Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Do 15.aprila će biti već uplaćen prvi deo,a uredba do kraja iduće nedelje,živi bili pa videli
Okvirno se može očekivati za kukuruz 1.5 din/kg,za pšenicu 2din/kg,za soju i suncokret 3din/kg,a za šećernu repu 5din/t,uljana repica 4din/kg

To bi onda bila neka socijala ... da se pridobiju glasovi ako bi tako sta uradili .. Kako da uplate nekom ko nije obnovio recimo , svasta ( na osnovu cega ) mozda je u parlogu nekom zemlja ! Sve je to rekla kazala

Na žalost je u široko prosek pšenice u Srbiji je 3500 kg/ha,Francuska 11000kg/ha,moj prijatelj je imao prošle godine na par parcena 10000 kg/ha,pa naravno da takav rad treba da se nagradi,a ko i dalje proizvodi 3500 kg/ha i ljubomoran je na druge,zaista treba da se zapita,da mu daju još 10 din/kg neće ni za 10 god napraviti prinos pravi

Ajde neka mi neko objasni a po mogucnosti MINDJUSAR kako ja da ostvarim te subvencije po kg predate robe ako ja sav kukuruz i psenicu sa mojih 20ha koristim u ishrani svojih tovnih junadi,znaci ja ne predajem nikom nista,osim malo psenice mlinu zbog brasna,i ja znaci otpadam?

A što ja,nepravim ti ja uredbe? A šta da kažu povrtari? Ja se iskreno nadam da će nešto i za vas da smisle,voleo bi da mogu uticati na to,ali...

SRAMOTA ako tako bude,tako odpadaju ljudi za subvencije na vise od 80 procenata barem kod mene u juznoj Srbiji gde su posedi jako mali,i sve sto ljudi proizvedu koriste u ishranu svoje stoke,ionako je situacija krajnje zalosna ovako su ga ugasili skroz na skroz.

Ajte vise ne lupetajte gluposti po forumu, dokle vise pricate i pisete budalastine. Dok smo se salili salili smo se, ali ovo sad prelazi svaku meru.
Dok ne izadje uredba ova tema je glupost ziva i verujem da je retko ko ozbiljno i cita, vec samo otvara da se ne nagomila u kontrol panelu.

Na žalost je u široko prosek pšenice u Srbiji je 3500 kg/ha,Francuska 11000kg/ha,moj prijatelj je imao prošle godine na par parcena 10000 kg/ha,pa naravno da takav rad treba da se nagradi,a ko i dalje proizvodi 3500 kg/ha i ljubomoran je na druge,zaista treba da se zapita,da mu daju još 10 din/kg neće ni za 10 god napraviti prinos pravi
Pa o proseku sam i govorio.Pa šta ti misliš da je njih briga što je tvoj prinos 9000 kg/ha ili što je nečiji 2500kg/ha (kojih je mnogo više)Oni znaju da je prosek 3500 kg/ha pa to pomnožiš sa dva dinara i dobiješ subvenciju duplo manju nego dosad.Lepo su to oni smislili mamicu im prevarantsku!

Danijela ako je tako kako je Minđušar naveo(i ja sam rekao pre ivesnog vremena da će subvencije biti po kg) nije to tako ni loše, e sad sve zavisi koje sa kog terena. Naprimer moj slučaj što se tiče repe prosek za ovu godinu je oko 82.000 kg/ha x 5 din, soja prosek 4 t/ha, kukuruz 9 t/ha e sad ako uzmu prosek smanjujese mogućnost malverzacija.

Pa mi imamo čisto na pšenici 1000eu kako je onaj blento izračunao
Svima dobro neće biti podjednako,tome se netreba nadati,ne sa ovom,negona svetu takva vlada nepostoji,niti će je nijedna stranka dati,nemojte se zaluđivati

Za prvi deo će se uzeti prosek,što će biti krajem marta-početkom aprila,a ostalo po odvagama,e sad ako imaš prijavljeno 10ha soje a zapravo imaš 15ha mislim da se to neće kontrolisati,jer i ja imam više u prirodi nego u registru

Eto razloga da se izadje na protest u mnogo vecem broju nego prosle god. Ako u svemu ovome sto je pisao Mindjusar ima istine onda nema vece prevare od ove. Prvo ima da nas zaj...bu i da nam otkupljuju jeftino proizvode al ce za to imati razlog da se hvale kako nam daju 1.5 do 3 din. po kg. Druga stvar drustvo, onih 1.5 din po kg. kukuruza ne da je smesno nego mizerno. Zasto? Pa zato sto nakon prodaje kukuruza za 5 do 8 meseci nakon berbe taj 1.5 dinar nema nikakav znacaj ako pogledamo kakav zalet je uzeo evro i onda sta smo tu dobili?
Ili mozda onima sto adaptiraju daju odmah prilikom predaje zadrugama jer se moze ustanoviti kolicina.
U svakom slucaju tesko da je neko zadovoljan sa ovakvim vidom subvencionisanja.

A šta bi ti 9000 kg/ha pšenice x2din=??? to socijala,suzdržaću se komentara
Rec socijalu sam upotrebio u kontekstu predizborne kampanje
Ma ko prica o tome upravo kazem o ljudima koji robu ne prodaju , ili za svoje potrebe je koriste . Pa kazem kako njima da daju I deo subvencija u prolece, a neznaju da li ce predati u jesen .. i da ne duzim kako god daju bice dobro ako se uklopimo sa 120 e po Ha .. A ti vec znas i cifre sta i koliko o sveznalico .. Sudrzacu se komentara JA ;-)

Da i bude sve tako .. krajem godine ocekivati novac .. A na vlasti ko zna koji ce ministar do tad biti .. tako da ... uzas je sve to . I ne treba nam subvencije samo jeftiniji repromaterijal ( manja marza ) i gorivo jeftinije .. po mom je to REALNO

Poslednja izmena:
Neznam ja ni dosad nisam svih 20-30-40vagona pšenice pojeo,bilo nešto i za prodati,a ima tu ljudi puno i koji imaju samo na papiru gazdinstvo i dosad fino ostvarivali subvencije i još se kurčili,za takve mi je baš drago

peet,u pitanju je prEdaja,a na prOdaja

Pa OK predaja, al taj sto bere kukuruz kad ce ga predati, odnosno prodati za 5 do 8 meseci? Mislim da sam bio jasan. Za to vreme taj 1.5 din ako ga i dobije nema nikakvu vrednost pa zato sam rekao da na kukuruzu nema dakle subvencije ili sta vec.
Ista stvar vazi i za one koji lageruju kuci i kukuruz i soju.

Biće ovako,u registru zatečena situacija 1.marta,80l/ha goriva za ratarske-100l/ha za povrtarske useve-D2 72 din/l na NAPovim pumpama,biće bonovi ili kartice,i biće na sve ratarske useve po predatoj količini (posle može ostati na skladištenje),stim da će se isplaćivati u dva dela,prvi deo krajem marta-početkom aprila po prosečnom Srpskom prinosu (3500kg/ha pšenice npr),
A šta ako udari grad i nemam tu količinu da li vraćam pare ili ne?

Pa OK predaja, al taj sto bere kukuruz kad ce ga predati, odnosno prodati za 5 do 8 meseci? Mislim da sam bio jasan. Za to vreme taj 1.5 din ako ga i dobije nema nikakvu vrednost pa zato sam rekao da na kukuruzu nema dakle subvencije ili sta vec.
naravno da nema smisla da bude u tom pravcu subvencija , ugradice se u cenu i di smo tu smo .. Mazanje ociju samo .. na ovo ne bi trebali pristati nikako ako bude ovako ..
Sacekajmo jos koji mesec uredbu pa da polemisemo :haha:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh