srdiv
Novajlija
Netreba nikakav račun,i nema ograničenja na hektare
Produžen jeste rok do 15.marta,a posle samo promene u setvenoj strukturi,npr presejavanje,promena osnova korišćenja,ali nema prijave-odjave
rok je produzen do 15. aprila
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Netreba nikakav račun,i nema ograničenja na hektare
Produžen jeste rok do 15.marta,a posle samo promene u setvenoj strukturi,npr presejavanje,promena osnova korišćenja,ali nema prijave-odjave
Pa o proseku sam i govorio.Pa šta ti misliš da je njih briga što je tvoj prinos 9000 kg/ha ili što je nečiji 2500kg/ha (kojih je mnogo više)Oni znaju da je prosek 3500 kg/ha pa to pomnožiš sa dva dinara i dobiješ subvenciju duplo manju nego dosad.Lepo su to oni smislili mamicu im prevarantsku!Na žalost je u široko prosek pšenice u Srbiji je 3500 kg/ha,Francuska 11000kg/ha,moj prijatelj je imao prošle godine na par parcena 10000 kg/ha,pa naravno da takav rad treba da se nagradi,a ko i dalje proizvodi 3500 kg/ha i ljubomoran je na druge,zaista treba da se zapita,da mu daju još 10 din/kg neće ni za 10 god napraviti prinos pravi
Rec socijalu sam upotrebio u kontekstu predizborne kampanjeA šta bi ti 9000 kg/ha pšenice x2din=??? to socijala,suzdržaću se komentara
A šta ako udari grad i nemam tu količinu da li vraćam pare ili ne?Biće ovako,u registru zatečena situacija 1.marta,80l/ha goriva za ratarske-100l/ha za povrtarske useve-D2 72 din/l na NAPovim pumpama,biće bonovi ili kartice,i biće na sve ratarske useve po predatoj količini (posle može ostati na skladištenje),stim da će se isplaćivati u dva dela,prvi deo krajem marta-početkom aprila po prosečnom Srpskom prinosu (3500kg/ha pšenice npr),
naravno da nema smisla da bude u tom pravcu subvencija , ugradice se u cenu i di smo tu smo .. Mazanje ociju samo .. na ovo ne bi trebali pristati nikako ako bude ovako ..Pa OK predaja, al taj sto bere kukuruz kad ce ga predati, odnosno prodati za 5 do 8 meseci? Mislim da sam bio jasan. Za to vreme taj 1.5 din ako ga i dobije nema nikakvu vrednost pa zato sam rekao da na kukuruzu nema dakle subvencije ili sta vec.