Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
a ja koliko znam da citam na poslatom papiru pise da vreme obnove registracije nije februar i mart kao do sad sto je bilo, vec se promena vrsi cele godine...ej zekani, puska ni ne okine a vi vec pobegli, hahaha

Sigurno zato sto taj datum od 1. Marta nesto znaci. Prema onome sto pise na tom papiru koji smo dobili u vezi obnove ili promene podataka koliko sam ja shvatio rok za promenu podataka je 1 Mart a isto i za ostvarivanje subvencija. Zbog mnogih koji su drugacije shvatili nadam se i volio bih da gresim.
I ja delim tvoje mišljenje a vremeće pokazati štaje značilo to do 1 Marta.

Pa izgleda da je vrlo bitan, cim i zaposleni u trezorima nesto znaju, a nece da podele s ljudima ?
AJd jos par sati do objavljivanja , nekom ce biti ko da mu je rodjendan, a nekom 1. april

Nemojte ljudi biti tako crni! Ziva glava na ramenima, pa bice bolje! Videcemo kako ce se danas Ministar izjasniti, s obzirom da je obavestenje o njegovom obracanju javnosti objavljeno na sajtu Ministarstva kao zvanicno obavestenje. Dakle ipak ima osecaj odgovornosti da se konacno obrati narodu. E sad sta ce reci, to je nesto drugo. Cekacemo,pa reagovati na pravi nacin.

Oce tajkunima i prepradjivackoj industriji, kao i raznim lobijima, povezanima u gordijev cvor i mobijusovu petlju...no dobro, njima je i onako svaki dan rodjendan

Prezivecemo mi i to, gladni necemo ostati. Ali, izbori predstoje, blizimo se Evropi poslednje sto im treba je besan paor. A prosle godine smo pokazali da smo ipak jaci i organizovaniji. Dakle, napred samo i glavu gore. Ako treba i na puteve!

Na Dnevniku veceras je samo u kratko nesto bilo price da navodno pri dobijanju kandidature za EU mora se mnogo vise uloziti u poljoprivredu. Verovatno ce EU vrsiti neki pritisak nad ministar. poljoprivrede. Plus je bio jedan komentar da nas agrarni budzet je formiran od 2.8% od ukupnog budzeta. Mislim da u nekim zemljama u EU agrarni budzet cini nekih 40%. Ako gresim neka me neko ispravi.
Grešiš, 40% sigurno nije na državnom nivou, na nivou budžeta EU je tu negde. Ali naš jeste procentualno daleko najmanji od svih zemalja u koje gledamo kao primer i guramo se u njihovo društvo.

Jeste vi sigurni da će na toj konferenciji biti reči o subvencijama? Pa ima naš ministar toliko drugih i za njega zanimljivijih tema.

Ko zna šta je tu trebalo uraditi ili ne uraditi do 1 marta,setite se prošle godine njihove začkoljice vezano za PIO i za 19.avgust,pa ko je to znao???...Niko.Ljudi koji su ranije isplatili PIO ispaštali su zbog toga što su platili na vreme...Ko će tu više znati šta i kako...Mi možemo samo da lupamo glavama šta će novo izmisliti...pa da u to njih preduhitrimo.:sta:

Kako god da bude iskustvo govori da uvek nađu neku začkoljicu da nam otežaju ili ne isplate, tipa "vi ste krivi što niste ispoštovali proceduru za ostvarivanje..."
A svesne su obe strane da se to radi namerno, što nisu ispoštovali uredbu do kraja januara???
Džabe svih 108 stranica ove teme kad gospoda pažljivo razmatraju, sagledavaju kako žednog prevesti preko vode...
Treba više da smo aktivni oko tema protesti, i tome slično. Već smo trebali da se oglasimo što uredbe kasne , što sami oni ne poštuju svoje rokove...
Svega smo svi mi svesni kako bi trebalo ali nikako da se za to izborimo.

A kakva su to neradnicka gamad,celu zimu sedim i umesto da sredjujem tu papirologiju,sad kad je otoplilo treba da idem da se **greška po salterima i redovima kad ne znam kud cu pre od posla.Serem im se u subvencije i ako ih bude.

Na sednici vlade doneta odluka o bescarinskom uvozu prasadi. Ni reci o subvencijama.
To su nam bili rekli u ponedeljak na sastanku asocijacije da ce da urade. Da dodam sta je jos u najavi:
- prodaja psenice iz robnih rezervi po ceni od 20 din pekarskim industrijama,
- prodaja kukuruza fabrikama i mesaonama stocne hrane po ceni od 18 din
- omogucavanje vocarima da budu premirani kao i svi drugi po osnovu nafte tj imace i oni pravo da dobiju bonove za gorivo po povlascenim cenama
- PIO nece biti uslov za dobijanje subvencije ( vraca se na staro da svi koji su registrovani imace pravo da dobiju subvencije , kakve god one bile )
- oslobadjanje carina na uvoz tovljenika i prasadi
- premiranje po kg predate robe ( navodi se da ce to mozda biti uljarice) mada i oni nisu znali precizno da nam kazu sta i kako i koliko...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh