Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Baš sam se zapitao čega je on ministar.Sav je srećan što je pšenica otišla dole .
Treba dići tužbu protiv njega,kupio kukuruz kad je euro bio 105 a prodaje ga kad je po 110 .Oštetio je R Srbiju za 8,5 eura po toni.Pravi trgovac!
Litvanija ima 3,5 milona stanovnika a mi imamo toliko koliko imama,e moj ministre koga ti predstavljaš.

Što on ne reče ništa na temu seljaka ni po jada nego što ga ona kuja nepita. Sve se dogovorili kao u pozorištu.

:zli:Dušan Petrović je ubedlivo najgori ministar poljoprivrede od 2000 godine, gori je i od čuvenok Milosavljevića.
Ako se ništa nepromeni samo lud poljoprivrednik može da glasa na izborima za ovakvu politiku. Za subvencije ni reči, a u ovim teškim vremenima kada nam treba najviše para za seme, veštačko đubrivo i naftu a sve ovo je svakim danom sve skuplje on nam obara cenu kukuruza i pšenice, pa ovo je nezabeleženo :zli::zli::zli:
Ja mislim da je vreme da mi poljoprivrednici ponovo palimo traktore i pravac za Beograd, ovo je sve čista za-------ja, ako se nedignemo na noge neće biti ništa od subvencija. A ovo što se priča da će biti subvencija po kilogramu umesto po hektaru to je gubljenje vremena i od toga nema ništa, to bi svi trebali da znaju da te subvencije ako i budu nisu namenjene nama poljoprivrednicima već prerađivačima i preprodavcima (sunoku,viktoriji ....). I ovakve subvencije nigde u Evropi nepostoje za koju se bori ova naša vlast.
Petrović je sve rokove o donošenju uredbi već odavno prekoračio, prošle godine za vreme protesta nam je obećao da će se uredbe za 2012 početi pripremati još osd septembra 2011 a evo već je mart a od subvencija ni glasa. Svi bi trebali da se zapitamo gde je taj veći buđet za poljoprivredu koji su objavili na sva zvona ?
Mi bismo po meni trebali da tražimo da nam isplate subvencije do 100h pod istim uslovima kao prošle godine (iako i tih 14hiljada je već obezvređeno u odnosu na evro, naftu ,veštačko....) i još plus da gazdinstvima do 10h ukinu obavezu plaćanja Pio. I od ovok nebi trebali da odustanemo.​

Ja na takve lopove i lazovcine necu glasati na izborima,a sta ce biti sa nama poljoprivrednicima bas ih briga vazno je da im je jeftin beli hleb i ostale namirnice

Baš njih briga za birače njima na račun leže 200 miliona Evrića ,što su dobili status kandidata ,a ko će da glasa za njih baš ih zabole ,jer sve što im bude trebalo kupiće sa::novac::

Ma njima je bitno samo da bude miran beograd a za seljaka ga boli uvo ,zato najbolje da mi palimo traktore dok je vreme pa za beograd:bravo:

Današnja uredba o uvozu svinja je prva mera o "pomoći" stočarstvu,sad čekamo sledeću.Sada ćemo platiti danak egoizmu i neslozi.

• Like
Reagovanja: raf

Da ti ja kažem druže da od toga nema ništa,to nema nigde u svetu,plaćati se mora neki vid štednje koji može da se koristi kao penzija,poput Wiener,Grave,Uniqa,Merkur,to će se pustiti sigurno pre-kasnije i kod nas da to bude po izboru,ali da se nikom neplaća to trajno sigurno neće biti,to je isključeno,u svetu nigde nemožeš nisakim ući u neki dil bez polise osiguranja,to znam iz iskustva

Mogli su i da traze i po 100.000e za svakog od njih, kakva budalastina. Onaj me je iznervirao, a da nije morao nista ni da kaze. A forum koci pa koci,a ja mislio to je do provajdera .

Evo nešto o kreditima
Datum: 01.03.2012.​
dinar.jpg
Subvencionisani krediti sa kamatom od šest odsto
BEOGRAD, 1.marta (Tanjug) - Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović izjavio je da će poljoprivrednicima ove godine biti odobravani subvencionisani dinarski krediti sa fiksnom kamatnom stopom od šest odsto godišnje, a uskoro će biti donete i ostale mere agrarne politike.

Petrović je rekao da će, između ostalog, za tov svih vrsta životinja ove godine biti odobravani krediti na period do tri godine, ukazujući da je novina da će za pravna lica biti povećan iznos sredstava koji mogu da uzmu.

"Za registrovana poljoprivredna gazdinstva će, kao i lane, cenzus biti pet miliona dinara (50.000 evra), a za pravna lica se otvaraju mogućnosti do 500.000 evra, odnosno 50 miliona dinara", rekao je Petrović sinoć novinarima u Privrednoj komori Srbije.

On je ukazao da se sa kreiranjem agrarnih mera ulazi u završnu fazu, i istakao da će one biti donete na vreme.

"Imamo nameru da vrlo ozbiljno utičemo na sve inpute u poljoprivrednoj proizvodnji i postoji određeni red kako će te mere biti donete", istakao je Petrović, dodajući da ne može da iznosi detalje, jer je "reč o državnoj tajni".

On je dodao da je "zaokruživanje celog sistema sasvim blizu".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh