Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad ze zavrsio emisija Domacin i voditeljka na pocetku najavila da ce subvencije po ha bice ukinute to je sigurno,bice jeftinija nafta za reg.gazdinstva,premije na industrijske kulture,sad dal ce biti za psenicu i kukuruz ko zna?Nek je bog sa nama

Dragana nije, ja sam dobio onaj izvod od njih i kao ukoliko nemam promena automatski sam obnovio gazdinstvo 1.03. Uglavnom sad ga gledam i Sorin je u pravu, na tom izvodu koji su mi oni poslali kompjuterski je otkucano sifra kulture i naziv samo 11.1, ili 11.2 tj. industrijsko bilje ili zitarice....Tako da ne vidim kako ce oni zakljuciti, jedino da plate po tim kategorijama... E sad ono sto sam ja cuo to je da i ova verzija uredbe nije jos 100 posto sigurna...

Dobro to da,ali sam ja pisala promene,ne mogu ostaviti sve kao prosle godine.E sad,ako bude po kulturama verovatno ce menjati nesto u svom sistemu,ko ce ih znati...

Pa u sifarniku ima sifra za svaku kulturu u okviru grupe. Kukuruz je 11.1.02, psenica 11.1.01 itd, ja sam tako pisao, da se vidi koje je kukuruz, koje je suncokret itd.

Informacije su iz kabineta resornog ministarstva
Verovatno će biti neki limit kao i sa hektolitrom kod pšenice (možeš imati i 82,ali će priznati do 80,ili vlage kod soje npr,možeš imati i 8% ali će ti do 10% priznati)

Ja se ne secam sta sam pisao 2011-te u januaru. Jedino imam ovaj papir sto su oni poslali i na njemu je samo 11.1, 11.2, a posto nisam imao promena nisam isao da obnavljam gazdinstvo. Isao sam po potvrdu o aktivnom statusu, i zena mi pogledala i rekla, sve je OK, gazdinstvo je obnovljeno....

Da,ali za psenicu ti je 11.1.01,za kukuruz 11.1.02 itd.
Gresis Draganaa. U prilogu 3 gde se upisu promene podataka a ujedno i promene setvene kulture, tu se oznacavaju samo Sifre GRUPE KULTURA koje je Sorin naveo za ind. bilje 11.2 a za zitarice 11.1 a nikako sifre kulture. Prema tome i ja imam isto razmisljanje kao Sorin da nema nikakve isplate u Aprilu jer nemaju nikakve podatke o tome koliko je kukuruza, psenice suncokreta ili soje posejano.

Ako uredba bude ovako kako je kolega minđušar napisao od sledeće godine će nas jako puno biti u sistemu pdv.Znaju oni šta rade.
Ne mora da znaci jer mozes otvoriti koliko racuna zelis u bilo kojim bankama i sav novac raspodeliti (mislim na novac od prodaje proizvoda).

Nista novo se nije culo o uredbama kod Urosa na B92 osim da su u pregovorima,ali me interesuje sto nije nabrojio pregovarace koji ucestvuju u toj debati

Ovo ce biti 2x gore nego njihova ponuda prosle godine .... a evo cuti se . Banacani jel ste sta dogovorili se ? Cekati na Asocijacije ..mrka kapa

Pa koliko ja čujem nigde se ne spominje subvencionisanje cene pšenice i kukuruza.Ja lično ne sejem niti repu niti soju.E ja recimo tu vidim problem ukoliko tako bude.

Država treba da se zauzme da kad izađu njeni podsticaji po kilogramu robe i prerađivači(otkupljivači) izađu sa zagarantovanim cenama.Na taj način bi svako od nas ,znajući svoje prinose,znao za šta se odlučiti.Ovako se sve svodi da se nama za početak,pred izbore,zamažu oči,napune uši i zalepe usta ,a sve se svodi na to da će više koristi od ove planirane politike imati oni koji plaćaju kampanje.To zasigurno nismo mi ,a dobro znamo ko je.
Moj ćale mi je i danas ponovio kako je znao,(posle prve izjave protiv moćnika) da će Dragina smeniti čim je ostavio "velike" bez državnih para.

@Mindjusar ,ne bih se slozio .. zimus ste se podelili na velike i male .. a sad eto zastupaju interes extra velikih , povoljnosti njima kredit na 50 miliona dinara . Prinosi nasi ce biti manji nego ovih godina .. jer ne regresiraju vestak . Tapsaj ti njima samo , dok ne popijes crnu corbu
Da, ozbiljni su ovi tajkuncici ..
Pa samo slep ne vidi da se sve finansira , samo ne nas prosecan poljoprivrednik .

Secer-aga ( mile- kole ) finansira nas ove godine za vestak .. sa kamatom vezanoj deviznom klauzulom . Potom taj isti govori kako bi trebao evro da ode na 130-150 din :sjasi:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh