Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
PIO treba da postoji ali ne treba da bude uslov za poticaje. A to povezivanje, kad to cujem muka mi je. A sto su placali oni koji su redovno placali, za cije babe zdravlje?

A o Dinkicu i URS nemam reci...popusili su svuda pa sad, daj poljoprivrednici da glasaju za nas...da nece i nama da da po 10.000 evra da mi zaposljavamo agronome?

On je ukazao da se sa kreiranjem agrarnih mera ulazi u završnu fazu, i istakao da će one biti donete na vreme.

"Imamo nameru da vrlo ozbiljno utičemo na sve inpute u poljoprivrednoj proizvodnji i postoji određeni red kako će te mere biti donete", istakao je Petrović, dodajući da ne može da iznosi detalje, jer je "reč o državnoj tajni".

Sto se donosenja tice vec su zakasnili a ovo drugo je cist kretenizam od izjave neznam kako drugacije da kazem...

Uticu na cenu psenice i kukuruza a sto lepo neuticu na naftu,seme,vestak,cenu mehanizacije nego sve cene luduju pa ti izvedi neku racunicu za svoj rad

Sto nam ne objasni neko zasto seljacka godina traje 9 meseci,tj od marta pa do Nove godine ?Ako se donesu uredbe zasto ne vaze godinu dana.Prosle godine izasla uredba za povracaj sredstava za kupovinu mehanizacije u oktobru ili novembru i ukinuta posle 6 dana.Toliko ocigledno sta se i za koga radi.Petrovic je jako sposoban ministar u sve se razume,ne daj boze da sledece bude ministar spoljnih poslova,bombardovanje nam ne gine.

Nema bojazni od skoka cena,nema bojazni od slabljenja dinara,IMA vremena za donosenje uredbi...rece ministar malocas...sacuvaj nas boze!!!!

Uspeli su da se pridruže EU bez referenduma i zanjih će biti para (zato su se toliko i zalagali) a mi ćemo dobiti njihove ogrizine.Sad će početi igranka.Po ugledu na EU treba platiti ovo,pa po istom treba da imaš ono a mi smo tu nemoćni,tako da smo sad definitivno u jako velikom problemu.

Biće ovako,u registru zatečena situacija 1.marta,80l/ha goriva za ratarske-100l/ha za povrtarske useve-D2 72 din/l na NAPovim pumpama,biće bonovi ili kartice,i biće na sve ratarske useve po predatoj količini (posle može ostati na skladištenje),stim da će se isplaćivati u dva dela,prvi deo krajem marta-početkom aprila po prosečnom Srpskom prinosu (3500kg/ha pšenice npr),a ostatak predata količina po odvagama pa ko više proizvede,navodno neće uticati na cene otkupa dotične subvencije (Bože daj),a sve po prijavljenoj setvenoj strukturi za tekuću godinu,bez PIO uslova,detalje mi nisu preneli,izaćiće uredba za koji dan,ali mi je šapnuto da bolji proizvođači će ostvarivati i preko 20000din/ha od predatih proizvoda

Za dizel uveliko kasne ... dok to zazivi proce i setva .. a isplata prvog dela na osnovu cega ide isplata ? Izbori mozda ?

Biće ovako,u registru zatečena situacija 1.marta,80l/ha goriva za ratarske-100l/ha za povrtarske useve-D2 72 din/l na NAPovim pumpama,biće bonovi ili kartice,i biće na sve ratarske useve po predatoj količini (posle može ostati na skladištenje),stim da će se isplaćivati u dva dela,prvi deo krajem marta-početkom aprila po prosečnom Srpskom prinosu (3500kg/ha pšenice npr),a ostatak predata količina po odvagama pa ko više proizvede,navodno neće uticati na cene otkupa dotične subvencije (Bože daj),a sve po prijavljenoj setvenoj strukturi za tekuću godinu,bez PIO uslova,detalje mi nisu preneli,izaćiće uredba za koji dan,ali mi je šapnuto da bolji proizvođači će ostvarivati i preko 20000din/ha od predatih proizvoda
Da li su ti rekli da li ce trebati racuni za vestacko djubrivo ili seme i naftu

Da li su ti rekli da li ce trebati racuni za vestacko djubrivo ili seme i naftu

A koja kolicina zemlje za ratarstvo , do 100 ha?

Ma vidiš da je registracija do 15.4. tako da Minđušareve informacije već u startu nisu tačne.

To je registracija gazdinstava produžena-nema veze sa Minđušarevim postom jer je naveo zatečeno stanje (ako nema promena,isto kao i 2011)

Nije produzena mogucnost registracije nego je produzen rok za obnovu registracije
[h=1]Продужен рок за обнову регистрације пољопривредних газдинстава[/h] 02.03.2012.
Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде обавештава пољопривредне произвођаче да је рок за обнову регистрације пољопривредних газдинстава до 15. априла 2012. године и позива пољопривреднике да обнове регистрацију свог газдинства како би и даље могли да користе подстицајне мере ресорног Министарства.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh