Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemojte se jediti,biće to kao što sam rekao,za ozbiljne po meni to je super varijanta

Tu nisam mislio na velike,po meni ozbiljnost se vidi na prinosu,bilo to 10ha ili 1110ha,a taj koji po hekatru proizvodi 3ipo tone pšenice,bez obzira na površinu,je zajebo struku,takve nikakve subvencije neće popraviti,nikad

1. Gde pise da ce davati za psenicu ?
2. Bacio 300kg/Ha na psenicu vestaka na 1 klasu ili 3-4 klasu nije isto
3. Ko ti garantuje da se nece ugraditi oni u cenu .
4. Recimo soja ne uspeva svuda ... u nekim regionima ne bacis nista pa rodi .. a negde je miluj pa nista

Prema tome ?

Necu, ali isto tako ne mislim da ce doci do smanjenja cena proizvoda po automatizmu. To ce zavisiti od potraznje...
Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji misle da se tajkuncici srecno drze za ruke, zive u slozi, i idu po Srbiji, pevaju pesmice, i dogovaraju se koga ce da zajebu... Miskovic, Kostic, Todoric, Drakulic, Bogicevic...Svi su oni vlasnici kompanija, i bore se po sistemu "dok jednom ne smrkne..." Da tu vlada sloga i blagostanje, ne bi propao Drakulic, i ne bi bilo dopusteno da odjednom isplva Bogicevic.
Tako da, ako na jesen bude deficit u suncokretu, rasce cena. Ako ne, nema zarade. Sto se tice s.repe, pogledajte stanje koliko se popravilo od ulaska hrvatskih secerana na trziste...konkurencija Bato

Znao sam za podelu hobi-profi,veliki-mali,e sada i extra veliki,to je vec mnogo.Gledajte ko ce gde da se ubaci,ovi sigurno dobijaju.Na forumu su jedino stradali hobisti jer ste zakljucali nasu temu a sada uz vasu pomoc i mi cemo dobiti neku paricu.Ako i ne bude nista zapamtite malo hobista ce odustati od poljo proizvodnje.

Kolega mindjusar,to sam uvek cenio,proizvedi 3,5 tona psenice po jutru a ne po hektaru i takve treba subvencionisati,a ne neko radi xx hektara puta 14000 din i to je to.Tek kad se osmisli pravi model,subvencionisanje ce dobiti pravi smisao.

dekym,ja bacam 800 zato na 3-4klasu,a na prvu 600kg veštaka po ha,i misliš da ja to radim da bi dobio veće potsticaje???

Svi znamo koliko po KJ u proseku se baca .. ne prodaji maglu .

Ponovicu .. jeftiniji repromaterijal i ne treba nama subvencije i svi zadovoljni ... Ovim sto rade samo nas dele
Ja nisam placen da osmislim kako to da izvedu ....

Znao sam za podelu hobi-profi,veliki-mali,e sada i extra veliki,to je vec mnogo.Gledajte ko ce gde da se ubaci,ovi sigurno dobijaju.Na forumu su jedino stradali hobisti jer ste zakljucali nasu temu a sada uz vasu pomoc i mi cemo dobiti neku paricu.Ako i ne bude nista zapamtite malo hobista ce odustati od poljo proizvodnje.
e ovo je napametniji post u zadnje vreme ..a i jase pitam zašto je nekom zasmetala tema hobisti?

Izvini kolega dekym nisam mislio da je neko od nas placen da osmisli novi sistem subvencionisanja, ali mi je cudno da citam prepucavanje jedan dan sremske strane[i to iz istog mesta],drugi dan backe strane opet komsije pa gde ste banacani,ajdte i vi poneku paljbu.Mesto da smo cele zime dali neki jasan stav mi sada jos tapkamo i cekamo na asocijaciju koja nije svemoguca.Samo im zameram da se ne oglasavaju,jer posle neko ce ih nepotrebno izpljuvati.

Ljudi večeras vam je ministaer Dušan Petrović kod Olje Bećković na b92 počinje u 9 sati pa ga slušajte i postavite mu pitanje što se tiče tih subvencija.Verujem da će večeras dati informaciju iz prve ruke što se tiče subvencija.

Kolega mindjusar,to sam uvek cenio,proizvedi 3,5 tona psenice po jutru a ne po hektaru i takve treba subvencionisati,a ne neko radi xx hektara puta 14000 din i to je to.Tek kad se osmisli pravi model,subvencionisanje ce dobiti pravi smisao.
a sta cete/cemo kad nas polomi susa ? ? ? a inputi isti ? ? ?
pa jedan deo dobio vise kise a drugi manje pa rod varira samo tako a svi mi radimo i trudimo se da maximalno damo usevu ? ? ?
moje misljenje je da je ta varijanta opet izmisljena da bi vlast bolje prosla o budite sigurni da to nisu ( dao Bog da ni nece ) izmislili da bi nama pomogli
Samo ako gledamo razliku u kvalitetu oranica i klase zemlje pa tu se prinosi krecu 20-50% razlike.pa zar ja na severu na 4 klasi neke polu crnice peskuse treba manje da dobijem od Temerinaca ( promer sam dao bez ljutnje)
Po meni VELIKA GLUPOST

U jbt pa ja sam prosle godine na parceli 4 klase imao 3,7 tona/ha jecma, prema tome moze se. Jeste da trazi vestaka ali postoji i stajnjak. A ta parcela kosta 1000e/kj, a prva klasa 5000/kj pa ko oce 1 klasu nek se opruzi i nek je kupi. Ja nemogu!

A sad, vreme i kisa...pa ajde i od Boga da trazimo napismeno kad ce kisa i gde! Imam i ja peskuse pa na njoj sejem samo zito i uljanu repicvu, nista drugo ne ide. Pa ne ide svaka kultura na svaku zemlju, sejte ono sto vasa zemlja moze da iznese!

Ljudi večeras vam je ministaer Dušan Petrović kod Olje Bećković na b92 počinje u 9 sati pa ga slušajte i postavite mu pitanje što se tiče tih subvencija.Verujem da će večeras dati informaciju iz prve ruke što se tiče subvencija.
Sme li neko da se kladi sa mnom da nas ministar nece ni pomenuti subvencije a kamoli kada ce one biti i kada ce uredbe izaci,on ce tu da prica o evropskom putu srbije i tralalala,zivi bili pa videli.Bez proteste nema nista, to sto kolega mindjusar prica to nema nista smem u opkladu s njim:osmeh:.Secate se kad sam vam prosle godine nedelju dana pred proteste reko da policija nece da pusti poljoprivrednike s traktorima u Beograd,svi ste me pravili blesavog,kako oni mogu da nam zabrane miran skup,eto videli li ste kako mogu,sila boga ne moli.Nisam ja to pogodio zato sto sam madjionicar,vec zato sto slucacajno poznajem coveka ko je mnogo jak u vladi,i koji mi je to reko,isto i za subvencije ima da ih razvalace te uredbe do izbora,zivi bili pa videli.

Poslednja izmena:
Postovani kolega rabadzija svi se mi razlikujemo u inputima,ja orem 1 jutro sa 20 lit nafte ti sa 10 lit,spremanje kod mene je komplikovana rabota,kod tebe zakacis na plug jedno krilo drljace i nesto si uradio e i u tome se razlikujemo.Ne zelim ulaziti u debatu jer svakom je svoja muka najteza,postujem vase argumente ali zelim skrenuti paznju i na ovaj problem u juznom banatu.

To subvencionisanje po kilogramu predate robe je siranje onoj stvari kao prvo:
1, nemamo svi zemlju istog kvaliteta(1,2,3,4,5,6,7, klsasa)
2. negde ce biti vise padavina negde manje(a uticace na prinos)
3. svi imaju razlicitu mehanizaciju (neko novu neko uglavnom staru) i kvalitetna agrotehnika
4. Nisu svi u mogucnosti da bace optimalnu kolicinu djubriva po hektaru
I stvarno mi nije jasno zasto se izmislja topla voda za to postoji bojler zar stari model subvencionisanja ne valja pa imamo primere u okruzenju suvbencija po hektaru :sjasi:
ako bude drukcije ma smena kompletnog ministarstva poljoprivrede i zbog kasnjenja uredbi i zbog nikakve strategije razvoja poljoprivrede samo nas sve vise i vise unazadjuju:sjasi:

---------- Poruka napisana u 20:00 ---------- Prethodna poruka je at 19:59 ----------

zaboravih da napisem da koliko nas prodajekukuruz iz kotobanje lubenice na pijaci luk ..... bez racuna razmislite malo
samo nas kecaju malo po malo

Odavno ja govorim da subvencije u nasoj drzavi ne postoje da bi pomogle seljaku,samo sto to mnogi nisu videli dok nije mecka zaigrala pred njihovom kapijom.

Sme li neko da se kladi sa mnom da nas ministar nece ni pomenuti subvencije a kamoli kada ce one biti i kada ce uredbe izaci,on ce tu da prica o evropskom putu srbije i tralalala,zivi bili pa videli.Bez proteste nema nista, to sto kolega mindjusar prica to nema nista smem u opkladu s njim:osmeh:.Secate se kad sam vam prosle godine nedelju dana pred proteste reko da policija nece da pusti poljoprivrednike s traktorima u Beograd,svi ste me pravili blesavog,kako oni mogu da nam zabrane miran skup,eto videli li ste kako mogu,sila boga ne moli.Nisam ja to pogodio zato sto sam madjionicar,vec zato sto slucacajno poznajem coveka ko je mnogo jak u vladi,i koji mi je to reko,isto i za subvencije ima da ih razvalace te uredbe do izbora,zivi bili pa videli.
ministar ce tamo biti kao ministar trgovine da gradjanima nase zemlje objasni da cunamija sa cenama zaista nece biti...

To subvencionisanje po kilogramu predate robe je siranje onoj stvari kao prvo:
1, nemamo svi zemlju istog kvaliteta(1,2,3,4,5,6,7, klsasa)
2. negde ce biti vise padavina negde manje(a uticace na prinos)
3. svi imaju razlicitu mehanizaciju (neko novu neko uglavnom staru) i kvalitetna agrotehnika
4. Nisu svi u mogucnosti da bace optimalnu kolicinu djubriva po hektaru
I stvarno mi nije jasno zasto se izmislja topla voda za to postoji bojler zar stari model subvencionisanja ne valja pa imamo primere u okruzenju suvbencija po hektaru :sjasi:
ako bude drukcije ma smena kompletnog ministarstva poljoprivrede i zbog kasnjenja uredbi i zbog nikakve strategije razvoja poljoprivrede samo nas sve vise i vise unazadjuju:sjasi:

---------- Poruka napisana u 20:00 ---------- Prethodna poruka je at 19:59 ----------

zaboravih da napisem da koliko nas prodajekukuruz iz kotobanje lubenice na pijaci luk ..... bez racuna razmislite malo
samo nas kecaju malo po malo
Kolega slazem se s tobom, ali nisi definisao nista, kako, ko i na kakav nacin cemo smeniti kompletno minis. poljoprivrede.
Nemoj zaboraviti da mi nemamo ljude na celu za takav poduhvat. Pre svega eto ti skoro polovina Marta a ovi iz asocijacije su mrtvi hladni.
Sto se tice vecerasnje emisije kod Olje Beckovic istog sam misljenja kao Pujol. Ako se i postavi pitanje o subvencijama necemo nista konkretno cuti. Ali zato cemo cuti o malinarima kako su im sredili uslove i dobru cenu. Ostalo, prazne price o navodnjavanju i bla-bla-bla.

Nemojte se jediti,biće to kao što sam rekao,za ozbiljne po meni to je super varijanta
Kako ti zamišljaš po toj tvojoj "super" varijanti da ja naplatim 70 tona kukuruza u klipu koji dajem za zakup zemljišta i oko 30 tona klipa koji ostavljam sebi za potrebe mog stočnog fonda?Kako da naplatim bilo koji vid subvencije za naftu koju sam još jesenas kupio za jesenje i prolećne radove?Ko će uzeti subvenciju na onu robu koju predaju "hobi" poljoprivrednici koji nemaju poljoprivredno gazdinstvo i poseduju nekoliko jutara zemlje,plaćaju sve operacije u ratarstvo a za svoje proizvode dobijaju pare na ruke od otkupljivača-zadruga koji će tu robu prijaviti kao svoju i na nju dobiti subvencije.Kako da ja očekujem dobar prinos pšenice kad lošije uslove za setvu u svom životu nisam imamao a pšenica se zimus mučila danima na temperaturama -15 -20 bez snežnog pokrivača!Šta ja tu da očekujem?Nerazumem kako možeš ovako sranje od uredbe da nazivaš "super" samo zato što nemaš ni jedan od ovih mojih problema.A šta ako bude suša pa ti prinos bude 4 t/ha a šta ako ti NEDAJ BOŽE neko to zapali kakvu ćeš onda subvenciju dobiti?Sa tolikim ulaganjem koji si pomenuo (800 kg/ha) kada bih ti prinos podbacio za 50-60% pa ti bi prvi drečao ko jazavac!E zbog svega ovoga ja mislim da subvencije treba da ostanu kao direktna plaćanja po hektaru i od toga netreba odustati.A manja poljoprivredna gazdinstva koja nemaju računicu da plaćaju PIO treba osloboditi istog.Kakva god da bude uredba uvek će biti malverzacija i zato netreba izmišljati toplu vodu nego treba poslušati narod koji je prošle godine pokazao kako mu odgovara,ako je ovako dobro švabama što nebi bilo dobro i nama,il smo mi nešto pametniji pa će mo ovakvim vidom subvencija zajebati švapski sistem koji funkcioniše već decenijama.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh