SPORT-Opšta tema

Tajson jeste dobar nebi imao sta da trazi protiv Alija , Formana, Frejzera.Lengford je isto bi zajeban u njegovoj eri mlatio je redom svi su ga izbegavali kada se radilo o tituli.

Pound for Pound definitivno Sugar Ray Robinson.
 
Volim da mi jubilarni post bude u ovoj temi. Samo cu kratko. Steta sto nismo kompletni pa da vidimo gde smo u odnosu na Hofenhajm koji je ipak clan Bundes lige, ali i da ne zaboravimo da su ne tako davno razbucali Bajern. Katai i Rodic nam puno znace po levoj strani. Sa njima smo puno ofanzivniji i opasnij po levoj strani.
 
To moze malo i nama da bude problem jer ne mozemo da odgovorimo na taj visoki presing, mada smo ih u prvoj utakmici bas mi iznenadili slicnom presing igrom i dobro se nosili do prvog primljenog gola.
 
Volim da mi jubilarni post bude u ovoj temi. Samo cu kratko. Steta sto nismo kompletni pa da vidimo gde smo u odnosu na Hofenhajm koji je ipak clan Bundes lige, ali i da ne zaboravimo da su ne tako davno razbucali Bajern. Katai i Rodic nam puno znace po levoj strani. Sa njima smo puno ofanzivniji i opasnij po levoj strani.
Nikako da predjemo u taj drugi razred osnovne. Znaci da remiziramo prethodno predjeno gradivo. FK Crvena Zvezda je zadnjih 10 godina ispadala od Cecena ,Gruzijaca ,Kiprana ,Ukrajinaca ,Bugara i da ne nabrajam.Prvo da bi se videla snaga nase DING DONG PORNO LIGE I PRODAVACA KROFNI SA MEDITERANSKIH PLAZA KOJE DOVODE ZVEZDINI SKAUTI I PRIKAZUJU IH KAO VUNDERKINDOVE prvo mora da se pokaze snaga protiv ovih indijanaca A KOLIKA JE SNAGA BUNDES LIGE POKAZAO JE BAJERN SA 30 POSTO SNAGE PREGAZIO I SVI SU MOLILI BOGA KADA CE DA SE ODSVIRA KRAJ MECA.Bilo je to veoma tesko i neprijatno za gledanje i posto to znas vrlo dobro A NEZELIS TO SEBI DA PRIZNAS A NIJE LEPO DA LAZEMO SAMI SEBE jer brutalna realnost mora da se prizna GDE SMO I STA SMO. Hofenhajm dolazi u Beograd bez vise od pola tima i bez ikakvog takmicarskog znacaja i gledace da ne rizikuje da povredi nekog od prvotimaca doci ce rezervisti a i pored toga AJDE DA VIDIM KO JE TAJ SMEKER KOJI CE DA STAVI PARE NA 1X
 
Omonija u ligi Evrope ima skor 3 poraza i 1 neresen a na odgovor na pitanje DA VIDIMO GDE JE NASA SNAGA necu nista reci a na pitanje DA LI MOZEMO DA BUDEMO OFANZIVNIJI odgovoricu vrlo racionalno DA TO JE IZVODLJIVO ALI ZAVISI PROTIV KOGA i sada jedan krajnje priljateljski savet NE POKUSAVAJTE DA BUDETE OFANZIVNI PROTIV HOFENHAJMA JER SUKNJICA JE MNOGO LEPRSAVA NE SIRITE NOGE AKO NE MORATE defanziva je onaj prepoznatljiv stil igre i CEKANJE na neki prekid ili neki rikoset VEZNI RED ZVEZDE JE NEUPOTREBLJIV tako da ostaje samo cekati na kiks Hofenhajma ili neki prekid i ponavljam NE POKUSAVAJTE DA IH NAPADNETE .Sve je poznato pred vecerasnji duel videcemo kakav ce biti posed lopte naseg sampiona a sto se tice provere fizicke pripremljenosti naseg kluba u odnosu na bundesligasa tesko da cemo to uspeti da proverimo jer ce Nemci rutinski odraditi posao veceras utakmica nema nikakav znacaj za njih i odmorice dosta prvotimaca ali cemo videti koliki otpor moze da pruzi Terzina ceta drugom timu Hofenhajma.
 
Rezultat nije izostao. Bez Kataia, Rodica i Ivanica nije ni moglo mnogo bolje. Naravno i bez 12tog igraca tj. publike. Cilj je postignut cekamo zreb pa prolece.
 
Mec u kome nismo previse uzivali TRENER ZVEZDE ZASLUZUJE SVE POHVALE ZA POSTAVKU IGRE defanzivno i poznavajuci sa cime raspolaze jedino je ovako mogao da odigra .Osim trenera koji je dobio 5 po ko zna koji put SVEMOGUCI BORJAN covek je vec godinama u ekstra formi i steta sto ne moze da brani za Srbiju najvislja ocena. Ostali su dali svoj maksimum bolje od ovoga ne moze napad bez znanja i ideje a vezni red nepovezan i to je to .Igraci Hofenhajma su rutinski priveli utakmicu kraju nisu upirali mnogo dali zbog ledenog vetra ali kao da su dobili instrukcije od trenera da se sto manje potrose i da cuvaju snagu za bundes ligu.Rekao sam pre meca OVO JE JEDINA MOGUCA TAKTIKA KOJA U OVOM MOMENTU MOZE DA IZVUCE MAKSIMUM EKIPE ALI NAZALOST SA OVAKVOM DEFANZIVOM NEMOZE NISTA OZBILJNIJE DA SE PLANIRA NA DUZE STAZE
 
Тренер зна оно што је научио код жабара. Дефанзива и ако се нешто уради унапред. Ипак све ми се више свиђа како прича. Али је прича једно а игра друго.
Борјан је просечан голман који нема вештину у ногама али много среће у одбранама. На свакој утакмици по неколико киксева при додавањима. Да је бољи не би био у Звезди. Али спасао је Звезду ко зна колико пута. И хвала му на томе.
Чињеница је да тим није стално комплетан јер увек је неко повређен или заражен.
Ипак све честитке екипи и тренеру јер је ово велики успех.
Још ако се на пролеће добије нека звучна екипа која буде у проблему ето среће и пара а вероватно и пред навијачима.
 
Ако си већ хтео нешто да цитираш из телеговњафа:
- Jedan igrač, na kom je zasnivana igra u reprezentaciji bez razloga, je u Kovilovo u pola šest došao sa dve devojke, malo mu jedna. Neko mu verovatno rekao da su te trojke aktueleo i da je to lepo. Šta radi selektor, dao mu slobodan dan na doručku, da se ne priča.
https://www.telegraf.rs/sport/showt...oveo-2-starlete-u-kamp-orlova-u-pola-6-ujutru

Ова се утакмица ''поклопила'''и за Звезду и за Немце. Да је САПовцима требало три бода и 5 разлике не би стали до последњег минута. Јер то су Немци и то је новац и реклама али и част и родољубље. Човек је направио светски бизнис и решио да се одужи свом селу. Направио стадионе и екипу догурао до лиге шампиона. Мада ови играчи и нису нешто атрактивни али то је вероватно тако у плану. Однос квалитета и цене. Били су хит и нису сви пазили на њих и они се ''провукли''. Сад им је много теже да победе. Вероватно је и бизнис у проблему.
Али боле ме за њих.
Ми имамо проблем. У ствари из угла управе немамо. Све је урађено по плану. Јесу сви стрепили од терзе па до економа али ова година нам је ''прошла''. Ко Морнару тикет у моцарту. Тешко и једва али ко га боле за лепоту и стратегију - хитни лоптицу у шумицу.
Прошли групу и сви се надају Реалу или Интеру или Арсеналу. Ако буде короне ето можда пролаза. Само да не буде Динамо Загреб и евентуалног брукања.
У првенству лаганица. Само победа над Партизаном на Маракани и ето успешне сезоне.
Плашимо се Вар система који ће се увести следеће сезоне али и у лиги шампиона се видело да се не суди све свакоме. Тако да и за Вар нема ''зиме''. Ето срећа-срећа-радост и следеће сезоне. И ако баш не прођемо у групу управа има право на један кикс после толико успеха. А можда и ако не прођемо лига уефа упаднемо у ново такмичење. И ето опет разоноде за широке народне масе.
А то што играмо катанаћо и то што немамо три цела играча и што ћемо продати ово младо робље испод цене и то што клуб не враћа дугове кога занима...
Али из навијачког угла... уживам. Са сваким кукањем и кмечењем Партизана и сваким мучењем тог тима и управе. Само без тог Партизана нема ни Звезде. Ја бих желео да се Партизан што пре врати и буде добар и квалитетан тим са управом која ће вратити новац држави као што и Звезда треба да га врати. И да се екстра профит врати у касу или унапреде стадиони.
Али овде се бајке више не пишу и не говоре.... нема их ни у библиотекама...
 
VUXS ov post sve rekao a juce na samom pocetku meca spiker izjavljuje DA LI ZVEZDA MOZE DO NAJVECEG USPEHA U OVOM VEKU. I onda posle pobede nad ne razvaljenim nego RASPALIM GENTOM I TRULIM Liberecom pocne da se pravi mega uspeh i da se velica nesto a ustvari se tu na indirektan nacin daje PODRSKA ocajnom rukovodstvu klubova . Da budemo objektivni tim Dinamo Kijeva koji je mnogo jaci i od Zvezde i Partizana ne da ne moze da opepeli nista nego ovi jaki strpaju 3 komada za pola sata igre i onda ulaze igraci sa klupe bez minutaze a Ferencvarosa sam gledao 15 meceva ove sezone zgazio bi lagano i Zvezdu i Partizana a i on sluzi ZA PUNJENJE I GOL RAZLIKU. Sto se tice protivnika u ligi Evrope necu pricati o timovima iz Spanije, Engleske, bundes lige. Portugala ali nasi klubovi ne mogu protiv Grckih timova Austrijska liga je tako prijatno osvezenje i mnogo su ojacali, Svajcarska liga jaka, a jedine dve lige koje su mnogo pale zadnjih godina a neznam zasto su Belgija i Ruska liga i izgleda da u ove dve lige dovode neke jeftine strance amatere kao i mi .Dinamo Zagreb je vec godinama mnogo jaci i uspesniji i NIKAKO NE BI BILO DOBRO DA SE ZVEZDA NADJE U GRUPI SA NJIM LETELO BI PERJE ALI NE IZ UPRAVE NEGO BI PLATIO TRENER NI KRIV NI DUZAN a Deki RADI POSAO NAJBOLJE STO MOZE. Ima jos nesto da bi klub bio ozbiljan i spreman mora da poseduje i klupu i ona prica od pre 30 godina NE IGRAJU NAM TRI VEOMA VAZNA IGRACA to moze da bude vazna informacija za cetvrt ili polufinale lige sampiona ali u ovim ranim fazama ti moras da imas spremnu klupu jer je neminovno da bude i povreda i parnih kartona i korone a gledam po Evropi nastupaju nekad bez 7 ili 8 prvotimaca .Kada rece VUXS ajlo da je Deki naucio u Italijanskoj ligi kako se igra defanziva i njihov fudbal se drasticno promenio jer pola je vrhunskih stranaca u svakom timu a juznoamerikanci nemaju tradiciju da igraju defanzivno to je prevazidjeno u modernom fudbalu ali kod nas nema kvalitetnih individualaca a nisam siguran ni u kondicionu spremnost igraca nase lige da bi izdrzali u visokom ritmu 90 minuta. Ono juce je licilo na ZAGREVANJE nije bilo izgaranja na terenu tako da ne moze na osnovu prikazanog da se pouzdano kaze nesto konkretnije a i ruku na srce mnogo nebuloznih rezultata je juce bilo a LIGA EVROPE JE ODAVNO POSTALA ZARISTE ZA KLADIONICE SIROM EVROPE POGOTOVU AKO POMENEM DA JE I MNOGO VLASNIKA KLUBOVA KOJI POSEDUJU LANAC KLADIONICA PLUS VELIKE KLADIONICARSKE KUCE KOJE SPONZORISU ODREDJENE KLUBOVE
 
Svaka cast devojkama za pobedu nad svetskim sampionkama Holadjankama. Mislio sam kako je krenulo da ce nas razbiti, ali devojke su se digle i uz sjajno vodjstvo selektora Obradovica napravile preokret. Brz oporavak Lekicki, a po reakcijama svih ne izgleda dobro. Srecno dalje.
 
Не бих да кварим срећу и радост због победе али Холанђанке увек изгубе или одиграју нерешено тај први меч а после освоје првенство. Ипак требало је трчати и давати голове. Мени се свиђа она реакција у ходнику хотела кад су наше спортисткиње чуле да могу да играју. То показује сву љубав према дресу који носе.
Надам се да ће бити још победа и успеха. Навијам за њих.
 
Џеј, наш Циганин.
images
 
Поред много порока које је имао био је велики човек који је многима помогао,многима уделио..
Његова дела живеће вечно .

Јесења титула ,тотална доминација :bravo:
 
Nazad
Vrh