko sto su i bili apara nema pojela maca. tugo dal u vladu ima i jedan normalan covek sa obrazom i dostijanstvom ili se kod nas politikom bave sve neki lelemudi i KV lopovi

Mozda bi stav za pregovore mogao biti i subvencije po kg, i subvencije po ha, s tim da se poljoprivrednik mora odmah opredeliti koju opciju prihvata... Resio bi se problem onih koji teze intenzivnoj proizvodnji, pa im odgovara po kg premiranje, a i onih koji svojim proizvodima hrane stoku, ili skladiste robu u kucnoj varijanti, ili imaju lose zemljisne/klimatske uslove, pa im vise odgovara premija po ha...

kod nas sve 4 klasa zemlje zadnjih par godina kao tu nesto vise se baca praska malo kao da se dovede u red kad ono jaje.
to sto oni hoce da daju dam ja njima pa nek oni raspolazu god dana

stigla uredba za gorivo. 100hektara=4000litara nafte koju treba potrositi za 30 dana pod uslovom da zahtev predas prvog dana.Podsticaj po kilogramu izglede dobro. Mozemo da ubacimo prinos sa parcela koje nismo mogli da prijavimo i da izvucemo maksimalni prinos,maksimalne pare od podsticaja.Kao u snu. Dok nas ne probudi poresko resenje gde pise koliko smo imali veliki prinos po hektaru koliko smo zaradili i koliki nam je porez na zaradu.

Ne pise nigde da treba naftu da potrosis za mesec dana, vec da bonovi treba da se iskoriste od 12.3-15.4. A kilogram izgleda dobro ako nemas stoke,imas prvu klasu zemljista, i ne beres kukuruz u klipu. Tako da je diskutabilno koliko je ustvari to dobro... Uostalom, mislim da takav model nigde ne postoji (ispravite me ako gresim...)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh