Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako uredba bude ovako kako je kolega minđušar napisao od sledeće godine će nas jako puno biti u sistemu pdv.Znaju oni šta rade.

Danijela ako je tako kako je Minđušar naveo(i ja sam rekao pre ivesnog vremena da će subvencije biti po kg) nije to tako ni loše, e sad sve zavisi koje sa kog terena. Naprimer moj slučaj što se tiče repe prosek za ovu godinu je oko 82.000 kg/ha x 5 din, soja prosek 4 t/ha, kukuruz 9 t/ha e sad ako uzmu prosek smanjujese mogućnost malverzacija.
Pa za repu ti je najgora varijanta @mindjušar je rekao da je za jednu tonu subvencjia 5 dinara(ja predpostavljam da je mislio 50 din/t)E sad ako hoćeš subvenciju kao i do sad trebaće ti oko 300 tona repe po hektaru!Srećno.

moja greška,to za iznose je moja lična pretpostavka,jer mi je rekao da u načelu bolji proizvođači će ostvariti i preko 20000/ha,tako da bi to u slučaju repe bilo možda 0.25din/kg

sale ratar,u najavi je da će limit za PDV biti podignut na 10mililona,i to će se čuti u najskorije,uostalom ne boli taj PDV

@ NA Ti hoces reci da je nasa vlast tj ovo ministarstvo neozbiljno bas kao ti? :haha: upoznao sam te malim delom, i ako je po tome suditi, kuku nama, mlogggo si bre neozbiljan :lol.

P.S. kad ce :ppozdrav:?

Ako sam ja dobro shvatio u prvom delu isplate bi se dobio prosek a u drugom delu sve što je iznad proseka pa ko ostvari bolji prinos dobiće i više subvencija.

Ala ce da se filuju prinosi u tom slucaju. Mozes uzeti robu od nekog ko nema gazdinstvo i prijaviti kao svoju ?, a subvenciju podeliti. A tek sto ce biti rekordera po prinosima, mozda cak i za Ginisa.

Ala ce da se filuju prinosi u tom slucaju. Mozes uzeti robu od nekog ko nema gazdinstvo i prijaviti kao svoju ?, a subvenciju podeliti. A tek sto ce biti rekordera po prinosima, mozda cak i za Ginisa.
Ako hoćeš u PDV,predaj tuđu robu preko svog računa.Do 4 miliona funkcioniše,i naravno hektari da se otprilike poklope sa predatom robom.Ja nebi tu radnju rabotio.

Poslednja izmena:
Saša Dragin, vrati se sve ti je oprošteno...
Nemamo mi šta Draginu da oprostimo !
Saša Dragin je bio min.poljoprivrede kakvog Srbija nikad nije imala a i možda nikad neće ni imati. Neka piše ko šta hoće ali on se čovek zalagao za porodična poljoprivredna gazdinstva a ne za Tajkune,preprodavce poput Viktorije, prerađivače poput Sunoka ....
Da je on na čelu min,poljoprivrede sve bi bilo drugačije niko nam nebi obarao cene poljoprivrednih proizvoda a o protestima nebi razmišljali ni sada ni pre godinu dana:ppozdrav:

u setvenom planu pise >
sifra kulture 11.1 zitarice (kukuruz, psenica, jecam, ovas, raz...)
sifra kulture 11.2 industrijsko bilje (soja, suncokret, uljana repica, repa...)

Po prijavi setvene strukture nema sanse da znaju dali neko ima kukuruz psenicu ili soju ili suncokret i repu, prema tome, uz svo postovanje @midjusar, ovo sto si napisao malo tesko stoji da moze da bude, barem na nacin kako si napisao.
mada sto se mene licno tice, uopste se ne bih ljutio da mi isplate POTICAJ PO KG za 15 dana nego da mi za sledecu sezonu isplate NISTA! (mada mislim da cemo do 31/01/2013 dobiti upravo to, NISTA)
Dace bog da gresim!

mindjusar, odakle vam sve te informacije oko nacina subvencionisanja? Izvinjavam se ako je to vec negde u ranijim postovima receno.

u setvenom planu pise >
sifra kulture 11.1 zitarice (kukuruz, psenica, jecam, ovas, raz...)
sifra kulture 11.2 industrijsko bilje (soja, suncokret, uljana repica, repa...)

Po prijavi setvene strukture nema sanse da znaju dali neko ima kukuruz psenicu ili soju ili suncokret i repu, prema tome, uz svo postovanje @midjusar, ovo sto si napisao malo tesko stoji da moze da bude, barem na nacin kako si napisao.
mada sto se mene licno tice, uopste se ne bih ljutio da mi isplate POTICAJ PO KG za 15 dana nego da mi za sledecu sezonu isplate NISTA! (mada mislim da cemo do 31/01/2013 dobiti upravo to, NISTA)
Dace bog da gresim!

Da,ali za psenicu ti je 11.1.01,za kukuruz 11.1.02 itd.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh